Barça

Una victòria enganyosa

Injust. Sampaoli debuta guanyant l’amistós contra el Brasil (1-0), però l’Argentina evidencia que encara és lluny d’assimilar el nou sistema i se salva per la falta de punteria dels de Tite

Guanyar el Brasil, encara que sigui en un amistós, sempre és important per a l’Argentina, i més si el partit és el debut del nou seleccionador, Jorge Sampaoli, l’escollit per dotar d’identitat una albiceleste que fa massa temps que no es reconeix. Per això, i tenint en compte que l’extècnic del Sevilla tot just acaba de començar, el triomf de l’Argentina d’ahir (1-0) es pot considerar un bon punt de partida, sobretot pensant en les dues grans finals que haurà d’afrontar al setembre, ja amb el bitllet per a Rússia en joc. El problema, però, és que l’albiceleste, molt lluny encara d’assimilar els canvis tàctics que proposa Sampaoli, pràcticament va guanyar ahir de miracle, pel simple fet d’haver marcat un gol més que el Brasil, que, tot i no disposar de Neymar, va gaudir de les millors oportunitats. “Hem de ser dominadors, no dominats. Això és el que hem de millorar”, va afirmar després del partit Sampaoli, que fidel a la seva idea va proposar una defensa de tres, amb Banega i Biglia per davant i Messi i Dybala en una doble mitjapunta, amb Higuaín de 9. I malgrat un xut inicial al pal de Di Maria, el pla del nou seleccionador no va acabar de rutllar, amb una Argentina amb el domini de l’esfèrica, però sense patró de joc ni profunditat, mentre que el Brasil s es va acostar amb perill en cada contraatac. I la pitjor notícia és que Messi, descol·locat en el nou sistema perquè havia de compartir el seu espai amb Dybala, no va poder aparèixer en cap moment, un problema que Sampaoli haurà de solucionar al més aviat possible. Tot i així, qui es va trobar amb el gol va ser l’Argentina, en un llançament de córner que Otamendi va rematar al pal, en què Mercado, en el refús, va obrir el marcador.

El segon temps, del Brasil

La situació de la primera meitat encara es va radicalitzar més amb la represa, en què el Brasil no només va mantenir el seu ritme d’acostaments a la porteria de Romero, sinó que a més va aconseguir el domini de la pilota, amb Fernandinho, Coutinho i Paulinho com a senyors de la situació i Willian i Gabriel Jesús imparables a l’espai. De fet, el gran resum del partit es va poder veure en una acció protagonitzada pels tres darrers futbolistes, quan Gabriel Jesús es va plantar tot sol davant Romero gràcies a una excel·lent assistència de Paulinho. El citizen va driblar amb facilitat el porter, però amb tot de cara per marcar va xutar al pal. El refús va anar a parar a peus de Willian, que inexplicablement va tornar a xutar a la fusta. Tot i la doble errada, l’equip de Tite, que fins ahir havia guanyat tots els enfrontaments que havia disputat, va continuar buscant l’empat, però amb el mateix encert de tot el partit.

Per sempre quedarà, doncs, que l’Argentina de Jorge Sampaoli va debutar amb una victòria de prestigi en el superclàssic de les Amèriques. L’exentrenador del Sevilla, però, és el primer conscient que encara falta molt per millorar si vol acostar-se a ser un equip amb aspiracions serioses en el pròxim mundial. I el primer punt és trobar la fórmula perquè Messi sigui important en el nou sistema. I de temps no li en queda gaire.

NO TROBA EL SEU LLOC

Leo Messi, que va compartir la mitjapunta amb Dybala, va aparèixer molt poc

Fàcil per a André Gomes i Cillessen

Quatre futbolistes blaugrana més van jugar ahir amb les respectives seleccions. Per començar, Jasper Cillessen va ser l’escollit per defensar la porteria de la selecció holandesa, que va golejar Luxemburg a Rotterdam (5-0). Noranta minuts plàcids per al porter blaugrana, que gairebé no va tenir feina. També va tancar la jornada amb un triomf clar André Gomes, titular com a interior esquerre en el Letònia-Portugal (0-3). El migcampista va tenir un paper destacat en el primer dels tres gols portuguesos, encarregant-se de fer la centrada a l’àrea que va acabar amb la rematada de Cristiano Ronaldo. Pel que fa a Umtiti i Digne, Didier Deschamps els va deixar a la banqueta en la derrota francesa a Suècia (2-1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)