Barça

De mica en mica...

Sortides. Amb la venda de Tello i la marxa de Mboula i del cadet Eric Garcia, el Barça ingressarà gairebé 9 milions d’euros, i encara falten per fer les maletes jugadors cotitzats com Arda, Munir i potser algun més

4

MILIONS

d’euros

3

MILIONS

d’euros

1,7

MILIONS

d’euros

Un dels grans objectius del Barça en aquest mercat d’estiu és fer una bona caixa per poder afrontar així amb garanties, sense que es desviïn gaire els números previstos, algunes de les operacions previstes, que implicaran una gran despesa. De moment, encara està lluny d’assolir-ho, ja que la majoria de jugadors que no compten per a la propera temporada, alguns d’ells molt cotitzats i amb un bon cartell, continuen sense resoldre el seu futur, però quan falten gairebé dos mesos perquè es tanqui el mercat, ja s’han aconseguit gairebé 9 milions d’euros amb tres sortides. Algunes d’aquestes, també s’ha de dir, un xic inesperades, o si més no, no desitjades. El cas, però, és que de mica en mica, s’omple la pica.

Amb la venda de Cristian Tello al Betis, a un any de la finalització del seu contracte, per quatre milions d’euros –més un en variables, que s’haurien d’afegir al que el Barça ja va ingressar en cedir-lo al Porto (3 milions) i a la Fiorentina (0,5 milions)– i la marxa, ja oficial des de fa dies, de Jordi Mboula al Mònaco, que ha hagut de pagar els tres milions d’euros de la clàusula de rescissió, i la imminent del cadet Eric Garcia al Manchester City, a canvi d’1,7 milions d’euros, el Barça ja suma un total de 8,7 milions d’euros pel que fa al capítol de sortides aquest estiu. Cap quantitat estratosfèrica, tot i que no deixa de ser no gaire menys d’una tercera part de tot el que es va ingressar l’any passat per les vendes de Bravo al City (18 milions d’euros), de Bartra al Dortmund (8), de Halilovic a l’Hamburg (5) i d’Adriano al Besiktas (0,6 fixos). En total, 31,6 milions. També van abandonar el club Dani Alves, Montoya, Sandro i Song, encara que tots quatre ho van fer amb la carta de llibertat.

A dia d’avui, l’únic jugador del primer equip que ha marxat aquest curs sense deixar ni un euro a la caixa, ja que acabava contracte, és Jordi Masip. Falta per veure què passa amb Mathieu. El club es vol estalviar l’any de fitxa que li queda –acaba contracte el 2018– però també busca ingressar alguna quantitat per la seva sortida, encara que no es descarta tampoc que se li doni la carta de llibertat. Abans però, haurà de convèncer l’Sporting de Portugal, on s’entrenarà a prova. Ahir, de fet, ja va aterrar a Lisboa. Capítol a banda és el de Douglas, que un cop acabada la cessió a l’Sporting de Gijón, torna a la disciplina blaugrana. L’estiu passat, però, ja va costar molt trobar-li un destí i el Barça de fet, va haver d’assumir la seva fitxa.

Amb la resta de jugadors transferibles, però, el club confia obtenir una bona quantitat per les seves vendes. Sobretot amb Arda Turan, que es resisteix a marxar però sap que se’l vol vendre i té un preu de mercat que voreja els 30 milions d’euros, i també amb Munir. El Zenit estava disposat a pagar prop de 20 milions d’euros per l’hispanomarroquí, que no veu clara però l’opció de jugar a Rússia i ha frenat l’operació. Amb Vermaelen, l’objectiu no és cedir-lo més sinó desprendre’s d’ell a canvi d’algun traspàs, per petit que sigui. D’altra banda, no es poden descartar tampoc més sortides si arriba alguna oferta interessant per algun jugador, com podria ser el cas de Rafinha.

XIFRA EN AUGMENT

Les vendes de fa un any no van arribar als 32 milions; tot fa preveure que s’acabarà superant

NO TOT SÓN VENDES

En espera del que passi amb Mathieu, l’únic que ha marxat lliure fins ara és Masip
MATHIEU
Té un any més de contracte i s’entrenarà a prova a l’Sporting de Portugal. Se li facilitarà la sortida. Faltarà veure si de franc.
ARDA TURAN
Té tres anys més de contracte però no compta i és amb qui el Barça espera fer més caixa per recuperar part de la inversió.
MUNIR
Estava a prop de marxar al Zenit però ha frenat l’operació. Té mercat i dos anys més de contracte i el Barça en demana almenys 20 milions.
VERMAELEN
Li queden dos anys al Barça, que no el vol cedir més. Es demanarà traspàs, per petit que sigui.
DOUGLAS
Serà difícil trobar-li destí. Li queden dos anys més.

La sortida de Mateu Morey, frenada

X.S.

La setmana passada, RAC1 va informar que el lateral dret del juvenil B del Barça, Mateu Morey, signaria pel Bayern de Munic, que pagaria els tres milions d’euros de la clàusula per aconseguir els seus serveis. La que semblava una altra fuga de la Masia però, s’ha vist frenada els últims dies. El conjunt bavarès, de fet, va assegurar al Barça que no fitxaria el que va ser un dels destacats de l’europeu sub-17 amb la selecció espanyola. El Barça també va moure fitxa i a dia d’avui, el jove jugador mallorquí, de només disset anys, continua sent jugador blaugrana. De fet, és un dels jugadors que ha d’ascendir aquesta propera temporada al juvenil A que entrena Gabri.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)