Barça

El ball serà llarg

El Barça ja ha rebut la negativa del conjunt londinenc a desprendre’s d’Héctor Bellerín

Les negociacions per fitxar cracs ‘gunners’ sempre han estat farragoses i el club blaugrana confia que la voluntat del jugador pugui desencallar la situació

Les arribades d’Henry i Cesc ja van trigar un any més del previst

Tota negociació comporta els seus processos, sovint llargs i complicats quan afecten, a més, un dels jugadors més llaminers i desitjats del mercat, i això no serà una excepció en l’intent del Barça per reforçar aquest estiu el lateral dret amb un dels noms de moda, el d’Héctor Bellerín. En aquest cas, a més, s’afegeix la dificultat que el club blaugrana torna a topar amb un vell conegut com l’Arsenal, que ja no va posar les coses gens fàcils en els dos últims grans intents del Barça de prendre-li al seu moment cracs com Thierry Henry i Cesc Fàbregas. Tant l’un com l’altre, de fet, van acabar aterrant al Camp Nou un any més tard del que es preveia –el francès el 2007 i el maresmenc el 2011– i en tots dos casos la seva voluntat de vestir de blaugrana va resultar un factor decisiu. Això, però, no va impedir que el Barça s’hagués de rascar igualment la butxaca i pagar 24 milions d’euros per Henry, que havia renovat després de perdre la final de París un any abans, i 34 milions més 6 de variables per Cesc, que també va allargar el seu vincle amb l’Arsenal quan semblava que estava molt a prop del Camp Nou.

Ara, les xifres que haurà de pagar el Barça per aconseguir els serveis de Bellerín, que per cert al novembre també va renovar fins al 2023, hauran de ser molt importants i difícilment baixaran dels 40 milions d’euros, ja que és el que marca el mercat de fitxatges, i més tractant-se d’un jugador de la Premier League. A Anglaterra, de fet, es parla d’una suposada oferta de 35 milions d’euros, però l’Arsenal no negociaria per menys de 50 milions. A diferència del que va passar amb Henry i Cesc, però, l’objectiu és que el retorn del català a can Barça, sis anys després de la seva marxa, quan encara era juvenil, no passi d’aquest estiu. I és que la de l’exblaugrana és la primera opció per reforçar el lateral dret, una posició amb moltes mancances aquesta darrera temporada després de la marxa de Dani Alves a la Juventus, i té també amb el vistiplau del nou entrenador, Ernesto Valverde. De moment, però, el Barça ja sap que haurà de lluitar de valent, ja que l’Arsenal ha estat contundent: no vol vendre Héctor Bellerín. Aquesta és la primera resposta tant del club londinenc com del seu tècnic, Arsène Wenger –un os sempre dur de rossegar quan es tracta de prendre-li algun dels seus puntals– als contactes que ja fa temps que ha iniciat el secretari tècnic blaugrana, Robert Fernández, per tractar d’incorporar el lateral de 22 anys. Una posició que també està condicionada perquè el futur d’un dels altres seus cracs, com Alexis Sánchez, tampoc està gens clar i podria acabar fitxant pel Manchester City. Si el xilè, de fet, acaba canviant l’Emirates Stadium per l’Etihad Stadium, la marxa de Bellerín encara podria ser més complicada per la negativa dels gunners de desprendre’s d’un altre dels seus referents.

Tota una sèrie de factors, en definitiva, que poden acabar convertint l’operació per portar Bellerín al Barça en un nou serial de l’estiu. Des del club blaugrana, però, es confia que la carta del mateix jugador pugui acabar decantant la balança a favor seu. I és que encara que no ha manifestat públicament –com sí que ho ha fet Verratti– el seu desig de marxar, la seva voluntat és tornar a vestir de blaugrana i des del Barça es confia que tard o d’hora acabarà fent aquest pas que podria desencallar la situació i obligar l’Arsenal a negociar finalment la seva venda encara que, de moment, s’hi resisteix amb dents i ungles. No s’ha d’oblidar, però, que la temporada vinent, després de dinou anys seguits, els gunners no disputaran la Champions League, cosa que podria, si més no, dificultar una mica menys la fuga de les seves estrelles, atès el desig dels cracs gunners de no quedar fora de la competició més important del futbol mundial.

CARTA A FAVOR

Després de dinou anys, el conjunt de Londres no jugarà la Champions la temporada que ve

INSISTIRAN

El no dels ‘gunners’ no sorprèn, i Bellerín continua sent la prioritat per al lateral dret

POSICIONAMENT

El jugador encara no ha fet cap pas, però el seu desig és tornar a vestir de blaugrana

XIFRES ALTES

A l’Arsenal no li cal vendre, i l’operació difícilment baixaria dels 40 milions d’euros

Un dels possibles destins d’Arda

X.S.

Més enllà dels possibles fitxatges, el Barça continua treballant en el capítol de les sortides i un dels jugadors que té gairebé tots els números per abandonar el club aquest estiu és Arda Turan. El turc no ha complert les expectatives en la temporada i mitja que ha jugat com a blaugrana –va fitxar l’estiu del 2015, però no va poder debutar fins al gener del 2016 a causa de la sanció de la FIFA que afectava el club– i tot fa preveure que no facilitarà la seva sortida. De tota manera, encara té bona premsa, i la Premier League s’entreveu com un dels seus possibles destins. L’Arsenal, de fet, està entre alguns d’aquests clubs que estan interessats en el migcampista de 30 anys, i podria estar disposat a pagar-ne fins a 30 milions d’euros. Si finalment marxa Alexis, podria ser un dels seus relleus. Faltarà per veure, en tot cas, i si finalment es concreta aquest interès, si això podria ser una operació que facilités alhora el possible aterratge de Bellerín al Camp Nou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)