Barça

Neymar, el crac que viu més enllà dels seus registres

Aspirant. El brasiler ha demostrat durant l’etapa de Luis Enrique, en què ha fet 90 gols i ha donat 65 assistències, que està en disposició de ser el successor de Messi com a millor del món

Jugar al costat de futbolistes com Leo Messi i Luis Suárez ho fa, en general, tot molt més fàcil, però també t’obliga a rendir a un nivell similar al seu, i això vol dir molt i molt alt. Neymar es va entendre a la perfecció des del primer dia amb l’argentí, i tampoc va tenir cap problema, un any després, per encabir Suárez en la connexió i formar el millor trident del món. Malgrat la seva joventut –va fer 25 anys al febrer–, Neymar té, des de fa temps, l’objectiu, a nivell personal, de convertir-se en el successor de Messi com a millor futbolista del planeta, i amb Luis Enrique a la banqueta ha fet passos de gegant per aconseguir-ho algun dia. La primera temporada del brasiler a can Barça, a les ordres de Tata Martino, va estar a un nivell similar al de l’equip, amb moments bons però un gust final amarg. En canvi, l’arribada de Luis Enrique va aconseguir que Neymar s’espremés i treure tot el suc possible del brasiler, sempre al costat de Messi i Suárez.

És evident que un trident que supera els 110 gols cada temporada ha de destacar per l’aspecte golejador, però els tres integrants destaquen per molt més que per les dianes que marquen. També Neymar. El brasiler és l’amo de la banda esquerra, un autèntic corcó per als equips rivals a l’hora de defensar i un dels futbolistes que millor supera els seus marcadors. Neymar és molt més que gols, i aquesta temporada ho ha demostrat amb escreix. El balanç del curs és d’allò més bo a nivell individual, i això que només ha fet 20 gols. El brasiler ha passat moments negat de cara a gol, però ho ha suplert amb caràcter, assumint responsabilitats en partits importants. Ha quedat molt lluny dels 31 gols de la temporada passada, o dels 39 de la 14/15. En total, 90 gols a les ordres de Luis Enrique, que ha aconseguit explotar totes les seves virtuts.

Que els faci un altre

Ningú dubta que la gana de Neymar li fa desitjar marcar i marcar, però el que més ha destacat en les dues últimes temporades en els guarismes de l’11 blaugrana són les assistències. En la primera temporada amb Luis Enrique, Neymar només en va donar 11, però en la passada i la que va acabar diumenge n’ha donat 27, el membre del trident que més vegades ha assistit als companys. La generositat del crac brasiler ha estat clau per resoldre molts partits, perquè Neymar és conscient que l’equip necessita d’ell molt més que gols. La temporada que ve, però, ben segur que voldrà millorar encara més els seus registres, i això sempre és bo per al Barça.

Gols 20
Assistències 27
Partits 45
Temporada 2016/17
Gols 31
Assistències 27
Partits
49
Temporada 2015/16
Gols 39
Assistències 11
Partits 51
Temporada 2014/15

GRANS GUARISMES

Amb l’asturià a la banqueta, l’11 ha aconseguit 90 dianes i ha donat 65 assistències

GOLS

El 16/17 ha estat el curs menys golejador, amb només 20 dianes en 45 partits
És el membre del trident que n’ha donat més en els dos últims anys: 27 cada curs

L’any de Martino, el més fluix

Marta Cabré

El primer entrenador de Neymar al Barça va ser Tata Martino, en una temporada que va acabar amb males sensacions per a tot l’equip. L’aportació del brasiler al conjunt va ser bona, però molt lluny de les xifres i les sensacions que aconseguiria sota les ordres de Luis Enrique. Amb l’argentí a la banqueta, Ney va jugar 41 partits, va fer 15 gols i va donar 15 assistències.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)