Barça

L'encert reapareix en el moment adient

El millor Busquets. El mig centre de Badia recupera el seu millor nivell en el tram decisiu de la temporada

El Barça té, des de fa gairebé una dècada, una columna vertebral molt definida que amb el pas dels anys s'ha hagut d'anar adaptant, però que encara conserva algunes peces. Una és Sergio Busquets. Pep Guardiola, quan va arribar a la banqueta del primer equip, l'estiu del 2008, va veure clar que el de Badia del Vallès, a qui coneixia a la perfecció del seu pas pel Barça B, havia de formar part del seu Barça. I el va convertir en el millor mig centre del món. Durant anys, el nivell futbolístic que ha ofert Busquets amb la samarreta del Barça ha estat a l'altura del que ha demostrat el col·lectiu, i no és casualitat. De fet, l'equip ha notat molt les baixades de rendiment que el futbolista del planter ha tingut en les últimes temporades.

Els pitjors moments del Barça en els últims anys han coincidit, molts cops, amb problemes físics de Busquets, i el que més li ha fet la guitza ha estat una pubàlgia que arrossega des de fa tres anys i que va minvar la seva capacitat. La falta d'un recanvi de plenes garanties per al vallesà, però, ha impedit als seus entrenadors donar-li el descans que necessitava, amb la conseqüència de la persistència de les molèsties físiques durant més temps del desitjat.

Aquesta temporada, els problemes físics del 5 blaugrana han estat lesions puntuals –com l'esquinç de lligament lateral extern del turmell que va tenir per una dura entrada d'Escalante, de l'Eibar, el mes de gener i que va fer que es perdés quatre partits–. Busquets va tenir un inici de curs irregular, però quan l'equip s'ha vist immers en el tram final de temporada, en els partits en què es decideixen els títols, el de Badia ha recuperat la seva millor versió, com es va veure, per exemple, en l'últim derbi.

Recuperat

A vegades les estadístiques poden amagar coses, però en el cas de Sergio Busquets parlen molt clar. Contra l'Espanyol, Busquets va ser vital per al triomf blaugrana i, segons dades facilitades per Carles Domènech, de La transmissió d'en Puyal, el mig centre va recuperar 14 pilotes. Un registre molt semblant va aconseguir contra la Juventus en el partit de tornada (12), o contra el Celta de Vigo al Camp Nou (13) que va acabar amb golejada. Les xifren parlen, i sobre Busquets parlen sempre molt clar. A vegades, però, la superioritat de l'equip és tan gran que al vallesà no li cal signar uns registres espectaculars per fer un gran partit. Contra el Sevilla, per exemple, va oferir una gran actuació recuperant només sis pilotes. La millor notícia és que Busquets ha tornat, i ho ha fet quan més se'l necessita.

DE MENYS A MÉS

Després d'un inici de curs irregular, Busquets viu un bon moment des de fa setmanes

RECUPERACIONS

Els registres dels últims partits demostren que s'ha refet d'alguns alts i baixos recents

La temporada més marcada per les lesions

Sergio Busquets és una peça indiscutible i insubstituïble des que va arribar al primer equip del Barça, fa nou temporades, i el seu alt nivell fa pensar que serà molt complicat que algú li prengui el lloc al mig centre del Barça. Així és com el de Badia del Vallès ha disputat 429 partits com a blaugrana amb una gran regularitat. Malgrat els problemes al pubis que ha arrossegat durant molt de temps, aquesta temporada és la que, oficialment, s'ha perdut més partits per lesió. El mig centre català es va perdre, a l'inici del 2017, quatre partits –dos de lliga i dos de copa del Rei– per un esquinç al turmell que li va provocar l'entrada de Gonzalo Escalante en el minut 10 del partit contra l'Eibar, un matx que, evidentment, va haver d'abandonar per lesió. En altres temporades, Busquets va anar trampejant amb les lesions musculars, excepte en la 2014/15, la primera de Luis Enrique, en què es va perdre tres partits per una sindesmosi del turmell dret.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)