Barça

Mals precedents del Barça després de les aturades

Alerta. Els blaugrana només han guanyat un dels tres duels que han jugat després de partits de seleccions, contra el Dépor (4-0), mentre que van punxar contra l'Alavés (1-2) i el Màlaga (0-0)

Tant és que el Granada es trobi en plena crisi, amb la salvació cada cop més lluny, o que el Barça encadeni dos triomfs al camp dels nazaríes. El duel de demà al Nuevo Los Cármenes aglutina tots els ingredients dels coneguts com a partits trampa, en què el Barça té molt més a perdre que a guanyar. I un dels motius principals és la situació del partit en el calendari, posterior a una aturada de seleccions, una circumstància força rellevant si es tenen en compte els precedents. I és que el Barça només ha estat capaç de guanyar un dels tres partits que ha disputat aquest curs després d'una aturada, i això que els tres duels es van disputar al Camp Nou i contra equips suposadament inferiors.

El primer precedent va ser el Barça-Alavés de la 3a jornada, un duel al qual els blaugrana van arribar farcits de confiança després de vèncer la supercopa, de golejar el Betis (6-2) i de guanyar a San Mamés (0-1). El rival, a més, era un acabat d'ascendir, així que es va donar per fet que el triomf no s'escaparia. Luis Enrique, de fet, va aprofitar per donar descans a la majoria dels teòrics titulars, amb Iniesta, Suárez i Messi a la banqueta. I malgrat que Mathieu va empatar tot just començar el segon temps, després del gol inicial de Deyverson, poc després Ibai va tornar a fer avançar l'Alavés, que, tot i els intents blaugrana, es va endur els tres punts. I potser per això el Barça va sortir amb la lliçó ben apresa en el duel contra el Dépor, el següent que va haver d'afrontar després d'una aturada. Tot i que Luis Enrique també va fer algunes rotacions, no van ser tan nombroses com les del dia de l'Alavés. El partit va estar marcat pel retorn de Messi, que després d'estar-se pràcticament un mes a la infermeria va sortir a la gespa en el segon temps i va arrodonir la golejada contra els gallecs (4-0).

Una nova decepció

El Barça, però, va tornar a punxar en el tercer partit posterior a una aturada, en la visita del Màlaga al Camp Nou. Suárez, per sanció, i Messi, per una indisposició a última hora, es van perdre el duel, en què Juande Ramos va apostar per un plantejament molt defensiu. I el resultat va ser un atac i gol constant dels blaugrana, que, tot i el munt d'ocasions que van generar, van ser incapaços de superar un Kameni inspirat, i quan ho van aconseguir, amb una rematada de Piqué, l'àrbitre va anul·lar el gol erròniament.

Demà, doncs, el Barça haurà de sortir a totes a Granada, sense refiar-se del mal moment dels andalusos. Perquè, amb només deu jornades per disputar-se, els blaugrana no es poden permetre ni una ensopegada més, i els números confirmen que el retorn després de les aturades és molt més difícil del que sembla.

SEMPRE SENSE MESSI

El 10 va ser suplent contra l'Alavés i el Deportivo, i es va perdre el partit contra el Màlaga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)