Barça

Rakitic, el renascut

Protagonista. El croat va ser un dels noms propis del clàssic i un dels que en va sortir més reforçat. El seu bon rendiment en aquest 2017 poc té a veure amb el Rakitic tebi de l'inici de curs

4t

golejador

de l'equip en la lliga

3

gols

al Bernabéu en 5 visites

5

gols

ha marcat el 2017

“Quina nit més boja. Moltes gràcies per tot el suport rebut. Gràcies als aficionats culers que hi havia a l'estadi. Això és el Barça! Estic molt orgullós de formar part d'aquest equip. Junts ho podem fer un any més.” L'alegria desfermada, totalment lògica, dels integrants del vestidor del FC Barcelona per la magnífica victòria assolida en el clàssic va quedar palesa en la celebració dels futbolistes a la gespa del Bernabéu quan el partit va acabar amb el xiulet final d'Hernández Hernández, però també es va poder copsar a través de les xarxes socials. Treien fum. Nit de Twitter i Instagram. Un dels homes més feliços era Ivan Rakitic. Ell va ser un dels noms propis del partit de diumenge. Gol i assistència. El vídeo publicat a Twitter, gravat des de l'aeroport de Barajas, des de la mateixa pista d'aterratge, just abans d'embarcar a l'avió de retorn a Barcelona, ho deia absolutament tot. Discurs engrescador. Rakitic va voler agrair als aficionats tot el suport i els va dedicar la victòria, però millor encara va ser la seva última frase: “Junts ho podem fer un any més.” Rakitic també vol aquesta lliga.

La victòria contra l'etern rival obre un nou escenari. El Barça, tot i els últims errors comesos a Riazor i a La Rosaleda, lluitarà fins al final per aquesta lliga. Messi hi creu. Rakitic també. El croat definitivament ha tornat. I ho ha fet per quedar-se. El seu bon partit al Santiago Bernabéu no fa més que corroborar una evidència: el Barça ha recuperat Rakitic per a la causa. Fa setmanes que el dorsal 4 del Barça ha recuperat el to. Tebi durant bona part de la primera meitat de la temporada i renascut aquest any 2017. Rakitic ha recuperat protagonisme en el dibuix tàctic de Luis Enrique, en detriment d'homes com ara André Gomes i Denis Suárez. Les rotacions en aquesta posició d'interior li van restar regularitat durant el primer tram del curs i el seu rendiment es va veure afectat, però el croat ha recuperat les bones sensacions. Més minuts i, sobretot, més incidència a l'àrea rival. Seva va ser diumenge l'assistència del primer gol de Messi i seu va ser l'1-2. Golàs amb la cama esquerra al pal llarg de Keylor Navas. El gol que li va marcar al Madrid és, ni més ni menys que el cinquè d'aquest 2017. Números positius per a un futbolista de segona línia. De fet, només el trident ha marcat més que ell des del mes de gener. Dels 12 futbolistes de la plantilla que han vist porteria en aquest 2017, Rakitic és el que té millor percentatge. En la lliga, Rakitic també és el quart blaugrana amb més gol, superant els sis de Rafinha. Set n'ha fet fins ara (també un en la copa del Rei contra l'Hèrcules), amb què iguala ja els que va marcar la temporada passada i superant els cinc gols en la lliga que va marcar en la seva primera temporada al Barça. En aquest sentit, la seva millor temporada des que juga en la lliga espanyola és la 2013/14, en què va marcar dotze gols amb el Sevilla.

Dels set gols en la lliga que ha marcat aquest curs, cinc han estat en els últims tres mesos. Premi contra l'Alavés (0-6), contra l'Sporting (6-1), contra el Celta (5-0), contra el Granada (1-4) i contra el Madrid (2-3), que se sumen als dos gols de l'inici de la temporada contra l'Athletic (0-1) i l'Atlético (1-1). La renovació signada el 9 març (contracte fins al 2021) li ha donat també la tranquil·litat i la confiança per tornar a rendir al més alt nivell. Ben tornat.

AMB EL CAP A LLOC

La renovació signada el 9 de març ha servit també per donar-li tranquil·litat

Rakitic: tres gols al Madrid, tots al Bernabéu

Leo Messi va ser el gran protagonista del clàssic de diumenge a Chamartín. Després del seu últim doblet a la casa blanca, l'astre argentí ja acumula tretze gols al camp del Real Madrid. És el futbolista que més gols hi ha marcat com a rival. Però a Ivan Rakitic també li prova força el Santiago Bernabéu. Amb el gol de diumenge, el migcampista croat ja n'ha marcat tres en les seves cinc visites. Els altres dos gols contra el conjunt blanc els va aconseguir la temporada 2013/14, quan vestia la samarreta del Sevilla. Aquell dia, el Madrid de Carlo Ancelotti va golejar el conjunt andalús, aleshores dirigit per Unai Emery, per un contundent 7-3. Rakitic (2) i Bacca van marcar per als sevillans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)