Barça

futbol

barça

La veritat els treu de polleguera

L'entorn del Real Madrid critica amb duresa les declaracions de Piqué, que s'ha convertit en el centre de les ires per denunciar el tracte diferencial judicial que han rebut Messi, Neymar i Cristiano i per posar en dubte els valors del club blanc

La nit era tranquil·la, a París. La lluna lluïa amb tot el seu esplendor i la torre Eiffel pampalluguejava amb empenta, i més després que la roja s'hagués imposat amb solvència a França 0-2. S'acostava el moment de ressituar Espanya entre les favorites per guanyar el mundial i d'aprofundir en les millores que havia aportat Lopetegui als mètodes obsolets de Del Bosque, però va aparèixer Piqué a la zona mixta i, en menys de dos minuts, va moure tots els ciments. I tot, a més, amb un grapat de veritats incòmodes en relació amb el Madrid, d'aquelles que molts pensen, però que ningú diu, la qual cosa encara va treure més de polleguera els opinadors que es mouen en l'entorn dels blancs. “Mai treballaria per al Madrid. No m'agraden els valors que transmet, veure les personalitats que hi ha a la llotja i com mouen els fils del país”, va etzibar Piqué, que davant l'estupefacció dels periodistes, encara va estirar més del fil. “La persona que va imputar Messi i Neymar i que, curiosament, ha tingut un tracte diferencial amb Cristiano, estava al costat de Florentino. No explico res de nou, ja sabem com funciona això. La zona mixta estava quedant molt maca, i ara m'ho embrutareu.” I Piqué tenia raó, ja que és vox populi que per la llotja del Bernabéu passen les personalitats més influents de l'Estat, una situació lògicament idíl·lica per millorar lligams. Florentino, de fet, ja va fer broma una vegada en aquest sentit, en una entrevista en el programa Salvados, en què va admetre que a la llotja del Bernabéu “es coneixen tots”. I després, és clar, Piqué no es va equivocar en predir l'ona expansiva de les seves paraules, que durant la jornada d'ahir van copsar totes les tertúlies futbolístiques, amb el català en l'epicentre de les ires. Piqué, a més, no es va aturar aquí, i tot seguit va enviar un altre missatge a la zona de flotació, amb una altra veritat incòmoda, tan bon punt va ser preguntat per l'arbitratge del Barça-PSG, un altre tema de moda. “Discutiu el 6-1, el focalitzeu en l'àrbitre, però quan el Madrid va guanyar la Champions passada amb un gol en fora de joc no vau dir res.”

El flagell del madridisme ho havia tornat a fer, havia enviat un seguit de dards enverinats a l'etern rival, i exposant grans veritats, cosa que va remoure l'entorn dels blancs. El FC Barcelona, a més, i a diferència de quan Piqué va parlar únicament dels àrbitres, va donar suport al seu jugador, en boca de Jordi Cardoner. “Piqué no ha dit cap mentida. El Barça sempre està al costat de la veritat”, va afirmar ahir el vicepresident primer de l'entitat. “La veritat no ha d'obrir cap conflicte. Piqué ha dit el que pensa sense ofendre ningú”, va afegir. Pel que fa al Madrid, i malgrat que durant la jornada d'ahir es va rumorejar que el club podria denunciar Piqué davant la justícia, al final no hi va haver cap moviment, possiblement perquè una denúncia no s'aguantaria per enlloc. Sí que hi va dir la seva Javier Tebas, el president de la LFP, que va mirar d'abaixar el suflé. “Considero que Piqué es va equivocar, però no crec que generi violència. El que sobra és la crispació que hi ha ara.”

