Barça

Tres grans partits i vendre Barça

El FC Barcelona, amb Josep Maria Bartomeu al capdavant, marxa avui cap als Estats Units, on visitarà Nova York, Washington i Miami i on jugarà contra la Juventus, el Manchester United i el Real Madrid

El FC Barcelona, amb el seu president, Josep Maria Bartomeu al capdavant, viatja avui cap als Estats Units per iniciar una nova gira de pretemporada. L’expedició blaugrana aterrarà cap a les sis de la tarda, hora local, a l’aeroport de Newark i començarà a Nova Jersey una estada de deu dies en la qual visitarà tres ciutats, jugarà tres partits molt exigents i vendrà la marca Barça amb una gran quantitat d’actes amb presència de directius, jugadors i exjugadors.

Pel que fa a la vessant esportiva, Ernesto Valverde viatja amb la plantilla, encara per tancar. Hi haurà entre els expedicionaris l’últim fitxatge, el lateral portuguès Semedo, i hi faltaran els lesionats Deulofeu i Rafinha, que es quedaran a Barcelona recuperant-se. Tampoc hi seran André Gomes ni Ter Stegen, encara de vacances, i sí formen part de l’expedició els jugadors del filial Ortolá, Jokin Ezkieta i Aleñá i quatre futbolistes que han tornat de les seves respectives cessions i que sembla que tenen el futur lluny del Camp Nou: Samper, Douglas, Vermaelen i Munir. El grup de Valverde haurà de combinar entrenaments amb un bon grapat d’actes publicitaris i de club i jugarà tres partits molt exigents, sent aquesta, possiblement, la gira més dura que es recorda en aquest sentit. Els de Valverde s’enfrontaran, el dissabte 22 de juliol, a la Juventus al Metlife Stadium de Nova Jersey. Quatre dies després jugaran contra el Manchester United de Mourinho al Fedex Field de Washington, i el gran partit d’aquesta gira es disputarà el 29 de juliol al Hard Rock Stadium de Miami contra el Real Madrid. Serà el segon clàssic amistós de la història que es disputa lluny de l’Estat. El primer i únic fins ara es va jugar l’any 1982 a Veneçuela. L’expectació per aquest partit, que tindrà l’actuació a la mitja part del cantant Marc Anthony, és tan gran que ja no queden entrades a la venda i s’han arribat a pagar 18.000 euros, a la revenda, per un seient.

Tres partits disputaran en deu dies els homes de Valverde, que hauran de participar en alguns dels actes que ha organitzat el club per vendre la marca Barça. Un bon grapat de directius formen part de l’expedició. El president Bartomeu acompanyarà l’equip a Nova York i Miami i Jordi Cardoner hi serà present durant tota la gira, acompanyat dels també vicepresidents Jordi Mestre i Manel Arroyo i els directius Jordi Moix, Javier Bordas, Silvio Elías, Josep Ramon Vidal-Abarca, Enric Tombas i Oriol Tomàs. A més, tres exjugadors del Barça formaran part de l’expedició i ajudaran el club en la seva expansió als Estats Units. Es tracta de Juliano Belletti, que fa pocs dies es va convertir en ambaixador del club; Thierry Henry, que va jugar als Estats Units al New York Red Bulls, i Rafa Márquez, que també va jugar dues temporades en el mateix equip d’Henry.

El club aprofitarà aquests dies per vendre la marca Barça i donar suport a la feina que està fent l’oficina de Nova York, que es va inaugurar el mes de setembre passat. Es presentaran, per exemple, les Barça Academy. El club té previst obrir-ne dues. Una a Arizona i una altra a Long Island. Les Barça Academy s’adrecen a nens i nenes d’entre 6 i 19 anys que volen créixer com a esportistes o aconseguir una beca esportiva per a una universitat dels Estats Units. Els nens seran entrenats per tècnics que han estat al club blaugrana. La d’Arizona estarà situada a Casa Grande. La de Long Island es presentarà durant la gira, el 24 de juliol, amb la presència de directius, alguns jugadors del primer equip, Belletti, Márquez i Henry. Aquest centre obrirà les portes a finals d’estiu. En les proves de selecció hi van participar més de 1.500 esportistes.

Durant la gira també tindran un important protagonisme les FCB Escoles. El Barça en té sis als Estats Units: San Diego, Austin, Chicago, Virgina, Charlotte i Florida. Està previst que 800 nens de la de Virginia puguin veure un entrenament de l’equip de Valverde a Washington. La de Miami serà visitada per una part de l’expedició.

