Barça

Un nou aliat per a Messi

Seleccions. El crac blaugrana prepara l’amistós contra el Brasil a Melbourne sota les ordres del nou seleccionador argentí, Jorge Sampaoli, que somiava poder entrenar el millor del món

Mentre l’activitat a can Barça s’ha traslladat a les oficines una vegada acabada la competició, Leo Messi continua exercitant-se a l’altra banda del món. Per ser exactes a Melbourne (Austràlia), on demà passat les seleccions d’Argentina i el Brasil disputen un amistós. La gira de l’albiceleste es completarà amb un segon amistós, contra Singapur, el 13 de juny. Serà llavors quan Messi començarà les vacances, que s’allargaran prop d’un mes ja que la idea és que la pretemporada del Barça arrenqui cap a la segona setmana de juliol.

El partit de divendres no permetrà veure un enfrontament entre Messi i Neymar, a qui el seleccionador brasiler, Tite, ha alliberat per poder iniciar abans les vacances (durant els últims dies ha presenciat en directe a les finals de l’NBA). Això fa que, a banda de Messi, l’altre protagonista sigui Jorge Sampaoli, que s’estrena a la banqueta de l’Argentina després d’haver dirigit el Sevilla l’última temporada. Es tracta del vuitè seleccionador que tindrà Messi. El van precedir José Pekerman (2004-06), Alfio Basile (2006-08), Diego Maradona (2008-10), Sergio Batista (2010/11), Alejandro Sabella (2011-14), Tata Martino (2014-16) i Edgardo Bauza (2016/17).

Dilluns passat l’astre blaugrana ja es va posar a les ordres de Sampaoli. D’aquesta manera, el tècnic –que va sonar entre els candidats a rellevar Luis Enrique a la banqueta del Barça– ha pogut complir el desig d’entrenar Messi, encara que sigui puntualment. “És un somni únic veure el millor del món de prop”, va comentar a finals d’abril, quan encara dirigia el Sevilla. Seguint el discurs dels seus antecessors en el càrrec, ha assenyalat com a prioritari que Messi se senti al màxim de còmode possible tant dins com fora del terreny de joc. “Nosaltres volem que a l’Argentina vingui Leo, i no Messi. Volem la versió més genuïna del millor jugador del món. Volem que se senti molt feliç aquí”, va manifestar fa pocs dies.

Però, més enllà de les paraules, l’aposta pel futbol ofensiu que defineix el preparador argentí propicia l’entesa amb Messi. En aquest sentit, durant els primers entrenaments s’ha pogut observar que Sampaoli emprava el 3-4-2-1 com a dibuix tàctic. A més, ha cridat un davanter amb passat blaugrana, Mauro Icardi –va militar al filial entre el 2008 i el 2011–, tal com reivindicava l’afició argentina des de feia temps. I ahir s’hi va afegir més pólvora: Gonzalo Higuaín i Paulo Dybala.

L’amistós de divendres, per tant, suposa un test important per a la nova Argentina de Sampaoli, sobretot perquè la compromesa situació al grup sud-americà de classificació per al mundial no dona més marge per a provatures. A hores d’ara l’albiceleste ocupa la cinquena plaça de la taula, que obliga a jugar una eliminatòria prèvia per aconseguir el bitllet per a Rússia. Una situació que amplia la transcendència de l’Uruguai-Argentina programat per al 31 d’agost. “Hi ha incertesa per saber quins equips es classificaran i segurament ho determinaran els detalls. I aquí nosaltres tenim un factor a favor que és tenir el millor del món, és un plus i cal aprofitar-ho”, va destacar Sampaoli referint-se a Messi.

De fet, la millor notícia per al tècnic és que, si cap inconvenient físic no ho impedeix, podrà disposar del davanter blaugrana després que la FIFA li retirés la sanció de quatre partit –abans sí que es va perdre el duel contra Bolívia– per uns suposats insults dirigits a un dels jutges de línia que va dirigir l’Argentina-Xile el 24 de març (1-0) passat.

Neymar no jugarà amb el Brasil ja que Tite l’ha alliberat i ja està de vacances
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)