Futbol

Primera divisió

El Barça tanca la lliga amb un remuntada insuficient per guanyar el títol

Victòria per inèrcia. Sense opcions al miracle, els blaugrana capgiren un 0-2 en la segona part i salven l'orgull

Sense miracle possible en el guió pel matiner gol del Madrid a Màlaga, el Barça ha tancat aquesta nit la lliga amb un triomf d'orgull, en remuntar en només 12 minuts un 0-2. Els blaugrana, donant per fet que la lliga estava perduda, ha trigat molt en entrar en el partit, el que ha aprofitat l'Eibar per vorejar la sorpresa. Els bascos, de fet, s'han avançat aviat, en una centrada de Capa que Inui, tot sol en el segon pal, ha rematat amb encert (17'). Tot just en la següent acció, Suárez ha pogut empatar, però el seu xut ha sortit fora. L'ocasió, però, només ha estat un miratge, ja que durant tot el primer temps el Barça, molt insípid, ha patit per generar perill, i quan s'ha acostat a la porteria rival ha topat amb un Yoel molt inspirat, com ha succeït en un xut de Rakitic i en un altre de Suárez. I la situació encara podria haver estat pitjor, ja que tot just abans del descans Peña, a porteria buida, ha xutat fora.

Reacció a temps

I el guió s'ha mantingut en l'inici del segon temps, en què Inui ha vorejat el 0-2, en un xut sense angle que ha refusat Ter Stegen. I després d'un parell d'intents d'Iniesta que ha aturat Yoel, el jugador japonès de l'Eibar ha fet el segon, amb una volea espectacular (61') que ha entrat per l'escaire. El Barça, però, ha canviat el xip amb aquest gol, i només tres minuts després ha retallat les distàncies, amb un xut de Neymar al pal en què Juncà, en intentar refusar la pilota, ha marcat en pròpia porteria. La diana ha ensorrat l'Eibar, incapaç d'aturar el Barça, que ha posat el setge a la porteria rival. Primer Messi ha fallat una oportunitat molt clara, i després un penal, però acte seguit Suárez ha empatat, en el llançament d'un córner. I poc després Messi s'ha tret l'espina en fer el 3-2, en transformar un clar penal comès sobre Neymar. El partit ja estava resolt, però l'argentí encara en volia més, com ha demostrat en el temps de descompte, en què Messi ha arrodonit la victòria, el pitxitxi i la Bota d'Or amb un gol excel·lent, el seu 37è en el campionat.