Barça

Benedito vol que es voti en el primer partit de lliga a casa

Vot de censura. Preveu que es votarà a l’agost tenint en compte les adhesions rebudes (5.461) i es mostra molt sorprès pel silenci de Laporta, a qui veu atrapat en el “laportisme”

Agustí Benedito és optimista. Malgrat que no deixa de repetir que el repte al qual s’enfronta és d’una dificultat extrema, el ritme d’adhesions que ha aconseguit quan només fa una setmana que va presentar la campanya per temptejar la possibilitat d’iniciar un vot de censura, el fa confiar que els socis del Barça finalment estaran cridats a votar. Fins a la mitjanit de dimecres havia recollit 5.461 adhesions, després d’haver filtrat un 3,7% de “dades corruptes”. És a dir, gent que s’ha adherit a la campanya, però que es va registrar amb noms com Messi, Neymar o Nicolás Maduro, com a exemples citats. La gran majoria ho han fet a través d’internet i només un 2% per via telefònica.

Amb aquestes dades a la mà –millors del que preveia– i amb les sensacions que està veient amb els socis del Barça amb què topa pel carrer, Benedito es va mostrar convençut que poden assolir l’objectiu. De fet, ahir ja va desgranar quin calendari preveu, tot i que va voler deixar molt clar que no iniciarà el vot de censura fins que no arribi a les 10.000 adhesions. I preveu arribar a aquesta xifra a final de juny o a principi de juliol. I amb els terminis que fixen els estatuts del club i la normativa, Benedito preveu i vol que es voti en el primer partit de lliga al Camp Nou, que podria ser el 19 o 20 d’agost o el cap de setmana següent. Cal recordar que haurà d’aconseguir el suport d’entre 16.000 i 17.000 socis del club, ja que perquè es voti la moció cal reunir el 15% de firmes d’associats amb dret a vot.

Preguntat per si esperava que Joan Laporta s’hagués posicionat a favor del vot de censura, Benedito no va amagar que el sorprenia molt l’actitud de l’expresident precisament perquè en els dies previs a l’anunci de l’intent d’engegar la moció havia estat assegurant en diverses entrevistes que la junta de Bartomeu se’n mereixia una. “M’ha sorprès l’actitud de Laporta. Dijous abans que jo comencés a reunir suports, Laporta demanava a la junta que dimitís. I fa una setmana que s’ha quedat mut. Laporta està atrapat en el laportisme, dins d’una inèrcia i no veu el que es respira en el barcelonisme. No sap la demanda que existeix.” Benedito considera que ara no és moment de fer càlculs partidistes. “Hi ha moments en els quals ha de prevaler l’interès del Barcelona per damunt de l’estratègia personal. Crec que els seus 15.000 votants estan amb mi perquè s’iniciï una moció de censura. Al final, la farem amb o sense ell.”

Benedito va tornar a insistir que no tenia cap constància que tingués un deute de 10.000 euros amb el club per material de les últimes eleccions i va dir que no s’havien posat en contacte amb ell per reclamar-l’hi.

LA FRASE

Hi ha moments en què ha de prevaler l’interès del Barça per damunt de l’estratègia personal [en referència a Laporta]

“Verratti tenia una disposició total per venir”

Quan era candidat, Agustí Benedito va intentar lligar el fitxatge de Marco Verratti i va mantenir diverses reunions amb el seu agent, totes a Formentera. “Tenia una disposició total per venir al Barça. I no m’estranya”, va assenyalar. Ara bé, Benedito també va afegir que ell negociava per un preu al voltant dels 30 o 40 milions d’euros i no per les xifres que es comenten avui. “No pagaria 100 milions per Verratti”, va afirmar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)