Barça

Demostració de força

El Barça manté el duel amb el Madrid després de golejar el Sevilla amb una exhibició de futbol (3-0) i certifica que arriba al tram decisiu en plena forma

Suárez, amb una xilena fantàstica, i Messi (2) van ser els autors de les dianes

barça 3 sevilla 0

BARÇA:Ter Stegen; Piqué (Digne, 77'), Mascherano, Umtiti; Sergi Roberto, Rakitic (Aleñá, 80'), Sergio Busquets, Iniesta; Messi, Neymar i Luis Suárez (Alcácer, 65'). SEVILLA:Sergio Rico; Mercado (Kranevitter, 46'), Pareja, Lenglet; Mariano, N'Zonzi, Iborra (Jovetic, 76'), EScudero; Nasri (Sarabia, 46'), Vitolo i Correa. GOLS:1-0 (25') Luis Suárez. 2-0 (28') Messi. 3-0 (33') Messi.ÀRBITRE:Clos Gómez (aragonès).T.G.:als locals Piqué, Rakitic, Busquets i Aleñá, i al visitant Iborra.T.V.:al visitant Vitolo (91'), per doble amonestació.PÚBLIC:85.511 espectadors.

El Barça arriba al tram decisiu de la temporada amb la maquinària ben greixada, preparat per afrontar l'eliminatòria contra la Juventus i el clàssic al Santiago Bernabéu amb totes les possibilitats de sortir-ne victoriós, per mantenir intactes les seves aspiracions d'aixecar el triplet. Perquè després de les excel·lents actuacions contra el València i el Granada, l'equip de Luis Enrique va donar ahir tota una exhibició de futbol contra el Sevilla (3-0), que tot i estar en un mal moment segueix sent un conjunt temible, un equip que ja en el partit al Sánchez Pizjuán va posar els blaugrana contra les cordes fins que va defallir. El Barça, però, al nivell que va mostrar ahir, és gairebé una piconadora invencible, capaç de dominar els duels a través de la possessió, i amb una precisió pròpia d'un cirurgià, però també d'aprofitar els espais per mostrar les seves transicions màgiques. Perquè sembla evident que l'equip es troba en un moment físic òptim, amb Sergio Busquets i Iniesta del tot recuperats, dues peces úniques i insubstituïbles en la manera de fer del Barça. I després, a més, cal destacar la millora en els sincronismes del 3-4-3, ja que l'equip, i a diferència del dia del València, no va tenir gairebé cap fissura. Pel que fa a l'onze, Luis Enrique va apostar per l'equip de gala, amb Jordi Alba com a gran sacrificat del sistema i amb Sergi Roberto actuant a l'extrem dret, a la posició que fins ara ocupava Rafinha.

