Barça

“Segur que em troben a faltar”

Retrobament especial. Dani Alves, el millor lateral de la història del Barça, s'enfrontarà aquest vespre per primer cop amb el seu exequip, un partit “estrany” per al brasiler, que en el duel del Camp Nou serà homenatjat

“Soc un privilegiat, un futbolista treballador i honrat a qui la vida li ha permès vestir la samarreta del millor club del món en una dècada prodigiosa.” Aquest és un extracte de la carta que va escriure Alves el dia en què es va anunciar el seu adeu del Barça. Enrere quedaven vuit cursos farcits d'èxits, en què el millor lateral de la història de l'entitat va aixecar tres Champions, tres mundials de clubs, sis lligues, quatre copes, tres supercopes d'Europa i quatre supercopes d'Espanya. “Me'n vaig, però tornaré, perquè soc un culer més”, va concloure Alves, que amb 391 partits és el segon estranger amb més duels disputats amb la samarreta del Barça –només el supera Messi–. Tot i les seves bones paraules, el brasiler també va voler deixar clar que marxava dolgut amb la directiva, un missatge que primer va deixar entreveure a l'estiu, quan va dir que havia decidit marxar abans que el fessin fora, i que va arrodonir fa un parell de mesos, quan va atacar amb duresa la directiva en una entrevista al diari Abc. “A mi m'agrada que em vulguin, i si no em volen, doncs me'n vaig [...]. Durant les tres darreres temporades sempre he sentit que Alves marxava, però els directius mai em van dir res a la cara. Van ser molts falsos i desagraïts”, va etzibar.

Tot i tenir ja 33 anys i haver-ho guanyat tot, Dani Alves va refusar ofertes suculentes de països exòtics i va decidir mantenir-se en el futbol d'elit, a la Juve, en la qual tot i el canvi de lliga i la forta competència a la seva posició, no va trigar a fer-se un lloc en l'onze d'Allegri, per demostrar que mantenia intacte el seu esperit competitiu. El brasiler fins i tot ha superat durant el curs una greu lesió a la tíbia i al peroné i va tornar tres mesos després amb empenta, amb una important diana a Porto per encarrilar el pas de la Juventus als quarts de la Champions. I tot i els seus desitjos de no trobar-se al Barça fins a la final, el destí ha volgut que, només deu mesos després del seu adeu, Alves s'hagi de veure les cares amb els blaugrana. “Em trobo estrany, ja que vaig estar molt de temps defensant els mateixos colors, però el futbol és així”, va afirmar el brasiler ahir al web de la FIFA, en què el lateral també va al·ludir als seus excompanys. “Segur que em troben a faltar. Penso que m'apreciaven, com a jugador i com algú que feia que l'ambient fos més agradable. He parlat amb ells i em diuen que troben a faltar la meva alegria”, va afegir Alves. El brasiler, a més, va reiterar els motius pels quals va decidir canviar d'aires: “Els desafiaments sempre m'han motivat, però he de dir també que ja no em sentia còmode al Barça. Passava el temps i sempre s'apuntava cap a mi. «El Dani és el que ha de marxar», deien. Al final me'n vaig cansar.”

L'homenatge

Tot i que el duel d'aquest vespre serà especial perquè és el primer en què Alves s'enfrontarà amb el seu exequip, encara ho serà més el de la setmana que ve, ja que el brasiler es retrobarà amb l'afició blaugrana, un fet que el club vol aprofitar per fer-li un homenatge. “Quan se'n va anar ja li vam dir que en la primera oportunitat que tinguéssim intentaríem homenatjar-lo. Aprofitarem la visita de la Juventus per fer-ho”, va recordar Albert Soler, director dels esports professionals del Barça, després del sorteig dels quarts. Tant de bo el millor lateral de la història del club es pugui acomiadar amb tots els honors, i que després, però, hagi de lamentar l'eliminació del seu nou equip.

LA DADA

391
partits
va disputar Dani Alves amb la samarreta del Barça, un registre només superat per Leo Messi, amb 622.

LA FRASE

Ja no em sentia còmode al Barça. Les coses a nivell de club ja no eren el mateix
Dani Alves
jugador de la juventus
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)