Barça

Roberto abaixa la persiana del curs de la consagració

Últim partit. La baixa per sanció del futbolista reusenc en la final de la copa fa que el partit contra l'Eibar signifiqui el seu llaç final a una temporada d'enorme creixement personal

Sergi Roberto quedarà eternament lligat a la nit del 8 de març del 2017. Un nom eternament lligat a un gol. Ell i tot el barcelonisme recordarà sempre la històrica remuntada contra el PSG (6-1). A l'espera d'un miracle en l'última jornada de lliga, sempre amb el favor indispensable d'un Màlaga, i a l'espera també del que passi el dia 27 de maig en la final de copa del Calderón, la nit màgica contra el PSG ha estat sense dubte un dels capítols més dolços de la temporada. De poc va servir per ser a Cardiff després de l'eliminació contra la Juve, cert, però hi ha partits que queden per a la posteritat. Aquell gol heroic del reusenc ha estat curiosament l'únic que ha marcat aquesta temporada. Un únic gol i moltíssim protagonisme. Aquesta ha estat la temporada de la seva consagració.

Roberto tancarà demà la seva temporada amb el Barça. El partit contra l'Eibar serà el seu últim partit del curs 2016/17. Ell i Luis Suárez, per sanció, són les dues absències destacades de la final de copa del Rei contra l'Alavés. Dues baixes importantíssimes. Sense ells, el Barça perd gol a dalt i perd talent a la banda dreta. I és que Sergi Roberto ha estat un dels noms propis de la temporada. Per minuts disputats i per creixement futbolístic. La marxa de Dani Alves a la Juventus li va obrir definitivament les portes de la titularitat en el teòric onze de gala i Roberto ha aprovat el repte amb escreix. El de Reus arriba a l'última jornada de lliga amb 3.521 minuts jugats aquesta temporada [2.336 a la lliga]. La dada ho diu tot. Lluny dels 273 minuts a la lliga de la seva primera temporada amb Tata Martino i lluny també dels 506 minuts de la primera temporada amb Luis Enrique. La temporada anterior ja va sumar 1.916 minuts i aquest ha estat el seu gran any. Ho diu absolutament tot el simple fet que hagi estat el sisè futbolista de la plantilla amb més participació i també que sigui el defensa de la plantilla que més minuts hagi jugat [31 partits de lliga; 25 com a titular].

La seva eclosió futbolística ha estat en una posició com la de lateral, per necessitats de l'equip. Però el seu futur al Barça sembla més aviat lligat al mig del camp. És públic i notori que el club busca lateral dret per a la pròxima temporada. L'arribada d'un lateral natural li donaria major protagonisme en posicions més avançades. La seva extrema polivalència juga a favor. Roberto ha fet un pas endavant definitiu i ho ha fet per quedar-se.

LA DADA

Ha estat el sisè de la plantilla amb més minuts a la lliga i el defensa que més ha jugat

SEGON MIRACLE?

Ell va ser l'heroi del dia del PSG i confia viure ara una segona nit màgica, a la lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)