Barça

Un descans merescut

Gerard Piqué. El central no es va entrenar ahir perquè Luis Enrique li va donar el cap de setmana lliure. Amb quatre grogues, s'assegura així la seva presència dimecres contra el Sevilla

Les declaracions de Gerard Piqué dimarts passat en acabar el duel entre la selecció espanyola i la francesa van centrar bona part de la roda de premsa d'ahir de Luis Enrique, però el central blaugrana també va ser protagonista perquè el tècnic asturià li ha donat el cap de setmana lliure, igual que ha fet amb Leo Messi, baixa per al duel d'avui per sanció. Piqué, doncs, no jugarà avui a Granada i tampoc es va entrenar ahir, cosa que sí que va fer Messi.

“Dono descans a un jugador vital per a nosaltres, que ha jugat tots els minuts possibles. Hem entès que, de cara al que ve en aquests dos mesos, necessita descans”, va assegurar Luis Enrique per explicar la seva decisió. I és que si alguna cosa acumulava el de la Bonanova en les últimes setmanes eren precisament minuts de joc, ja que des del duel al Camp Nou contra el Celta, a principi del mes passat, Piqué ho ha jugat tot. Tant amb el Barça com amb la selecció espanyola. Quatre duels com a blaugrana, contra el Celta, el PSG, el Deportivo i el València i dos amb la roja, contra Israel, classificatori per al mundial de Rússia, i l'amistós contra França.

Piqué, de fet, és, dels quatre centrals de la plantilla blaugrana, el més utilitzat per Luis Enrique aquesta temporada. Molt igualat, això sí, amb Samuel Umtiti. Piqué acumula un total de 2.767 minuts de joc (repartits en 32 partits, tots com a titular), mentre que el francès ha disputat només 27 minuts menys en els mateixos partits, encara que un d'aquests entrant des de la banqueta. Mascherano no està gaire lluny, amb 2.526 minuts acumulats (en 31 partits, amb 27 titularitats) mentre que Mathieu sí que ha jugat molt menys, ja que no arriba ni al miler de minuts (965), en 13 partits.

EL MÉS UTILITZAT

Dels quatre centrals de l'equip, és el més utilitzat per Luis Enrique, seguit d'Umtiti
En l'últim mes, Piqué ho ha jugat tot amb el Barça i també amb la selecció espanyola

Aquest 2017 ha vist tres de les quatre grogues que té

X.S.

“Les targetes grogues no es poden forçar”, va dir Luis Enrique quan se li va preguntar pel fet que Gerard Piqué no forcés la cinquena groga en l'últim partit del Barça, al Camp Nou contra el València, per fer net així avui contra el Granada. No ho va fer i el cas és que Piqué continua amb quatre grogues, de les quals tres les ha vist aquest 2017 –a Vila-real, al Benito Villamarín i contra l'Athletic, que s'afegeixen a la que havia vist a Balaídos al mes d'octubre– i almenys, com que no jugarà avui al Nuevo Los Cármenes, s'assegurarà la seva presència en el difícil compromís de dimecres a l'estadi contra el Sevilla. Els següents enfrontaments de lliga abans de la cita clau al Santiago Bernabéu, el 23 d'abril, seran dissabte que ve a Màlaga i el següent, el 15 d'abril, contra la Real Sociedad al Camp Nou. També hauran de vigilar amb les grogues en els propers partits jugadors com Sergi Roberto, Rakitic i André Gomes, que estan a només dues de la suspensió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)