Barça

El protagonista

Leo Messi

L’home de les finals mai falla

Si Leo Messi ja és una garantia diària, en les finals mai falla. Amb la d’ahir, ja ha marcat 26 gols i ha fet 11 assistències en totes les finals que ha disputat, que en són 25. El seu concurs va ser absolutament decisiu perquè el Barça pogués tancar l’etapa de Luis Enrique amb un nou títol i perquè l’equip acabés la temporada aconseguint el menor dels tres títols més importants. No volia quedar-se en blanc l’argentí després de les decepcions en la lliga i a Europa. Ja des de l’inici se’l va veure molt motivat, amb ganes de deixar empremta en la final.

Amb la teranyina defensiva de l’Alavés, Messi va veure que hauria de deixar l’espai de la banda per moure’s per diferents zones del camp, per dificultar així que els jugadors bascos el poguessin controlar. Baixava a rebre, organitzava el joc, obria a les bandes –Jordi Alba va estar a punt de marcar gràcies a una assistència seva– i no es preocupava tant de ser dins l’àrea sinó d’aproximar-s’hi per sorpresa.

A la mitja hora, va ser ell qui va aconseguir obrir la llauna en la final gràcies a una espectacular jugada amb Neymar. Teva-meva amb el brasiler i xut de rosca fort i enverinat lluny de l’abast de l’estirada de Pacheco. També va participar en la jugada del segon gol, el que desfeia l’empat, i que va ser obra de Neymar. El brasiler va passar-li la pilota, Messi va quedar-se-la fins que va veure la bona internada per la dreta d’André Gomes, va cedir-la-hi i la passada de la mort del portuguès la va clavar a dins Neymar. I ja en l’últim minut, una acció individual marca de la casa va servir perquè Paco Alcácer fes el tercer. Leo també ho va provar en la primera part amb un xut potent de falta que Pacheco va poder aturar.

En els primers minuts de la segona part, Messi va tornar a vestir-se d’assistent per posar una magnífica centrada a Alcácer, que a punt va estar d’acabar amb el quart gol de la nit. El porter de l’Alavés, però, la va treure sota pals. En la segona meitat no va estar tan participatiu i va acabar enfadat amb Rubén Sobrino i l’àrbitre, que li va ensenyar una groga per haver empès un rival quan uns segons abans no havia assenyalat un penal sobre Neymar.

El seu gol contra l’Alavés, a més, va servir-li per erigir-se en el màxim realitzador de la copa del Rei amb cinc gols, un nou reconeixement individual que se suma a la Bota d’Or aconseguida gràcies als seus 37 gols en la lliga. I si Cristiano no marca en la final de la Champions també pot ser el pitxitxi de la màxima competició europea.

7
passades de mèrit bones
4
passades de mèrit dolentes
2
pilotes recuperades
7
pilotes perdudes
0
faltes rebudes
3
rematades
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La transmissió d’en Puyal a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)