Barça

Obligats a allargar la lluita

El Barça no pot fallar a Las Palmas si vol mantenir el frec a frec per la lliga amb el Madrid, que a la mateixa hora rep el Sevilla

Luis Enrique no podrà disposar de Sergi Roberto, sancionat per acumulació de targetes; ni de Piqué, que va ser ingressat a l'hospital per un virus, ni tampoc de Mathieu, que continua lesionat

Per ser campió de lliga el Barça necessita que el Madrid perdi un dels tres partits que li queden o que n'empati dos, però de res servirà una ensopegada dels blancs si els blaugrana no fan la seva feina. La consigna doncs, és clara: primer de tot, guanyar, i després, ja hi haurà temps per fixar-se en el que faci l'etern rival. Començant per avui a Las Palmas, on els de Luis Enrique afronten el seu penúltim partit del campionat i l'últim a domicili. A la mateixa hora, les 20 h, els de Zidane, que dimecres disputaran a Balaídos el partit que tenen pendent, rebran el Sevilla al Bernabéu.

En la visita dels blaugrana a l'Estadio de Gran Canaria, però, hi faltaran algunes peces molt importants: Sergi Roberto, sancionat per acumulació de targetes, i Gerard Piqué, a qui un procés víric estomacal li ha impedit entrenar-se aquesta setmana i fins i tot el va obligar ahir a ser ingressat en un centre hospitalari. Tampoc hi seran Mathieu, que continua sense recuperar-se de les molèsties al tendó d'Aquil·les que han fet que fos baixa les últimes setmanes, ni Aleix Vidal ni Rafinha, lesionats de llarga durada. L'única bona notícia per a Luis Enrique és que recupera Lucas Digne, que va acabar l'últim partit, contra el Vila-real, lesionat però que ja ha rebut l'alta mèdica. Tots aquests contratemps que afecten sobretot la línia defensiva, seran, doncs, un dels principals problemes a resoldre pel tècnic asturià, que en la llista de 19 convocats –també va viatjar el tercer porter, Jordi Masip, que no continuarà al club– va incloure el central del filial Marlon Santos, que podria debutar en la lliga amb el primer equip. Carles Aleñá és l'altre jugador del Barça B que va formar part de l'expedició, que ahir a la tarda ja es va desplaçar cap a les Canàries.

Situar Mascherano al lateral dret –l'última vegada que va ocupar aquesta posició des de l'inici va ser a Màlaga, on el Barça va perdre 2-0– i recuperar l'esquema amb tres defenses són dues de les opcions, encara que no es pot descartar alguna sorpresa, com ara reconvertir un altre jugador, com podria ser Digne, al lateral dret. Menys novetats es preveuen en la resta de l'equip, ja que tant Busquets, com Rakitic, Iniesta i el trident tenen assegurada la seva presència en l'onze inicial. Si el tècnic blaugrana aposta, això sí, per jugar amb tres defenses, un dels que tindria més números per entrar també en l'onze seria André Gomes, que podria ocupar l'extrem dret. Tot un trencaclosques que ha de completar Luis Enrique.

Al davant hi haurà un rival que ja fa moltes setmanes que no s'hi juga res, immers en un ambient molt enrarit des que Quique Setién va anunciar fa un parell de mesos que no continuaria a la banqueta i que s'ha deixat anar des de fa temps, com així ho confirmen l'única victòria aconseguida en les últimes vuit jornades i les tres derrotes que encadena, sense haver marcat tampoc ni un gol. Una ratxa totalment oposada a la del Barça, que busca la sisena victòria consecutiva en la lliga, que significaria també igualar la seva millor ratxa de triomfs fins ara en aquest campionat. Si té un bon dia, però, Las Palmas és un equip que té jugadors de qualitat i pot donar un bon ensurt a qualsevol. Com a local, a més, és un dels millors equips de la categoria i és a casa on ha sumat gairebé tots els punts que acumula (33 dels 39 que té). La temporada passada, de fet, el Barça ja va patir de valent per obtenir-hi el triomf (1-2) i, per al conjunt canari, a més, el d'avui serà l'últim partit del curs davant de la seva afició i, per tant, mirarà d'acomiadar-se'n de la millor manera possible. Setien recuperarà per a aquest duel l'exmadridista Jesé, que durant la setmana ja ha advertit que té ganes de fer la guitza al Barça, i Boateng, un cop ja han complert les seves respectives sancions. De qui no podrà disposar el tècnic cantàbric, però, és de Livaja, sancionat, ni tampoc de Dani Castellano, Tana ni Vicente Gómez, lesionats.

TRENCACLOSQUES

Les opcions més probables són jugar amb tres defenses o posar Digne al lateral dret

UN RIVAL DE BAIXADA

Las Palmas fa temps que no s'hi juga res i només ha guanyat un dels últims vuit partits

MARLON, CONVOCAT

El central del filial forma part d'una llista de 19 jugadors, en què també hi ha Aleñá

L'únic camp on Messi no ha marcat

X.S.

Dels actuals camps de primera divisió, el de Las Palmas és l'únic on Messi, que només hi ha jugat un cop, la temporada passada, no ha marcat mai. Si veu porteria avui, a més, arribarà al gol número 150 en la lliga com a visitant. D'altra banda, el deu blaugrana també intentarà avui refermar encara més el seu lideratge en la lluita per la Bota d'Or. L'holandès de l'Sporting Club de Portugal Bas Dost no va marcar ahir i es manté amb 31 gols, a quatre de Messi. Lewandowski en va fer dos ahir i n'acumula 30. A tots dos, però, ja només els queda un partit de lliga per intentar atrapar l'argentí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)