Barça

Bartomeu serà jutjat pel fitxatge de Ney

Cas Neymar 2. L'Audiencia Nacional rebutja el recurs del president blaugrana, que s'asseurà al banc dels acusats

Nou revés judicial per al FC Barcelona i per a Josep Maria Bartomeu, que haurà de seure al banc dels acusats en el judici del cas Neymar 2. L'Audiencia Nacional va rebutjar el recurs que la defensa del president del Barça havia presentat contra l'acta del jutge José de la Mata, que va exposar que el contracte signat l'any 2011 pel qual Neymar va rebre 40 milions d'euros per assegurar la seva incorporació al Barça anys després va alterar el lliure mercat de fitxatges. L'Audiencia Nacional considera que la intervenció de Bartomeu en l'operació que va dur Neymar al Barça l'estiu del 2013 “apareix de manera nítida”. A més, la resolució del recurs assegura que el llavors vicepresident blaugrana tenia les mateixes responsabilitats directives que el llavors president Sandro Rosell en l'àmbit esportiu en el moment del fitxatge.

Segons l'escrit, Bartomeu i Rosell van prendre conjuntament la decisió de signar el contracte de Neymar sense informar-ne la directiva del Barça ni del Santos, i tampoc DIS, empresa propietària del 40% dels drets del futbolista brasiler, i que va ser la que va presentar la querella que va iniciar aquest procés judicial. Per tot això, els magistrats de la sala penal veuen “evident” la possibilitat que Josep Maria Bartomeu hagi comès un delicte de corrupció entre particulars.

S'obrirà el judici oral

El de l'actual president blaugrana era el darrer recurs que quedava per resoldre, ja que l'Audiencia Nacional ja s'havia pronunciat, i havia rebutjat, sobre els que havien presentat Nadine Santos, mare del jugador, la societat N&N, el Barça, el Santos i el mateix Neymar, que va al·legar que tenia dipositada una “confiança cega” en el seu pare, que era el seu representant. El jutge De la Mata, després de ser obligat a reobrir la causa després d'haver-la arxivat, va dictar una interlocutòria que va concloure la instrucció contra el davanter i els seus pares per corrupció entre particulars, a més del Santos i el Barça, Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu per aquest mateix delicte i, a més, estafa impròpia, i considera que amb aquesta operació es va impedir que Neymar entrés en el mercat de fitxatges d'acord amb les regles de lliure competència. Un cop estudiats tots els recursos, el jutge podrà obrir el judici oral.

ÚLTIM RECURS

Després d'estudiar tots els recursos, el jutge podria obrir el judici oral

A JUDICI

El president del Barça haurà de declarar després que hagin rebutjat el seu recurs

RAONS

El jutge creu que la participació de Bartomeu en el fitxatge de Ney és “nítida”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)