Barça

Estava cantat: Neymar es perdrà el clàssic

Hi haurà recurs. El comitè de competició sanciona amb tres partits l'astre brasiler, que no podrà jugar contra la Real Sociedad, el Madrid i l'Osasuna. El Barça apel·larà i, si és necessari, buscarà la cautelar al TAD

Tres partits de lliga de càstig per a Neymar. Era la crònica d'una sanció anunciada, com va deixar entreveure després Luis Enrique en roda de premsa, i ahir el comitè de competició la va convertir en oficial i va certificar que l'astre brasiler es perdrà el transcendental clàssic de la propera diada de Sant Jordi, a banda del Barça-Real Sociedad i el Barça-Osasuna. I tot, per haver aplaudit el quart àrbitre del duel Màlaga-Barça després de ser expulsat, una acció que el col·legiat Jesús Gil Manzano va exposar a l'acta, amb la qual cosa va donar peu a l'entrada en escena del comitè de competició. “D'acord amb molts diversos precedents, es considera aquest tipus d'acció clarament com un acte de desconsideració al col·legiat”, va exposar ahir el comitè, que al partit habitual de sanció per la vermella n'hi va afegir dos més, en aplicar, “en el seu grau mínim”, l'article 117 del codi disciplinari. A més, Neymar haurà de pagar una multa 600 euros i el FC Barcelona, una altra de 700. De res van servir, doncs, les al·legacions que va presentar el club blaugrana, que va afirmar que els aplaudiments de Neymar no tenien l'ànim d'injuriar, desacreditar, ofendre o desconsiderar l'àrbitre. “Aquest comitè no pot desvirtuar la presumpció de veracitat de l'acta arbitral i, per tant, ha de partir de la literalitat de l'escrit”, va argumentar el comitè, que, a més, va negar que la seva decisió sigui fruit de la pressió mediàtica de determinats mitjans, tal com va considerar el Barcelona en les al·legacions: “Aquest comitè vol manifestar la seva absoluta independència respecte al que manifestin o deixin de manifestar qualsevol mitjà de comunicació en relació amb aquest expedient o amb qualsevol altre.”

L'estratègia del Barça

Pocs minuts després de saber-se la sanció, el FC Barcelona va anunciar que presentaria un recurs al comitè d'apel·lació per mirar de reduir el nombre de partits de sanció a Neymar. En vista de la més que probable negativa d'aquest segon comitè, l'estratègia blaugrana és presentar el recurs a última hora i així poder acudir al TAD, com a última instància, per mirar d'assolir una cautelar que permeti a Neymar disputar el clàssic del dia 23.

SENSE RECTIFICACIÓ

El comitè de competició no va considerar les al·legacions del Barça

REACCIÓ

“Veient els precedents, no crec que cap culer s'hagi sorprès...”, va dir Luis Enrique

‘France Football': “Neymar aspira a la Pilota d'Or”

“Doncs sí, Neymar aspira a la Pilota d'Or.” Així de contundent es mostra la revista France Football en la portada del seu nou número, en el qual el blaugrana és el protagonista. “Neymar ha assolit una nova dimensió, fins al punt de ser un aspirant cada vegada més seriós a la Pilota d'Or”, analitza el mitjà, que recorda la gran actuació de Ney en el 6-1 contra el París Saint-Germain. “Per primer cop en la seva carrera catalana, va ser l'estrella única en uns vuitens de final inoblidables”, afegeix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)