Barça

Andrés Iniesta, la gran novetat en el retorn a la feina

Probable reaparició. Després de dos dies de festa, la plantilla blaugrana es va entrenar ahir amb la presència del capità, que tot fa preveure que estarà a punt per jugar dissabte contra el Vila-real

Després d'haver gaudit de dos dies de festa, la plantilla del Barça va tornar ahir a la feina per començar a preparar el duel de dissabte contra el Vila-real al Camp Nou, el penúltim de la temporada a l'estadi, i ho va fer amb la gran novetat d'Andrés Iniesta. El capità blaugrana es va perdre l'últim partit, dissabte passat a Cornellà-el Prat, per culpa d'unes molèsties a l'adductor de la cama dreta, però ahir ja va participar amb normalitat en la sessió preparatòria. Tot fa preveure, doncs, que Luis Enrique podrà comptar amb el manxec per enfrontar-se al conjunt groguet, sense marge d'error, ja que una ensopegada ja significaria deixar la lliga gairebé en safata al Real Madrid, que aquesta jornada visita el Granada, en un partit que començarà tot just quan acabi el del Barça.

La participació d'Iniesta ha estat molt irregular al llarg de tota la temporada, en gran part per les quatre lesions que ha tingut. Els números no enganyen: només deu partits de titular en la lliga i poc més de 1.000 minuts acumulats al llarg del campionat, en què només ha estat el setzè jugador més utilitzat de la plantilla. En el primer partit de la temporada, de fet, a Sevilla, en l'anada de la supercopa d'Espanya, ja es va fer la primera lesió del curs, una contusió al genoll dret en una topada amb un rival que va fer que estigués tres setmanes de baixa. A l'octubre, a Mestalla, i per culpa d'una entrada lletja d'Enzo Pérez, es va fer una lesió parcial al lligament lateral extern del genoll dret i no va reaparèixer fins al clàssic al Camp Nou, sis setmanes després. Ja al gener, a Anoeta, en la copa, va haver de ser substituït en el descans per unes molèsties al soli de la cama esquerra i va estar dues setmanes de baixa. L'última lesió només ha fet que es perdi un partit, el derbi. Ara, la seva participació es bàsica de cara als quatre partits que queden, tres de lliga i la final de la copa del 27 de maig al Calderón contra l'Alavés.

Amb Marlon i Aleñá

En la sessió preparatòria d'ahir, a banda de tots els disponibles –Mathieu continua de baixa–, Luis Enrique també va treballar amb els jugadors del filial Carles Aleñá, un habitual del primer equip en les darreres setmanes –també en les convocatòries– i amb Marlon Santos.

MOLT INTERMITENT

El manxec ha tingut quatre lesions al llarg del curs i en la lliga només ha estat titular deu cops

Bruno Soriano i Víctor Ruiz, dubtes

X.S.

Per la seva banda, el Vila-real es va entrenar ahir amb les absències de Bruno Soriano, que té una tendinitis al genoll esquerre, i de Víctor Ruiz, que fa tres setmanes que està de baixa per uns problemes al turmell, encara que és a punt de complir el termini que se li va pronosticar de baixa. Tots dos, doncs, són seriós dubte ara mateix per enfrontar-se dissabte amb el Barça. Fran Escribá, però, recuperarà per al Camp Nou Jaume Costa i Musacchio, sancionats en l'última jornada, en què el Vila-real va vèncer l'Sporting.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)