Barça

“Sortirem com en cada derbi, a fer el nostre futbol”

Luis Enrique. El tècnic asturià no va entrar a valorar les últimes polèmiques i es va centrar en el duel d'avui, que preveu “de màxima dificultat i d'alta intensitat”, contra un rival “amb una motivació especial”

Luis Enrique només està centrat en el partit d'avui a Cornellà-el Prat. Així ho va fer palès en la roda de premsa d'ahir, en què no va voler entrar en polèmiques que afecten aquest final de lliga, com les declaracions de Míchel i les del president del Màlaga. Sobre aquest tema, el tècnic blaugrana es va limitar a respondre: “No tinc interès ni ganes de pronunciar-me sobre tot això que no té res a veure amb el següent partit, i seguiré amb la meva línia dels últims tres anys.” Més tard, tampoc va entrar a valorar unes paraules de Munir, que va dir que esperava marcar al Bernabéu: “No entraré en el joc de final de temporada de si algú diu una cosa o una altra. Cadascú ha de fer la seva feina i jo intentaré fer la meva.” El derbi, doncs, va centrar la gran part de la compareixença de l'asturià, que té clar que el duel d'avui contra el conjunt blanc-i-blau “serà un partit de dificultat màxima per als dos equips i d'alta intensitat”.

Luis Enrique també va recordar que els dos conjunts es coneixen perfectament, i també va incidir en “la motivació especial” que té l'Espanyol quan juga contra el Barça, que se centrarà en la seva feina: “Necessitem els tres punts, i des del principi intentarem fer el nostre futbol sabent el nivell del rival al seu estadi i les dificultats que té. I sortirem com hem sortit en cada derbi, conscients de la necessitat dels punts i de la dificultat que té jugar aquest tipus de partits, especialment quan ho fem com a visitants, centrant-nos només en les coses esportives, en el que passi al terreny de joc i en el que ens interessa.” En tot cas, el tècnic blaugrana també té clar que el duel d'avui és gairebé com una final: “En aquest punt del campionat ja són clau tots els partits. Ara, només pel nombre de jornades que queden, necessitem guanyar tots els partits, i aquest és el més difícil perquè és el següent i té l'afegit de ser un derbi.”

Molts noms propis

Per a aquesta cita sense marge d'error, Luis Enrique probablement no podrà disposar d'una peça clau, Andrés Iniesta, encara que no el va descartar: “Veurem com està i si pot jugar.” L'asturià, però, recupera Neymar, del qual, tot i l'expulsió a Màlaga que li va costar tres partits de sanció, va voler reivindicar l'autocontrol que té davant dels nombrosos cops que rep: “És un especialista a aguantar aquestes situacions, perquè si hi ha algun jugador que rep faltes és Neymar, i ha estat molt pocs cops expulsat. Controlar-les en aquest partit serà vital i necessari, i no dubto que ho sabrà fer.” I, pel que va dir Luis Enrique, tampoc el preocupa la mala ratxa de cara a porteria de Luis Suárez, que encadena cinc partits sense marcar: “Els números no només s'han de relacionar amb el gol, sinó amb el que aporta, amb esforç, assistències i altres coses vitals per a nosaltres. Que estigui més o menys encertat és una nimietat.” Un altre dels jugadors dels quals va parlar Luis Enrique, tot i que no jugarà avui i probablement no ho tornarà a fer fins a la temporada que ve, és Aleix Vidal, lesionat de gravetat a Mendizorrotza al febrer, i a qui ja s'ha vist fins i tot tocar pilota: “S'està recuperant molt bé, millor fins i tot de l'esperat, avançant a passes de gegant, però hem de ser prudents i serà ell qui marqui la seva disponibilitat. Del que no hi ha cap dubte és que quan torni recuperarà el seu millor nivell.”

Sense foto de tècnics

Com ja va passar en la primera volta, aquest cop tampoc no es va fer la tradicional fotografia entre tècnics. Quan li van preguntar sobre això, Luis Enrique no va variar la seva posició de no entrar en polèmiques: “No tinc cap interès a comentar aquest tipus de coses que no tenen res a veure amb el tema esportiu, i crec que ja vaig fer prou comentaris en el duel de la primera volta.”

UNA ALTRA FINAL

“En aquest moment del campionat ja són clau tots els partits”

EL RETORN DE NEY

“Controlar les emocions serà vital i necessari, i no dubto que ho sabrà fer”

Segons ‘L'Équipe', és el tretzè millor tècnic del món

X.S.

El diari francès L'Équipe ha fet una enquesta entre 33 dels seus periodistes per seleccionar els 50 millors entrenadors del món, i Luis Enrique apareix en la tretzena posició. Segons els enquestats, Pep Guardiola és el millor tècnic de l'actualitat, seguit d'Antonio Conte i de Diego Pablo Simeone. Entre els deu primers, per aquest ordre, també hi figuren Carlo Ancelotti, José Mourinho, Massimiliano Allegri, Joachim Löw, Zinedine Zidane, Leonardo Jardim i Jürgen Klopp. “El lloc 13? M'encanta”, va respondre irònicament Luis Enrique quan se li va demanar una valoració.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)