Barça

Dos gols de marge

La lluita per la Bota d'Or. Messi lidera la batalla per ser el millor golejador del continent, amb 33 dianes, però Bas Dost, amb un ‘hat-trick' en l'última jornada, ha escurçat la distància i ja n'acumula 31

Leo Messi no va marcar en la darrera jornada, en el derbi a Cornellà-el Prat, després d'haver vist porteria en els tres partits anteriors de lliga, amb tres doblets consecutius, contra la Real Sociedad, el Real Madrid i l'Osasuna, però continua liderant la lluita per la Bota d'Or, amb un total de 33 gols, quan falten tres jornades, amb el campionat en joc, en què el Barça ha de rebre el Vila-real i l'Eibar i visitar Las Palmas. Ho fa, però, amb un marge molt estret, ja que el seu immediat perseguidor en aquesta batalla per ser el millor golejador del continent, l'holandès de l'Sporting de Portugal, Bas Dost, va fer un hat-trick el cap de setmana i ja acumula 31 dianes, només dues menys que el crac argentí. Al davanter del conjunt lisboeta –que ocupa la tercera plaça i està a vuit punts del líder, el Benfica, i manté la mateixa distància amb la quarta plaça, que ja no dona accés a disputar la Champions League–, també li queden tres partits de lliga per disputar: a casa contra el Belenenses (13è classificat) i el Chaves (10è) i a fora contra el Feirense (8è). Si vol aconseguir, doncs, la que seria la seva quarta Bota d'Or, i davant de la seriosa amenaça que suposa Bas Dost –fa tres jornades ja va fer un altre hat-trick–, el 10 blaugrana farà bé de mantenir la mateixa línia golejadora que ha seguit durant tota la temporada, i que fins i tot s'ha vist incrementada en la segona volta de la lliga, en què ha fet 18 dels 33 gols que acumula.

Ara per ara, la Bota d'Or ja es presenta com una lluita gairebé només de dos. I és que pel que fa a la resta de jugadors que encara tenen possibilitats d'atrapar-lo, Messi no hauria de patir tret que aconsegueixin un ratxa golejadora espectacular i ell no vegi porteria. Lewandowski, tercer en aquesta lluita per la Bota d'Or, acumula 28 gols i Aubameyang, quart, 27, però en la Bundesliga, com en la lliga espanyola, només falten tres jornades per al final del campionat. En aquest sentit, el crac argentí es veu beneficiat pel fet que en la Bundesliga, com també passa en la lliga portuguesa, només hi hagi 34 jornades. A Itàlia encara en falten quatre per arribar a les 38, però els seus màxims golejadors, Belotti i Dzeko, només acumulen 25 dianes amb el Torí i la Roma, respectivament. Les mateixes que Luis Suárez –el diari Marca, que dona el Pichichi i pertany a l'European Sports Media, que entrega la Bota d'Or, n'hi compta 25 i no 26–, que juntament amb Lukaku, Icardi i Cavani –l'uruguaià ha fet 31 gols, però en la lliga francesa, cada gol només té un valor d'1,5 punts, a diferència dels 2 de les grans lligues–, completen la llista dels deu millors artillers del continent.

Pot tornar a fer doblet

L'emoció encara és present en la lluita per la Bota d'Or, en què Messi aspira a igualar les quatre que té Cristiano Ronaldo –vencedor les temporades 2007/08, a les files del Manchester United, i 2010/11, 2013/14 i 2014/15, ja amb el Madrid–, però el que té ja gairebé adjudicat el nom del seu proper guanyador, i aquest no és cap altre que el de Leo Messi, és el Pichichi. La distància de l'argentí respecte a Luis Suárez és de 8 gols, i amb Cristiano Ronaldo, tercer màxim golejador en la lliga, de 13. Si com tot ho indica, Messi acaba sent el Pichichi, serà la quarta vegada que ho és. Els anteriors cops van ser en la temporada 2009/10, amb 34 gols; en la 2011/12, amb 50, i en la 2012/13, amb 46 (45, segons Marca). En totes, també va ser Bota d'Or. A més, el quart Pichichi li serviria per superar els tres de Cristiano Ronaldo –a més de Gárate i Lángara–, i per atrapar Puskas. Ja només tindria al davant Di Stéfano, Quini i Hugo Sánchez, guanyadors cinc cops del Pichichi, i Zarra, que ho va ser fins a sis cops.

Messi (Barça)
33 gols
Barça-Vila-real; Las Palmas-Barça i Barça-Eibar.
Bas Dost (Sporting)
31 gols
Sporting-Belenenses; Feirense-Sporting i Sporting-Chaves.
Lewandowski (Bayern)
28 gols
Bayern-Darmstadt 98; RB Leipzig-Bayern i Bayern-Friburg.
Aubameyang (Dortmund)
27 gols
Dortmund-Hoffenheim; Augsburg-Dortmund i Dortmund-Werder Bremen.
Belotti (Torí)
25 gols
Juventus-Torí; Torí-Nàpols; Genoa-Torí i Torí-Sassuolo.
Dzeko (Roma)
25 gols
Milan-Roma; Roma-Juventus; Chievo-Roma i Roma-Genoa.
Luis Suárez (Barça)
25 gols
Barça-Vila-real; Las Palmas-Barça i Barça-Eibar.
Lukaku (Everton)
24 gols
Swansea-Everton; Everton-Watford i Arsenal-Everton.
Icardi (Inter)
24 gols
Genoa-Inter; Inter-Sassuolo; Lazio-Inter i Inter-Udinese.
Cavani (PSG)
31 gols (46,5 pt.)
PSG-Bastia; St. Étienne-PSG i PSG-Caen.

FREC A FREC

Tant a Messi com a l'holandès de l'Sporting de Portugal, els queden tres partits

EN LA BONA LÍNIA

Tot i no marcar en el derbi, l'argentí va encadenar tres doblets en els tres partits anteriors
El 10 blaugrana aspira a obtenir el seu quart Pichichi i també la seva quarta Bota d'Or

Horari unificat en la penúltima jornada

X.S.

La LFP va donar a conèixer ahir les dates i horaris en què es disputaran els partits corresponents a la penúltima jornada, que es jugarà amb un horari unificat. El duel del Barça a Las Palmas i el que enfrontarà el Madrid amb el Sevilla al Bernabéu, es disputaran el diumenge 14 de maig (20 h) i coincidiran amb cinc partits, amb la lluita pels llocs europeus en joc: Real Sociedad-Màlaga; Betis-Atlético; Athletic-Leganés; Eibar-Sporting i Vila-real-Dépor. Abans (16 h) hi haurà l'Alavés-Celta. Dissabte es jugaran l'Espanyol-València (16 h) i l'Osasuna-Granada (18.30 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)