Barça

Objectiu: preservar l’estil

El nou organigrama. Pep Segura, presentat ahir com a mànager de l’àrea de futbol, destaca que es continuarà insistint en el model Barça. “És la línia que ens ha fet arribar a ser grans”

La remodelació de l’organigrama de l’àrea de futbol del Barça té com a eix principal mantenir el model basat en una manera d’entendre el joc identificatiu del club i comú des del primer equip fins als del planter. Així ho va expressar Pep Segura, que ahir va ser presentat com a mànager esportiu de futbol. “És la línia que ens ha fet arribar a ser grans. “Tots els jugadors que formen part de l’estructura formativa del club tenen qualitat, però l’objectiu del club és treballar per dotar-los d’aquella idea i estil propi del club. Aquesta virtut ens ha fet grans i l’hem de preservar dia a dia”, va remarcar. En aquest context, va posar Andrés Iniesta com a “símbol” del model i va mostrar-se tranquil quan se li va preguntar pel futur del migcampista manxec, que afronta l’últim any de contracte i encara no ha renovat. “L’Andrés tindrà el que vulgui tenir a nivell d’estructura del club. Ajustarem les millors condicions perquè se senti confortable dins del club i volem que esdevingui l’alma mater d’aquest model.” En relació amb la primera plantilla, va manifestar que el Barça “sempre està en condicions de competir en qualsevol club, no només des del punt vista econòmic sinó també pel model”, i que considera tots els jugadors “intransferibles”.

L’àrea que coordinarà Segura manté Robert Fernández com a secretari tècnic del primer equip; Jordi Roura i Aureli Altimira com a responsables del futbol formatiu amateur (de prebenjamins a cadets), i Josep Boada com el responsable del departament d’observadors. S’incorporen a l’estructura José Mari Bakero i Guillermo Amor, com a responsables del futbol formatiu professional (Barça B i juvenil). “Bakero ha estat entrenador en diferents països i aquesta visió del món professional ens ajudarà a ser més capaços de dotar els jugadors joves per fer el pas cap al món professional. I Amor, a banda d’exjugador del Barça, ha tingut tasques de responsabilitat en el futbol de base en la seva anterior etapa al club i el coneixement dels jugadors que surten de la primera etapa formativa i volen encaminar-se cap al professional”, va explicar Segura en relació amb aquesta dualitat. Tant Bakero com Amor, així com Robert i els altres professionals de l’organigrama tècnic, van ser presents ahir a la sala de premsa, a les dues primeres files.

Més enllà del funcionament del nou organigrama de l’àrea de futbol, a Segura també se li va preguntar sobre assumptes de l’actualitat blaugrana, com ara la fuga de joves promeses del planter blaugrana, temptades per ofertes d’altres clubs de primer nivell. “És evident que hem intentar fer front a aquesta situació real que tenim ara”, va evidenciar, però tot seguit va reivindicar la feina de formació que fa el Barça: “Quan ens venen equips anglesos a demanar jugadors se’ns demana [referint-se als mitjans] que competim amb ells en l’aspecte econòmic, però a aquests clubs anglesos no se’ls demana que competeixin amb nosaltres en un fet en què som superiors: la formació. Aquesta idea també s’ha de valorar perquè ens fa eficaços arreu del món.”

Segura tampoc considera que l’augment del nombre de fitxatges per al primer equip reflectit els últims anys i que pot interpretar-se com un fre en la progressió dels joves valors del Barça suposi un canvi en el model: “L’evolució és lògica en qualsevol aspecte, però la idea mare, la línia a seguir, es manté intacta.”

Un segon filial es descarta en el dia d’avui

L’ascens del Barça B a segona ha propiciat que durant les últimes setmanes s’hagi estudiat tenir un segon filial destinat a aquells jugadors joves que no hagin fet una progressió tan gran per fer el salt al futbol professional. Una opció que “en el dia d’avui s’ha descartat perquè no es donaven les condicions que requeria el Barça. Seguirem com fins d’ara: els que tinguin més progressió passaran al Barça B, i per als altres buscarem alguna cessió en equips del nostre entorn”, va indicar Pep Segura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)