Barça

“Hi haurà sorpreses i algun resultat que ningú espera”

Luis Enrique. El tècnic asturià assegura que no es veu favorit perquè el Barça no depèn de si mateix, però també es mostra convençut que d'aquí al final de curs tots els partits seran “difícils”

L'ànim del Barça és un altre després de la victòria contra el Madrid al Bernabéu. Dels dubtes i l'apatia provocada per la derrota contra el Màlaga i l'eliminació europea contra la Juventus, a l'estat, potser no eufòric, però sí d'optimisme que es respira després d'haver assaltat el feu de l'etern rival en el temps afegit. Cal tocar de peus a terra, però també evitar posar aigua al vi, perquè les possibilitats de revalidar el títol existeixen. Aquest és el missatge que va transmetre ahir Luis Enrique. “No em sento favorit. El rival té un partit pendent i ens pot superar en la classificació. El calendari serà difícil per als dos equips. Hi haurà sorpreses i algun resultat que ningú espera”, va assenyalar.

El tècnic asturià té raó, perquè la història demostra que quan s'arriba a les últimes jornades les posicions en la classificació no són tan rellevants, perquè els equips més necessitats són més perillosos. L'Osasuna, per exemple, podria ser ja equip de segona si perd avui al Camp Nou. “Després de la victòria en el clàssic, hem de tornar a competir i a demostrar que som superiors al rival. Els punts seran vitals i volem rendir al màxim. Avui serà perillós, també per com ens ha anat a l'abril”, va advertir. A Luis Enrique, que li sembla “anecdòtic” jugar abans que el Real Madrid, també va restar rellevància al fet que els blancs hagin de disputar una eliminatòria més de Champions pel desgast que suposa. “Això mai se sap. Tant de bo també tinguéssim aquest calendari ajustat, perquè significaria que estaríem vius en la Champions”, va admetre.

Sobre el gol de Leo Messi al Bernabéu, va explicar que pot esdevenir un factor “psicològic” de cara al tram final pel minut i per com es va produir, i no va veure cap intenció provocativa en la celebració. “Em va semblar maca, pel moment i per l'efemèride.” Aquesta serà l'última temporada que l'asturià dirigirà el geni argentí, un luxe per a qualsevol entrenador i que ell es pren en sentit positiu i no com una pena: “He pogut gaudir moltíssim durant tres anys del millor jugador del món.” De la renovació de Messi, però, va assegurar que desconeix l'estat de les negociacions: “No en tinc informació. M'agradaria que acabés al Barça, però això només ho pot decidir Messi. Ja ho veurem.”

Poc amant dels personalismes, Luis Enrique no va voler atribuir el mèrit del triomf en el clàssic a Messi ni a Ter Stegen, decisiu amb les seves aturades: “Per guanyar al Bernabéu has d'estar bé en totes les línies. No hi ha cap altra manera de guanyar aquest tipus de partits.” Tampoc va voler destacar el bon paper fet per Jordi Alba, clau en l'assistència del tercer gol i que en els últims partits havia perdut part de protagonisme amb el canvi de sistema al 3-4-3. El lateral de l'Hospitalet sembla que torna a ser el de sempre. “Alba? Estic content amb el rendiment de la meva plantilla, però espero més de tots ells”, va assenyalar el tècnic, que tampoc creu que el fet d'haver aconseguit vèncer al camp del Madrid sense Neymar li resti importància dins l'equip.

De fet, contra l'Osasuna tampoc podrà disposar del davanter brasiler, que encara no haurà completat la sanció de tres partits que li van imposar.

LES FRASES

No em sento favorit. El rival té un partit pendent i ens pot superar en la classificació. El calendari serà difícil per a tots dos
He pogut gaudir moltíssim durant tres anys del millor del món. M'agradaria que acabés al Barça, però això només ho pot decidir Messi
Després de la victòria en el clàssic, hem de tornar a competir i a demostrar que som superiors al rival. Serà perillós

Evita contestar les paraules de Javier Tebas

El president de la LaLiga, que ha de treballar per tots els clubs, no va tenir cap problema a admetre: “Com a madridista, el gol de Messi em va fer pena.” Quan li van preguntar per aquest comentari, Luis Enrique primer va optar quedar-se en silenci, que va durar uns segons, i després va preguntar al periodista, entre les rialles de la sala: “I a tu et sorprèn? T'has quedat com jo, eh?” Tebas ja va ser reprovat pel Barça a causa de les crítiques que va fer als jugadors, als quals va acusar d'exagerar quan els van llançar objectes a Mestalla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)