Barça

Salt fins a l’aprovat final

Gol i reivindicació. Paco Alcácer compleix amb la responsabilitat de substituir Luis Suárez en la punta d’atac amb un gol que reafirma la progressió experimentada durant el segon tram del curs

Feia temps que Paco Alcácer tenia ben senyalada la data del 27 de maig de 2017. Exactament des del 7 de febrer, quan l’expulsió per doble groga de Luis Suárez en la tornada de les semifinals de copa contra l’Atlético apartava l’uruguaià de la final. Des de llavors, tots el focus enfocaven Álcacer com a relleu per a una cita de tanta transcendència. Així va ser. El davanter valencià va sortir com a titular ahir sobre la gespa del Vicente Calderón per ocupar la plaça de davanter centre. Tota una responsabilitat, a la vegada que una oportunitat d’or per reivindicar el seu rol dins l’equip blaugrana en una temporada que no li ha estat senzilla. I va sortir cara.

Sens dubte, no hi havia millor manera de tancar el seu primer any com a blaugrana que amb un gol en una final. Però, més enllà d’encarregar-se de marcar just abans d’arribar al descans, Alcácer va evidenciar la progressió exhibida sobre el terreny de joc en el segon tram de temporada, sobretot a l’hora de mostrar-se més integrat dins del joc blaugrana. Una evolució positiva que, en clau de futur, suposa un punt a favor en la seva continuïtat com a blaugrana.

Precisament, la major connexió esmentada es va reflectir ahir, amb Messi com a principal soci. De fet, el gol del valencià –el del 3-1– va néixer d’una extraordinària jugada del crac argentí. Alcácer va llegir bé l’acció, desmarcant-se a l’espai per aprofitar la pilota filtrada per Messi. Ja amb tota la responsabilitat a les seves botes, va definir amb encert amb una xut a la mitja volta. Tal com s’espera d’un davanter que precisament es defineix per ser un rematador.

Ben segur que, amb el gol al sarró, el valencià va alliberar-se de força tensió. De fet, va arrencar la segona part amb energia, fins al punt d’estar a prop de signar un doblet. Novament Messi va veure el moviment del valencià dins l’àrea i li va centrar la pilota. Alcácer va arribar a connectar-la, però va topar amb un Pacheco ben col·locat per refusar. Posteriorment, també va provar un xut llunyà desviat.

Vuit gols en la temporada

Alcácer tanca el seu primer curs al Barça amb vuit gols, sis en la lliga i dos en la copa. Són registres modestos, però que s’adapten a la limitada participació que ha tingut al llarg del curs. Set de les vuit dianes les ha fet des l’1 de gener.

El gol d’ahir en la final de copa suposa la millor manera d’acomiadar-se de la temporada amb un somriure. A més, el valencià tindrà el privilegi de ser l’últim futbolista que marca un gol al Vicente Calderón. Una bona dada per a les hemeroteques.

MÉS INTEGRAT

Va llegir bé la passada de Messi en el 3-1, i en la segona part va acaronar el doblet

PRIVILEGI

El nom del valencià quedarà com el de l’últim jugador a marcar al Calderón

Neymar emula Puskas amb tres gols en tres finals consecutives

Neymar va mantenir la bona sintonia que té amb les finals de copa pel que fa a l’aspecte realitzador. Amb la d’ahir, el brasiler ha marcat en les últimes tres finals del trofeu, coincidint amb els tres últims anys. Va marcar en la final del 2015 contra l’Athletic (3-1), en la del 2016 contra el Sevilla (0-2) i ahir al Vicente Calderón amb l’Alavés com a rival (3-1). D’aquesta manera el nom de Neymar se situa al costat del d’un il·lustre com Puskas, l’únic futbolista que anteriorment també havia marcat en tres finals de copa consecutives.

A més, cal recordar que en la final de 2014 –amb el Tata Martino a la banqueta– Neymar va estavellar un xut al pal. Aquella final va acabar resolent-se a favor del Madrid per 2-1.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)