La demostració de força no va trigar a arribar, ja que des del xiulet inicial el Barça va aconseguir el control, movent la pilota amb celeritat i precisió, fins a tancar el Sevilla dins de la seva àrea. I la sensació de domini encara es va accentuar molt més després de cada pèrdua, en què el Barça, gràcies a una intensitat enorme, va recuperar la pilota molt ràpidament, esmicolant les possibilitats del Sevilla de sortir al contraatac. La primera ocasió del Barça va arribar molt aviat, en el minut 4, en una acció iniciada per Iniesta, que va passar la pilota a Luis Suárez, situat a la frontal. El davanter uruguaià, fent de boia com només ell sap fer, va aguantar l'esfèrica amb el cos, i en el moment just la va cedir a Messi, que amb un xut fantàstic va estavellar la pilota a la creueta. L'oportunitat va atemorir el Sevilla, que encara es va endarrerir més, mentre que el Barça va seguir amb la seva exhibició de futbol, un domini, però, que no es va veure reflectit en ocasions clares de gol. En canvi, qui va estar a punt de marcar va ser l'equip andalús, després d'un mal refús de Mascherano que va permetre que N'Zonzi es plantés tot sol davant Ter Stegen. El porter blaugrana, però, amb un serenor espectacular, va aguantar amb el cos i va enviar a córner el xut del francès. Tot i ser una ocasió aïllada, l'acció va donar un respir al Sevilla, que durant uns minuts va agafar aire, tocant la pilota lluny de la seva àrea i muntant algun contraatac. Això, però, va ser contraproduent per als interessos dels andalusos, ja que donar espais a un Barça tan immaculat com el d'ahir era la crònica d'una mort anunciada. L'1-0, de fet, va néixer en un refús en llarg de Mascherano a la banda dreta que Messi va caçar per iniciar una cavalcada de les seves fins a la línia de fons. La centrada de l'argentí la va refusar en curt Pareja, una caramel que Luis Suárez va convertir en gol amb una xilena espectacular (25'). I sense gairebé temps per respirar, el Barça va marcar el segon, en un contraatac iniciat per Rakitic i culminat pel trident, en què Neymar va centrar al segon pal per a Luis Suárez, que va deixar la pilota enrere perquè Messi augmentés el seu idil·li amb el Sevilla (28'), al qual ja ha marcat 23 dianes en la seva carrera esportiva –és la seva víctima predilecta–, a banda d'encadenar vuit jornades de lliga fent-li gols. I l'astre argentí no es va aturar aquí, ja que només cinc minuts després va fer el 3-0, amb un volea fantàstica després d'un rebuig d'un córner de la defensa del Sevilla. Amb aquesta diana, Leo Messi ja na'cumula 27 en el campionat de lliga, la qual cosa li permet augmentar les distàncies en la lluita pel Pichichi i per la Bota d'Or. En poc menys de mitja hora de partit, el Barça ja havia fet la feina, i amb unes sensacions immillorables.

Amb el fre de mà posat

Tot i el resultat, el Barça va sortir amb la mateixa intensitat després de la represa, i fruit d'una pilota recuperada per Suárez en una pressió a Sergio Rico va estar a punt d'arribar el 4-0, tot i que la vaselina de Messi es va quedar curta. Amb el pas dels minuts, però, els blaugrana van disminuir el ritme i van mirar de controlar la situació sense assumir gaires riscos, i menys després que el Sevilla, impotent, comencés a fer algunes faltes fora de lloc. Els de Sampaoli, a més, també van generar alguna ocasió aïllada, com un parell de xuts de Sarabia en què Ter Stegen es va lluir. El Barça, però, també va tenir les ocasions per ampliar encara més el resultat. Les més clares, un un contra un errat per Paco Alcácer i un fort xut llunyà de Neymar que Sergio Rico va enviar a córner. Amb el duel més que resolt, Rakitic va tenir temps de forçar la cinquena groga, com ja havia fet en el primer temps Piqué, cosa que farà que siguin baixa a Màlaga i que puguin arribar nets al duel al Bernabéu del dia de Sant Jordi.

El Barça, doncs, arriba als partits més decisius i esperats de la temporada en un estat de forma esplèndid, una situació que recorda, en bona mesura, el nivell que els blaugrana van assolir fa dos cursos, quan van guanyar el triplet. En aquests casos, és clar, la línia que separa l'èxit de la derrota és molt fina, gairebé una qüestió de petits detalls, però del que no hi ha dubte és que el Barça està preparat.

EL SISTEMA

Luis Enrique va recuperar el 3-4-3, amb Sergi Roberto jugant d'extrem dret

GRAN INICI

El Barça va deixar segellada la victòria en poc més de mitja hora màgica

EN RATXA

Suárez va obrir la llauna amb una xilena fantàstica i encadena quatre jornades marcant

CASAT AMB EL GOL

Messi ja ha fet 27 dianes en la lliga i és més líder en la lluita pel Pichichi i la Bota d'Or

DESCANSARAN

Piqué i Rakitic van veure la cinquena groga i seran baixa contra el Màlaga

EN CAIGUDA LLIURE

El Sevilla, que ja fa sis duels seguits que no guanya, va fer un partit molt fluix
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)