Barça

“Valverde suposa tornar a l’estil ortodox”

Sincer. Xavi admet que la verticalitat que va aportar Luis Enrique el va perjudicar i creu que el Barça es va adormir a l’hora d’incidir en la progressió del planter

Xavi sempre s’ha mostrat com un defensor acèrrim del futbol de combinació, l’estil amb el qual més va brillar i que ja afirma que impulsarà quan canviï les botes per les banquetes. Per això, l’exblaugrana no amaga que l’evolució en l’estil implantada per Luis Enrique, amb un joc en ocasions força vertical, el va perjudicar. “Reconec que el Barça té futbolistes tan bons que si juguen d’una altra manera també guanyaran títols, però jugadors com Iniesta, Busquets o jo mateix a vegades ens vam veure perduts en aquell correcalles”, va afirmar Xavi en una entrevista a la revista The Tactical Room, en què el migcampista aprova el fitxatge de Valverde, un tècnic que significarà recuperar les essències del Barça de Guardiola. “Veig molt bé l’aposta. És un home preparat, té experiència, coneix el club... Ha viscut l’estil i ho farà bé. La seva arribada suposa tornar a l’estil ortodox.” En preguntar-li sobre la manera de fer del Barça, Xavi va avisar que s’ha d’incidir més en el model que va dur el club fins al cim del futbol mundial. “En general, el Barça s’ha adormit. Es va creure que el vaixell anava sol. S’ha de potenciar el planter i el seu model de joc. El futbolista jove ha de mamar aquesta manera de jugar, per tenir els conceptes ben apresos quan arribi al primer equip.” Xavi, a més, va tenir unes paraules d’elogi per a Messi, un futbolista que considera total. “Leo pot jugar de Xavi, d’Iniesta i de Busquets i seguir fent de Messi. Sembla una màquina construïda per jugar a futbol.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)