Barça

“Si hi ha carambola, doncs fantàstic i a celebrar-ho”

Luis Enrique. El tècnic posa el focus a superar l'Eibar i prefereix no obsessionar-se per les possibilitats del Barça de guanyar el títol: “Les matemàtiques les vaig deixar de banda fa temps”

A Luis Enrique l'espera una jornada doblement intensa. D'una banda, la lliga es decideix coincidint amb l'última jornada; de l'altra, s'acomiada del Camp Nou com a entrenador del Barça. Com ho enfoca tot plegat? “Estic preparat per a un partit clau per poder conquerir el títol. Tot i que no depèn de nosaltres, el que sí que en depèn és guanyar el partit”, va comentar l'asturià ahir en la roda de premsa prèvia a la visita d'aquest vespre de l'Eibar. Un rival que, va advertir, també té les seves motivacions: “Es juga poder firmar la seva millor temporada a primera divisió. Només pels automatismes de la temporada sabem que és un rival que ens pressionarà.”

Precisament, a banda del factor emotiu, va posar èmfasi en el partit contra el conjunt basc, conscient que de res serviria una ensopegada del Madrid a Màlaga si el Barça no obté el triomf: “L'únic objectiu clar és ajudar l'equip a conquerir els tres punts, i si després es dona la carambola, doncs fantàstic i a celebrar-ho. I, si no, felicitarem l'equip campió.”

Com és lògic, al tècnic li van preguntar quines esperances té que l'etern rival es deixi sorprendre avui a La Rosaleda i el títol viatgi cap a Barcelona. Va optar per no fer pronòstics –“Tants per cent? Les matemàtiques les vaig deixar de banda fa temps”, va manifestar–, tot i admetre que “no dependre d'un mateix significa estar en inferioritat”. “Però les últimes lligues no s'han decidit fins al final”, va afegir com a missatge d'esperança. Sobre si veu factible que el Màlaga pugui aigualir la festa al Madrid, es va reafirmar a l'hora de fixar-se en el seu equip: “Com sempre, confio en la victòria del Barça, perquè si no guanyes no pots ser campió cap manera.”

Pel que fa al grau d'optimisme que es respira a la plantilla, Luis Enrique va explicar que “són setmanes diferents a les anteriors temporades”, en les quals el Barça sí que depenia de si mateix per assolir el títol. En aquest context, Luis Enrique va fer autocrítica: “Això significa que no hem estat al nivell que es necessitava per dependre de nosaltres mateixos en l'última jornada, com els ha passat als nostres rivals altres anys. La línia que separa l'èxit i el fracàs en aquest nivell és molt fina.”

I com viurà el duel a distància amb el Madrid, que a la mateixa hora juga a La Rosaleda? Doncs, segons va explicar l'asturià, no serà aliè al que passi, però sense obsessionar-se: “Com que no tenim possibilitat d'influenciar en el que passi en un altre camp, no té cap sentit estar-ho preguntant tota l'estona. Primer cal guanyar l'Eibar, amb la dificultat que això suposa, i quan acabi el partit ja hi haurà temps de sobres per assabentar-se de què ha passat.” Tampoc creu que marcar aviat contra l'Eibar sigui important per traslladar tota la pressió a l'etern rival: “Espero solucionar el duel de manera ràpida, però no crec que això hi influeixi.”

El fet que un exjugador madridista, Míchel, sigui l'actual entrenador del Màlaga ha fomentat tot tipus de suspicàcies. Luis Enrique, per contra, va manifestar que es refia “al 100% de la professionalitat dels entrenadors de primera, segona, segona B, tercera... així com dels jugadors, fins que no es demostri el contrari”. “Deixem que cadascú faci la seva feina”, va aconsellar.

Luis Enrique va avançar que Gerard Piqué està en condicions d'entrar en la convocatòria d'avui. En el cas de Javier Mascherano, l'objectiu marcat és que l'argentí estigui disponible per a la final de copa del 27 de maig: “Cal esperar l'evolució. La setmana que ve es decidirà si està condicions d'estar en la final.”

PRIORITATS

Cal guanyar, i ja hi haurà temps per assabentar-se del que ha passat [ en el Màlaga-Madrid]

DUEL A DISTÀNCIA

Em refio al 100% dels entrenadors de primera, segona, segona B... i dels jugadors

EXPECTATIVES

No dependre de tu suposa estar en inferioritat, però les últimes lligues s'han decidit al final

“L'any que ve estaré a la graderia amb tots els culers”

Luis Enrique va qualificar de “nit especial”, el seu darrer partit al Camp Nou al capdavant de la banqueta blaugrana –avui se li farà un reconeixement–, però va defugir el sentimentalisme. “Jo no me'n vaig. L'any que ve estaré a la graderia amb tots els culers”, va comentar ahir per restar certa transcendència al comiat. De fet, va recordar que aturar-se ha estat una decisió personal en considerar que necessitava un descans. “Com és lògic, tindré un sentiment de nostàlgia pel que he viscut, però arribaran altres persones i disfrutaran de l'experiència”, va dir.

Luis Enrique va explicar que s'ha sentit molt afortunat per haver pogut entrenar el primer equip blaugrana les darreres tres temporades. “Abans de començar sabia que se'm faria curt, independentment dels anys que hi fos, perquè aquí tot passa amb molta celeritat i passió. Sabia que em semblaria un viatge curt”, va explicar. També va agrair la confiança que li ha donat el club. “Vaig agafar el Barça B [del 2008 al 2010], no tenia experiència i llavors ja van demostrar que confiaven en mi. He intentat tornar aquesta confiança amb la meva feina”, va comentar, amb un últim toc sorneguer: “I sent tan simpàtic com he pogut.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)