Barça

“Arriba el període de les notes i la gent s'aplica més”

Luis Enrique. El tècnic es mostra “optimista i esperançat” de veure la millor versió de l'equip en el tram decisiu del curs. “Arriba el moment de màxima dificultat, però també de motivació”, aprecia

Amb l'inici del mes d'abril, la temporada enceta la fase decisiva. Luis Enrique n'és ben conscient i ho percep també a l'hora de veure com s'entrenen els jugadors. “Ja es veu que arriba el període de posar les notes i com a l'escola la gent s'aplica molt més”, va manifestar ahir en la roda de premsa prèvia a la visita a Granada d'aquest vespre. Una motivació que va generalitzar a la resta d'equips, i en especial als que, com el Barça, aspiren als grans títols.

L'escenari és ben diferent per al rival d'avui, penúltim en la classificació. Tot i això, Luis Enrique no es confia. “Trobarem un rival difícil, amb la referència que tenim del partit de la primera volta, que ja ens va costar guanyar”, va recordar, a banda de fer esment a “les dificultats lògiques que implica competir després d'una aturada per les seleccions”. Tot i això, l'asturià va comentar que els internacionals blaugrana “han arribat molt bé tenint en compte el que impliquen aquests viatges”. A més, va apreciar el fet de jugar diumenge. “Hi ha hagut jornades postaturada en què hem jugat en dissabte, així que en aquesta ocasió hem tingut més descans.”

Més enllà de la prudència que pertoca, Luis Enrique va manifestar que afronta aquesta fase del curs de “màxima dificultat” amb bones sensacions. “Sóc optimista i estic esperançat de veure una molt bona versió de l'equip en el tram final de la temporada”, va assenyalar. En aquest sentit, veu l'equip preparat per afrontar un calendari exigent i apassionant, “com es pretenia a l'inici de la campanya”.

La baixa de Messi per sanció suposa el principal handicap a l'hora de preparar la cita d'avui a Granada. “Ens agradaria disposar de Leo en tots els partits”, va reconèixer Luis Enrique, tot i que també va fer una lectura de l'absència “El cantó positiu és que tindrà minuts de descans i li anirà bé.” Tot i no poder disposar del millor futbolista del món, el tècnic blaugrana va assenyalar que l'equip “pot utilitzar el sistema que vulgui”, i tampoc va donar gaires pistes respecte a si reduirà les rotacions en aquest tram decisiu: “Farem el que consideri millor per a l'equip. Les circumstàncies de la temporada ara són diferents, però per aguantar aquest calendari cal una plantilla, no un onze.”

EL GRANADA

Trobarem un rival difícil, amb el que també implica competir després d'una aturada per les seleccions
Ens agradaria disposar de Leo sempre, però el cantó positiu és que tindrà minuts descans

“Com que soc més radical que Piqué, millor no em pronuncio”

Les declaracions de Gerard Piqué qüestionant el valors del Madrid i denunciant els fils que es mouen des de la llotja del Bernabéu han marcat l'actualitat futbolística dels últims dies. Ahir, com era, d'esperar, a Luis Enrique se li va preguntar per les paraules de Piqué i si les compartia. “Jo com que soc més radical que en Gerard Piqué, millor no em pronuncio”, va respondre, sense concretar més i deixant obertes les interpretacions. “Feu-ho com vulgueu, igualment ho fareu així”, va comentar en aquest aspecte.

De fet, el tècnic blaugrana va restar importància al que ell pugui pensar sobre les paraules de Piqué, de qui va destacar el seu caràcter desacomplexat: “Mira que us ho passeu bé amb ell [en referència als mitjans de comunicació]. S'hauria de clonar, si no el tinguéssim. Les seves declaracions van en la línia de com és ell: és respectuós amb l'opinió dels altres i li agrada que respectin les seves.”

Defensa Messi en relació amb la sanció de la FIFA

“És superespectuós amb els àrbitres. Zero conflictiu, no genera polèmiques, i això s'ha de valorar.” Les paraules de Luis Enrique respecte a l'actitud de Messi van ser prou eloqüents per evidenciar sense haver-ho de dir expressament que difereix de la sanció de la FIFA a Messi –quatre partits amb la seva selecció– per “pronunciar paraules injurioses” als àrbitres de l'Argentina-Xile. “Sempre està sota pressió, té molts ulls damunt seu i tot i això el seu comportament em sembla irreprotxable”, va afegir l'entrenador asturià, que també va traslladar aquesta actitud de l'astre blaugrana a fora dels terrenys de joc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)