Barça

Ja coneixen la recepta

l'hora del herois ·

El Barça busca repetir aquesta nit contra la Juventus (20.45 h, beIN Sports) el miracle del PSG, una altra remuntada històrica que situaria els blaugrana en la llegenda del futbol i en les semifinals de la Champions

L'única incògnita és veure si Luis Enrique mantindrà el 3-4-3 de Torí o si, per contra, recuperarà el 4-3-3, amb Jordi Alba com a gran novetat

Una bona dosi d'intensitat i de concentració. Fe infranquejable. Punteria gairebé total de cara al gol i desencert del rival. Una o dues aturades impossibles del teu porter. Un estadi ple a vessar i convençut fins al final que el miracle és possible. Un polset de sort. Alguna decisió arbitral favorable o, com a mínim, sense incidència en contra i els cracs del tot desencadenats. Aquests són només els ingredients principals per cuinar una gran remuntada, una recepta només a l'abast dels grans xefs del futbol que, a més, també hauran d'aportar els seus tocs únics, gairebé instintius, per convertir un projecte de gran plat en un àpat digne d'assolir les tres estrelles Michelin dels grans sibarites del futbol. Aquesta recepta, d'una dificultat suprema, va ser la que va aplicar a la perfecció el Barça fa només quaranta dies per transformar el nyap indigest de París en una històrica joia culinària, un sopar superlatiu que aquesta nit els blaugrana hauran de tornar a repetir si volen aspirar a tastar les postres de la màxima competició europea. I és clar, és evident que l'objectiu és gairebé impossible, d'una complicació tan gran que si es reprodueix tornarà a ser qualificat de miracle o, el que és el mateix, amb un origen més proper a la divinitat que a les causes naturals. Perquè no cal oblidar que el Barça ha de fer un mínim de tres gols a un equip que en tota la Champions només n'ha encaixat dos.

Els blaugrana, però, coneixen la recepta, a banda de ser conscients que el no ja el tenen, que el més lògic és que aquesta nit el plat no surti bé. I aquesta circumstància, la falta de pressió, encara els fa més temibles, com Luis Enrique no es va estar ahir de recordar. El full de ruta, doncs, és evident. Anar-hi, anar-hi i tornar-hi a anar, des del minut 1 fins al xiulet final. El que no queda tan clar, però, és quina serà la fórmula per aplicar-lo, i menys després de veure la destrossa per les bandes que va fer la Juve al Barça a Torí i d'intuir que avui els bianconeri es tancaran molt més del que va fer el PSG, cosa que obligarà els blaugrana a obrir el camp al màxim. És per això que Luis Enrique podria recuperar el clàssic 4-3-3, com ja va posar en pràctica contra la Real Sociedad, una variació tàctica que significaria el retorn a l'onze de gala de Jordi Alba i, probablement, la suplència de Mascherano, que tot just s'acaba de recuperar d'unes molèsties físiques. A banda de resoldre aquesta incògnita, ja que tampoc és descartable que el tècnic asturià incideixi en el 3-4-3, la resta del guió serà l'esperat, amb Ter Stegen sota els tres pals, Sergi Roberto, Piqué i Umtiti a la defensa, Busquets –que torna després d'estar sancionat–, Iniesta i Rakitic al mig del camp, i el trident màgic a la punta d'atac. Ells, amb l'única absència de Rafinha, van ser els grans xefs que van cuinar la remuntada contra el PSG. Aquell plat va ser meravellós, però, potser només va ser l'aperitiu d'un altre de millor, el de la Juve, amb uns gustos encara més increïbles. Ha arribat l'hora d'encendre els fogons.

Dybala, a punt

Pel que fa a la Juventus, aquesta nit s'espera que Massimiliano Allegri repeteixi l'onze que va esmicolar el Barça la setmana passada, i més després que ahir Dybala s'estrenés sense cap tipus de problema amb els companys, la qual cosa confirma que ja ha superat l'esquinç al turmell dret que es va fer en el partit contra el Pescara. Tot i que algunes travesses especulen amb l'opció que el tècnic italià aposti per una defensa amb tres centrals –un esquema heretat de l'era Antonio Conte que Allegri ha usat en diverses ocasions–, el més lògic és que la Juventus surti aquesta nit a la gespa del Camp Nou amb el mateix onze de l'anada, amb Dani Alves, Bonucci, Chiellini i Alex Sandro a la defensa; Khedira i Pjanic al mig del camp, Mandzukic i Cuadrado per les bandes, Dybala d'enllaç i Higuaín com a jugador més avançat. Una altra cosa ben diferent és com plantejarà el partit Allegri, si apostarà, com va fer a Torí, per sortir a buscar el Barça o si, al contrari, mirarà de reduir els espais entre línies apropant l'equip a Buffon. I és que els núvols que es veuen en l'horitzó anuncien tempesta. Tant de bo que aquesta, com la del PSG, torni a ser perfecta.

TEMPESTA PERFECTA

El Barça necessita fer tres gols a la Juve, que només n'ha encaixat dos en la Champions

ELS MATEIXOS

Amb Dybala del tot recuperat, Allegri repetirà l'onze del partit d'anada

Divuit temporades sense una tanda de penals a Europa

Cinc victòries i només una derrota, la de trist record de Sevilla en la final contra l'Steaua (2-0). Aquest és el bagatge del Barça en tandes de penals en competicions europees, un moment de màxima tensió que el conjunt blaugrana fa divuit cursos que no viu a Europa, ja que el darrer precedent és el de la segona eliminatòria de la recopa 1988/89, contra el Lech Poznan, en què el Barça es va imposar 5-4. L'anterior va ser el de l'Steaua, una final que els blaugrana, de fet, van disputar gràcies a una altra tanda de penals, la històrica de les semifinals contra el Göteborg. Les altres tres van ser contra l'Anderlecht (4-1), en la recopa del curs 1978/79; i contra Ipswich Town (3-1) i l'AZ, en la UEFA de la temporada 1977/78. Amb un 3-0 desfavorable, de ben segur que avui el Barça signaria acabar la nit amb una tanda de penals, i més si es té en consideració el bagatge de la Juve: tres victòries i tres derrotes.

Neymar, Rakitic, Piqué i Suárez estan apercebuts

Si el Barça obra el segon miracle europeu, Neymar, Rakitic, Piqué i Suárez es perdran l'anada de les semifinals si veuen aquesta nit una groga. I és que tots quatre estan apercebuts de sanció després del canvi de normativa que va aprovar la UEFA el 2014, segons el qual tots els jugadors han d'arribar nets a la tornada de les semifinals, i no en l'anada, per evitar que cap futbolista es perdi la final per acumulació de grogues. En aquests moments, Neymar i Rakitic han estat amonestats quatre vegades –ja han complert un duel de sanció i el segon cicle és de només dues grogues–, mentre que Piqué i Suárez han vist dues targetes. Ells quatre, però, no són els únics que hauran d'anar en compte, ja que Mandzukic, Cuadrado i Khedira també estan en risc, una circumstància que el Barça haurà de mirar d'aprofitar, i més tenint en compte que el gran favorit per passar d'eliminatòria és la Juventus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)