Barça

Josu Urrutia no dona Valverde per perdut

Entrenador. El president de l'Athletic diu que és la seva primera opció i que no li ha trucat ningú del Barça

Era molt esperada la roda de premsa que va oferir ahir el president de l'Athletic, Josu Urrutia. S'esperava que pogués donar alguna pista respecte al futur d'Ernesto Valverde, actual entrenador del club basc i un dels grans favorits a substituir Luis Enrique a la banqueta del Barça la temporada vinent. Urrutia va explicar que encara no donen Valverde per perdut i que estan pendents d'una última reunió amb el tècnic. “Estem pendents de tenir una conversa més concreta amb Ernesto. Passi el que passi, passarà, i les coses les farem amb criteri i ja les comunicarem. Ningú pot dir que hem parlat amb un altre entrenador, perquè Valverde continua sent la nostra primera opció. No penso que el seu cicle aquí hagi acabat. Amb Bielsa vam tancar la seva renovació després de dues finals, i amb Ernesto ho vam fer prop de la final de copa. El futbol ara és així i aquests temes es fan així”, va dir el president de l'Athletic, quan se li va preguntar si no era massa tard per no saber encara qui seria l'entrenador de l'equip la temporada vinent.

Urrutia va parlar també sobre l'interès del Barça per Valverde, explicant que ningú s'ha posat en contacte amb ell des de Barcelona. “Ningú m'ha de dir que el Barça està interessat en algú. Jo estic centrat en el meu club i aporto el que pugui. Nosaltres no hem parlat amb ningú”, deia el dirigent del club de San Mamés, tot i que és cert que el Barça no hauria de dirigir-se per a res a l'Athletic en aquest cas, perquè Valverde acaba contracte amb el seu club aquest 30 de juny i és lliure per decidir el seu futur.

Urrutia no va donar ahir per perdut Valverde, però sap que el tècnic ha decidit no continuar a San Mamés, fitxi pel Barça, fitxi per un altre equip o es prengui un any sabàtic. De fet, Urrutia té totalment decidit que serà Cuco Ziganda, actual entrenador del filial de l'Athletic, el substitut de Valverde a la banqueta del conjunt basc. Ahir mateix, en la roda de premsa, apostava pel tècnic de la casa. Si repassem una mica els entrenadors: Marcelo, Ernesto, Ziganda... És clar el que volem. Hi ha un criteri i un estil semblant. Cuco està fent una gran feina i encara té dos anys més de contracte.” Ziganda fa cinc anys que és el màxim responsable del filial de l'Athletic.

Unzué

No va arribar ahir cap pista sobre el futur de Valverde des de Bilbao, i continuen a Barcelona les especulacions sobre qui serà el substitut de Luis Enrique. Un altre dels candidats és el seu actual ajudant, Juan Carlos Unzué. En aquest sentit, ahir, Ivan Rakitic, en una entrevista al Tu diràs de RAC1, elogiava les virtuts del tècnic navarrès. “Juan Carlos és una persona que fa anys que és amb nosaltres i ja va estar al club. És un home que ens coneix bé, que treballa amb nosaltres. Segur que el club decidirà el que és millor, i jo estaré amb ells”, va dir el croat.

RELLEU

Tot i el que va dir ahir, Urrutia ja ha decidit que Ziganda serà el seu substitut

Òscar García, orgullós de ser una opció

Un altre dels noms que han sonat com a possible substitut de Luis Enrique és el d'Òscar Garcia. L'actual entrenador del RedBull Salzburg es mostra il·lusionat, però explica que ningú ha contactat amb ell. “Seria una il·lusió poder entrenar el millor equip del món, però ara mateix no hi ha res, m'ho podria plantejar si en algun moment hi ha una opció. Ara tinc un any més amb el Salzburg i estic centrat a guanyar la lliga austríaca al més aviat possible”, va dir ahir el tècnic de Sabadell en declaracions a Esports COPE. Òscar, que va ser assenyalat per Johan Cruyff com el relleu ideal de Pep Guardiola, assegurava que per a ell és un honor estar en la llista de candidats a ser entrenador del Barça la temporada vinent. “Veure'm a les llistes de candidats és un orgull, perquè em posen al costat d'entrenadors que han dirigit grans equips. Que algú em pugui considerar com una opció és un honor”, va dir qui va ser entrenador del juvenil blaugrana durant dues temporades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)