Barça

Un valuós aliat per traspassar fronteres

No hi ha dubte que Pep Guardiola és actualment un dels catalans que més atenció internacional és capaç de congregar. En aquest sentit, la lectura per part de l’actual tècnic del Manchester City, del manifest pel referèndum va propiciar que l’acte organitzat diumenge per les principals entitats sobiranistes tingués una repercussió global. De fet, reconeguts mitjans de comunicació d’arreu del món van fer-se ressò de la presència de Guardiola, així com del missatge que va transmetre clarament favorable al dret dels catalans a votar.

Les principals agències de notícies internacionals van cobrir l’acte. Una d’elles era Associated press, que destacava el lideratge exercit per l’entrenador en el multitudinari acte per la independència. L’article va ser recollit per diaris nord-americans del prestigi del The New York Times i el The Washington Post.

A Europa la difusió va ser encara més intensa, sobretot a Anglaterra per l’actual vinculació de Guardiola al Manchester City. La BBC, The Guardian, The Telegraph... La premsa anglesa destacava la crida apassionada en favor del referèndum per la independència. The Guardian afegeix una peça per explica la situació del procés sobiranista i el compromís que ha tingut Guardiola en l’esmentat procés.

La premsa francesa, italiana i fins i tot el diari digital de l’India The Hindu destacava el paper de Guardiola en l’acte de diumenge, així com un mitja esportiu del prestigi de L’Equipe “L’exjugador i exentrenador del Barça, que mai ha ocultat el suport al moviment per la independència, va llegir un text breu en català, espanyol i anglès a les grades de Montjuïc, on es va desplegar una gran pancarta amb el missatge Love democracy”, destacava el rotatiu.

THE GUARDIAN
“Guardiola s’uneix a la crida pel referèndum d’independència català”
THE TELEGRAPH
Pep Guardiola fa una apassionada crida per la divisió de Catalunya de “l’autoritària” Espanya
BBC
Pep Guardiola s’uneix a la manifestació independentista a Barcelona
ASSOCIATED PRESS
Guardiola lidera una manifestació per la independència catalana
DER SPIEGEL
Guardiola crida els catalans a desobeir
LA REPUBBLICA
Guardiola desafia Madrid: “Referèndum costi el que costi”
L’ÉQUIPE
Pep Guardiola llegeix un manifest a favor del referèndum sobre la independència de Catalunya davant de 40.000 persones -
ANSA
Guardiola: “Votarem a pesar que l’estat epanyol no ho vulgui”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)