Barça

Fc Barcelona

El club entrega una còpia dels contractes de Qatar a la policia

Transparència. En un comunicat diu que ho fa ateses algunes opinions que posen en dubte el rigor de l’acord

Després que l’expresident del FC Barcelona Joan Laporta hagi insinuat en els últims dies coses estranyes en la relació entre el club blaugrana i Qatar, argumentant que el govern del país àrab havia pagat més diners al Barça que els que deia el contracte i que li agradaria saber on havien anat a parar, la junta directiva del club va reaccionar ahir amb un comunicat i també a través de fets. En el comunicat, la directiva del Barça explica que ahir va lliurar una còpia del contracte de patrocini entre el club i Qatar Sports Investment i també dels justificants d’ingressos a la policia judicial de Barcelona, “com a mostra de màxima transparència i col·laboració”.

El club explica que el contracte entre les dues parts, que va anar del desembre del 2010 al 30 de juny del 2016, preveia uns ingressos per al club de 171 milions d’euros, desglossats de la manera següent: temporada 2010/11 (15 milions), 2011/12 (26 milions), 2012/13 (29 milions), 2013/14 (30,5 milions), 2014/15 (37 milions) i 2015/16 (33,5 milions). En el comunicat s’afegeix que el club té els corresponents justificants de tots aquests ingressos i que el contracte “no va suposar cap cost en concepte d’intermediació”.

El comunicat també explica que aquest contracte amb Qatar Sports Investment, com tots els contractes que ha signat l’entitat blaugrana, “ha estat degudament auditat les darreres sis temporades per Deloitte, companyia externa al club, que ha revisat tota la informació sobre l’activitat econòmica de l’entitat i ha comprovat que fos la imatge fidel de la seva gestió, sense cap excepció”. A més, recorda que els informes d’auditoria de cada temporada estan inclosos en les memòries oficials de l’entitat i que estan a disposició dels socis a través del web del club.

Per acabar, la junta directiva, que informa de l’entrega de la documentació a la policia perquè la pugui revisar, avisa que es reserva el seu dret a emprendre accions legals ateses les difamacions o acusacions falses sobre l’honorabilitat de la gestió del club.

EXPLICACIÓ

Assegura que no hi ha res a amagar i que tots els contractes han estat auditats

AVÍS

Es reserva el dret a emprendre accions legals davant les difamacions

Roda de premsa d’Agustí Benedito

Hores abans que la junta directiva del FC Barcelona fes un comunicat respecte als contractes amb Qatar Sports Investment, l’excandidat a la presidència del club Agustí Benedito va convocar una roda de premsa per a aquest migdia (12 h) en què té la intenció de donar la seva opinió sobre tot el que ha envoltat el club en les últimes setmanes: la situació esportiva, el desenllaç de l’acció civil de responsabilitat, l’empresonament de l’expresident Sandro Rosell i també la relació de la directiva amb Qatar, fet que ell ja havia criticat en campanya electoral. Benedito, que va ser tercer en els comicis al darrere, i a molta distància, de Josep Maria Bartomeu i Joan Laporta, podria anunciar la seva intenció d’endegar una moció de censura contra l’actual junta directiva que presideix Bartomeu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)