La fundació també estarà ben present en la gira que comença avui mateix. Especialment, a través del projecte FutbolNet. Se signaran acords amb els ajuntaments de Nova York i Washington per desenvolupar aquest projecte. També la fundació celebrarà una gala benèfica al Rockefeller Center de la ciutat de Nova York.

A banda de tots aquests i altres actes, hi haurà força més activitat institucional durant aquesta promoció del club de deu dies. Destaca l’acte de dissabte 22 de juliol, en què es formarà una samarreta humana gegant al Bryant Park, situat al cor de Manhattan. L’acte tindrà la presència dels exjugadors Belletti, Henry i Márquez i se sortejaran samarretes de l’actual temporada.

VALVERDE

Viatgen tres futbolistes del filial i els quatre que han tornat de cessions

EL CLÀSSIC

El partit de Miami, pel qual ja no queden entrades, és el gran al·licient

DESEMBARCAMENT

Viatja el president Bartomeu i també nou dels seus directius

MOLTS ACTES

Es vendrà la marca Barça amb el suport de Belletti, Henry i Rafa Márquez

La gira del Barça, dia a dia

Dimecres, 19 de juliol

16.00. Sortida de l’expedició del FC Barcelona amb destinació Nova Jersey.

18.00: Arribada a l’aeroport de Newark. Hora local.

Dijous, 20 de juliol

Entrenament al Red Bull Arena Training Center.

17:00: Visita institucional a l’oficina del FC Barcelona a Nova York amb el president Josep Maria Bartomeu.

Entrenament al Red Bull Arena Training Center.

19.00: Welcome Party als Canoe Studios.

Divendres, 21 de juliol

Entrenament al Red Bull Arena.

Presentació del projecte FutbolNet. Presència de la tinent d’alcalde responsable d’Educació, Carmen Fariña.

17:00: Entrenament al Red Bull Arena.

20:00: Visita a la Penya NYC, a Smithfield’s.

Dissabte, 22 de juliol

9:00: Entrenament al Red Bull Arena Training Center.

9.30: Mosaïc de la samarreta del FC Barcelona a Bryant Park.

17:45: Cerimònia d’inauguració de Rakuten, com a patrocinador, al Metlife Stadium.

18:00: Juventus - FC Barcelona.

21:00: Còctel de la Fundació al Rockefeller Center.

Diumenge, 23 de juliol

Entrenament al Red Bull Arena Training Center.

13.10: Primer llançament del partit Mets-Oakland a Citifield. Presència de Thierry Henry.

Entrenament al Red Bull Arena Training Center.

Dilluns, 24 de juliol

09.30: Presentació de l’Innovation Hub al MIT Massachussets. Presentat per Javier Sobrino.

12:00: Presentació de la Barça Academy Long Island.

19:00: Entrenament al Red Bull Arena Training Center.

Dimarts, 25 de juliol

11.00: Sortida amb destinació a l’aeroport Ronald Reagan, Washington DC.

Roda de premsa i entrenament al Fedex Field. Visita de 800 nens de la FCBEscola de Virgínia.

15:45: Còctel amb els congressistes prop del Capitol.

20.30: Visita a la penya blaugrana de Washington.

Dimecres, 26 de juliol

9:00: Presentació del Barça Innovation Hub a Georgetown University. Presentat per Javier Sobrino.

9.00: Presentació de l’acord FutbolNet a l’Ajuntament, presència de l’alcaldessa de Washington, Muriel Bowser, i Jordi Cardoner.

11.30: Visita a la FCB Escola a Loudon County.

19:30: FC Barcelona-Manchester United.

Dijous, 27 de juliol

11:00: Sortida amb destinació a Miami.

Entrenament a la Barry University.

19.00: Visita a la penya FCB Miami Supporters.

Divendres, 28 de juliol

Entrenament a Barry University.

11:00: Signatura de l’acord entre la Fundació del FC Barcelona i Miami Dade College.

12:00: Visita a la FCB Escola de Miami.

Visita dels jugadors a la Casa Clásico (Bayfront).

Roda de premsa i entrenament al Hard Rock Stadium. Visita de 400 nens del FCB Campus.

18.00: Entrega de les claus de la ciutat de Miami Dade al Hard Rock Stadium.

Dissabte, 29 de juliol

19:30: Real Madrid-FC Barcelona. Hard Rock Stadium.

23.30: Sortida amb destinació a Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)