Barça

La participació augmenta un 25% respecte al 2016

VI Torneig Internacional FCBEscola. La cita, que enguany està apadrinada per Gerard Piqué, reunirà més de 1.500 infants procedents de 20 països, que competiran entre el 10 i el 13 d'abril

Més de 1.500 esportistes d'entre 6 i 14 anys procedents de 20 països i que representen 33 FCBEscoles i FCBCamps d'arreu del món. 134 equips dividits en quatre categories (Sub 8, Sub 10, Sub 12 i Sub 14). Més de 450 partits que se celebraran entre la ciutat esportiva Joan Gamper, els camps del CEM Arístides Mallol i el Miniestadi, que serà l'escenari de les finals. Aquestes són les grans xifres que presenta la sisena edició del Torneig Internacional FCBEscola, que arrencarà el dilluns 10 d'abril que ve i s'allargarà fins al dijous 13. Un cita en progressió contínua i que incrementa un 25% la participació respecte a la del 2016.

Enguany, els nens i nenes participants tenen una motivació extra. I és que Gerard Piqué apadrina la present edició del torneig, encarregant-se d'entregar els trofeus als equips campions en la cerimònia de cloenda de dijous al Miniestadi. Però la vinculació del central blaugrana amb la FCBescola va més enllà, ja que el seu fill Milan en forma part.

“El torneig Internacional és la gran festa de les FCBEscoles, en què es poden posar en comú els coneixements adquirits, i és una manera de veure la universalització del nostre estil de joc”, va assenyalar Xavier Vilajoana, directiu del FC Barcelona, durant la presentació de l'esdeveniment que es va fer ahir a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Vilajoana va estar acompanyat per Franc Carbó, director del projecte FCBEscola, així com per José Edmílson, ambaixador internacional de la iniciativa. “Aquest darrer any he pogut veure la gran feina que s'està fent a les FCBEscoles de Dubai, Brasil i els Estats Units”, va destacar l'exfutbolista del Barça. En aquest sentit, va qualificar “d'impactant” l'ambició que tenen els nens per venir a Barcelona i jugar aquest torneig, però també els valors que complementes l'esperit de la competició: “El més important és que s'apliquen uns valors perquè, a més de ser uns grans esportistes, també siguin unes grans persones.”

Més enllà del futbol

Franc Carbó, per la seva banda, va destacar que tots els projectes internacionals de la FCBEscola “estan liderats per professionals formats al club”. “Així estem segurs que la transmissió de coneixement i valors es fa segons la nostra metodologia”, va afegir. També va mostrar-se orgullós d'haver ampliat el projecte més enllà del futbol amb l'obertura aquesta temporada de la FCBEscola Basket. “I el nostre pròxim objectiu és obrir-ho també a la resta de seccions professionals del FC Barcelona”, va avançar.

LES FRASES

La FCBEscola és una de les principals eines per transmetre la marca Barça i els seus valors
Xavier Vilajoana
DIRECTIU FC BARCELONA
És molt impactant veure l'ambició que tenen els nens per venir a jugar el torneig
José Edmilson
AMBAIXADOR FCBEscola
Hem obert la FCBEscola Basket aquest any; ara l'objectiu és fer-ho a la resta de seccions
Franc Carbó
DIRECTOR PROJECTE FCBESCOLA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)