Barça

El primer retrobament

Renyina històrica. Suárez i Chiellini encara no s'han enfrontat mai des de l'Itàlia-Uruguai del mundial del Brasil en què el blaugrana va mossegar el defensa, una agressió que va ser durament sancionada per la FIFA

El nom de Luis Suárez anirà per sempre lligat al de Giorgio Chiellini, i viceversa. I és que tots dos van protagonitzar al Brasil, el 2014, una de les imatge de la història dels mundials, la del davanter mossegant l'italià, una acció molt greu que el va estigmatitzar per sempre i que li va suposar una de les sancions més severes que la FIFA ha imposat mai a un jugador. “Van ser uns dels dies més complicats de la meva vida”, va recordar el blaugrana fa poc més d'un mes, en una entrevista al programa El Transistor, d'Onda Cero, en què es va queixar amargament del tracte inhumà que va rebre per part de la FIFA. “Estàvem a l'avió, per anar a Rio, i a la meva família els van dir que no hi pugessin, que el seu pare se n'havia d'anar. A un se'l pot sancionar, però prohibir-li anar a un centre esportiu a veure un entrenament del seu nebot... Soc conscient que em vaig equivocar, però també soc un ésser humà”, va afegir. I és que Suárez va pagar amb escreix la seva agressió, amb una sanció de nou partits oficials amb l'Uruguai, una multa de 82.000 euros i la prohibició de desenvolupar durant quatre mesos qualsevol activitat relacionada amb el futbol, la qual cosa incloïa assistir als estadis i, fins i tot, entrenar-se. Tot i que després, a l'agost, el TAS li va permetre disputar amistosos amb el Barça i participar en els entrenaments, el mal ja estava fet, ja que a l'Uruguai, per exemple, es va arribar a insinuar que amb aquesta actitud no es podia descartar que Suárez agredís algun dia la seva família.

I a l'altra banda, és clar, va quedar Chiellini, que tot i ser l'agredit en l'acció també va rebre fortes crítiques, sobretot des de l'Uruguai, on se'l va acusar d'haver exagerat i d'haver forçat la sanció en mostrar el blau que li havia ocasionat la queixalada. Tot plegat, a més, es va enterbolir més quan Fernando Mitjans, vicepresident del tribunal d'apel·lació de la FIFA, va filtrar el que havia declarat Chiellini. “La marca era com la d'una xuclada de la meva parella. El que vaig fer va ser treure-li avantatge.” L'italià, de fet, va afirmar que la sanció a Suárez havia estat massa severa. “Dins de mi no hi ha sentiments d'alegria, d'ira o de venjança en contra de Suárez per un incident que va ocórrer al camp i que va acabar allà. Sempre he considerat que la mesura disciplinària era necessària, però crec que la fórmula proposada ha estat excessiva.”

Retrobament frustrat

Després de quatre llargs mesos d'espera, Luis Suárez va poder debutar amb el Barça, en un clàssic al Bernabéu, i va encetar la història d'un trident meravellós que va liderar l'equip de Luis Enrique fins a la consecució de la lliga i de la copa i la classificació per a la final de Berlín. I el rival, ni fet a propòsit, va ser la Juventus, la qual cosa va posar damunt la taula l'enorme morbositat de tornar a veure cara a cara Suárez i Chiellini només onze mesos després de la trista acció. Finalment, però, l'italià es va perdre el partit per un petit trencament al soli, cosa que va posposar el retrobament. Ara, però, si no es produeix cap sorpresa inesperada, l'uruguaià i l'italià es tornaran a veure les cares en un terreny de joc, i ocupant la mateixa zona del camp. Tal com són tots dos a la gespa, ni hi ha dubtes que saltaran espurnes, un duel que serà esplèndid sempre que no es torni a repetir res semblant al que fa un miler de dies va entrara formar part, tristament, de la història del mundials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)