Un historial extens

Piqué sempre ha estat una persona que ha dit el que pensa sense embuts, una sinceritat tan poc comú en el món del futbol que ha provocat que cada frase extraordinària del central hagi copsat tota l'atenció, fins a ser tan venerat per l'afició del Barça com odiat pel madridisme. I és que l'historial del català és extens, ja sigui davant dels micròfons dels periodistes, a través del Twitter o en les celebracions del Barça. En una d'aquestes celebracions, per exemple, va criticar els mitjans de Madrid que afirmaven que el Barça sempre guanyava contra deu jugadors. “Diumenge vam ser nosaltres els que van jugar amb deu. I què va passar? Que vam tornar a guanyar.” I encara més recordada va ser la seva frase en les celebracions del curs 2014/15, quan va donar les gràcies a Kevin Roldán, el cantant que va amenitzar la festa d'aniversari de Cristiano Ronaldo després d'un 4-0 al Calderón. “Amb tu va començar tot!”, va cridar. Piqué, a més, ha criticat a través de Twitter les diferents vares de mesurar de les portades del diari Abc, ha posat en entredit la imparcialitat de Pedro J. Ramírez i de les enquestes del programa Estudio Estadio i, fins i tot ha preguntat als seus seguidors si havia de concedir una entrevista a la Cadena SER, després que aquesta fes un concurs per predir quan forçaria el blaugrana la cinquena groga contra el València. I no només això, ja que Piqué va riure públicament del Madrid després de l'alineació indeguda de Txerixev, que els va deixar fora de la copa, es va referir a Arbeloa amb aquell recordat “cono cido” i va acusar el president del Getafe, una persona que “vol ser president del Madrid”, de filtrar les imatges dels jugadors del Barça de la famosa nit de Halloween.

I és clar, en tot l'historial de Piqué també destaquen les seves frases referents als àrbitres, unes declaracions, com dimarts va recordar, que ja li han suposat diverses multes. La primera declaració sonada es va produir el 2012, després de ser expulsat per Velasco Carballo en un Barça-Sporting, una vermella que Piqué va considerar “premeditada”. I més recents van ser les seves dues crítiques seguides del gener, després de l'Athletic-Barça de copa, en què va recordar el tracte diferencial que havien tingut els blaugrana i el Madrid amb només dos dies de diferència, i del Vila-real-Barça de lliga, el partit en què Bruno va aturar amb les mans un xut de Messi. “Cada setmana que passa els àrbitres em donen més la raó. Després podran vendre el que vulguin...” Paraula de Gerard Piqué.

SUPORT DEL BARÇA

Cardoner: “Piqué no ha dit cap mentida. El Barça sempre està al costat de la veritat”
No m'agraden els valors que transmet el Madrid, veure les personalitats que hi ha a la llotja i com mouen els fils
Per criticar el cúmul de poderosos que van a la llotja del Bernabéu
Vull donar les gràcies a Kevin Roldán. Amb tu va començar tot
En referència a l'actuació del cantant en la festa d'aniversari de Cristiano
El penal a Neymar ha estat claríssim. Ja sabem com funciona això. Ho vam veure en el Madrid-Sevilla
Piqué, criticant la diferent vara de mesurar dels àrbitres
Discutiu el 6-1, però quan el Madrid va guanyar la Champions amb un gol en fora de joc no vau dir res
Piqué, exposant la diferent vara de mesurar dels mitjans de Madrid

El cap penal de l'Advocacia de l'Estat hi posa fre

Edmundo Bal Francés, el cap penal de l'Advocacia de l'Estat, va posar fre ahir a les declaracions de Gerard Piqué en un article al Confidencial, en què va recordar que va ser ell qui va decidir l'acusació de Messi, a banda d'afegir que “Neymar mai ha estat acusat per l'Advocacia de l'Estat”. Bal, a més, va revelar què li deia Marta Silva de Lapuerta, la persona assenyalada per Piqué, quan tocava parlar de l'assumpte Messi. “Edmundo, aquests temes millor ni me'ls expliquis. Fes el que consideris, igual que en la resta de casos.” A banda d'Edmundo Bal, ahir també van posar fre l'Associació d'Advocats de l'Estat, que va remarcar que Marta Silva no va tenir res a veure en les imputacions de Messi i Neymar. “La persona a qui es refereix Piqué, durant el temps en què va ocupar el càrrec d'advocada general de l'Estat, mai va intervenir, ni directament ni indirectament, en cap dels dos procediments judicials.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)