Barça

Talent guarnit de gols

El ‘hat-trick' signat a Las Palmas referma la progressió de Neymar de cara a porteria durant el segon tram del curs

8 dels 13 gols que ha marcat en la lliga corresponen a la segona volta

Tres rematades a porteria i tres gols. L'efectivitat exhibida per Neymar a Las Palmas li va permetre assolir diumenge el seu primer hat-trick de la temporada. És el quart des que vesteix la samarreta blaugrana, però mai fins diumenge l'havia aconseguit fora de casa. Bona dada per reafirmar que el brasiler ha arribat al tram final de la temporada en el seu millor estat de forma. De fet, a Las Palmas va tornar a ser el component del trident ofensiu blaugrana que més va intervenir en el joc: 57 vegades en total, més que Leo Messi (54) i Luis Suárez (14). Vuit dies enrere, coincidint amb la visita de Vila-real al Camp Nou (4-1) ja va succeir el mateix. Llavors Neymar es va enfilar fins a les 80 intervencions, i també va veure porteria. Era, doncs, justificat l'elogi que li va dedicar aquell dia Luis Enrique en comparar la seva actuació amb el ballet. Tot plegat, amb la satisfacció d'haver-se reconciliat amb el gol després d'una temporada irregular en aquest aspecte. Durant els últims mesos, però, ha aconseguit refer-se fins a assolir registres prou destacats per a un futbolista que ni de bon tros basa el seu joc en la capacitat rematadora.

Quan només falta l'última jornada per al final del campionat, i després del hat-trick signat diumenge, Neymar acumula 13 gols en la lliga, i 19 sumant totes les competicions oficials. Són xifres inferiors respecte a les dues temporades anteriors (31 gols el curs 2015/16 i 39 la 2014/15). Ho explica, en bona mesura, la forta sequera que va passar durant el primer tram d'aquest curs. De fet, va estar gairebé tres mesos sense marcar cap gol amb el Barça. Exactament, entre el 19 d'octubre del 2016 i l'11 de gener del 2017. Durant aquest període va acumular fins a onze partits –sense comptar la selecció– sense aconseguir veure porteria. En total, 1.036 minuts fins que es va retrobar amb el gol coincidint amb la tornada de vuitens de la copa contra l'Athletic (3-1).

Aquell dia Ney aprofitar un penal que ell mateix havia provocat per marcar –amb paradinha inclosa– i tornar a cantar gol. Va ser el primer símptoma d'una recuperació pausada que s'ha anat mantenint al llarg del 2017 fins a arribar al hat-trick de diumenge. De fet, des de l'1 de gener ha marcat 13 dels 19 oficials del curs, i encara li queda l'última jornada de lliga contra l'Eibar, així com la final de copa per passar de la vintena.

La recuperació ha estat visible en la lliga. En la primera volta va fer cinc gols repartits en quatre partits. En la segona, n'acumula vuit en sis compromisos diferents. Unes dades que ja li permeten superar el bagatge assolit en la seva primera lliga com a blaugrana (2013/14), que va tancar amb 9 dianes.

Durant el 2017 també ha assolit gols importants, tant en la Champions com en la copa del Rei. De fet, només cal recordar el doblet signat en la històrica remuntada contra el PSG en la tornada dels vuitens de la màxima competició continental (8 de març). “És el millor partit que he jugat mai”, va declarar després del partit, que va rematar amb l'assistència a Sergi Roberto, que va establir l'increïble 6-1.

Pel que fa a la copa, els dos gols que hi acumula corresponen a les eliminatòries del gener. Un correspon a l'esmentada tornada de vuitens contra l'Athletic i va posar fi a la seva sequera. L'altre, a l'anada de quarts contra la Real Sociedad (19 de gener). El brasiler va fer l'únic gol del duel (0-1), amb el qual va trencar una ratxa de gairebé deu anys sense cap triomf del Barça a l'estadi d'Anoeta.

Màxim assistent

Els 19 gols consoliden Neymar com a tercer màxim golejador de la plantilla blaugrana. El superen amb claredat els seus dos companys del trident, Messi (51) i Suárez (36) –dues bèsties de cara a porteria–, però hi ha un aspecte en el qual el brasiler els supera: les assistències. Amb la que va fer diumenge a Luis Suárez ja en suma 19 al llarg de la temporada.

19

gols

durant el curs

CURS 2016/17

Dels 19 gols que ha fet aquesta temporada, 13 els ha assolit a partir de l'1 de gener

‘HAT-TRICK'

N'acumula quatre des que juga al Barça, però el de diumenge va ser el primer a domicili

D'OCTUBRE A GENER

Gairebé tres mesos sense marcar li han impedit estar més a prop de les xifres d'altres anys
A Las Palmas va marcar tres gols en les tres rematades que va fer a porteria

Luis Enrique dona descans fins dijous

L'equip blaugrana ja no es va entrenar ahir després que Luis Enrique decidís donar tres dies de descans a la plantilla. Per tant, serà a partir de dijous que els blaugrana començaran a preparar la visita de l'Eibar al Camp Nou (diumenge a les 20 h), que posarà fi al campionat de lliga. Serà una jornada carregada d'adrenalina i en la qual el frec a frec entre el Barça i el Madrid pel títol s'acabarà de decidir. En aquest context, l'escenari canviarà molt segons quin sigui el resultat que obtingui demà el conjunt blanc a Balaídos (21h). I és que una derrota dels de Zidane contra el Celta permetria al Barça dependre d'ell mateix en l'última jornada. El conjunt gallec no s'hi juga res, però, ahir Iago Aspas es va mostrar ambiciós a l'hora d'afrontar el duel: “Tindrem la nostra afició al darrere, que sempre ens dona suport, i no ens podem deixar anar.”

Els tres dies de descans seran beneficiosos per a jugadors com ara Gerard Piqué, absent diumenge passat a Las Palmas a causa d'un “malestar general” d'origen víric. D'igual manera, Lucas Digne encara té recent la sobrecàrrega a la cama dreta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)