Barça

Amb remor de fons

El Barça ja és als Estats Units per continuar preparant-se però amb soroll sobre el futur de Neymar

El jugador està disposat a continuar i el club està molt tranquil

L’expedició del FC Barcelona va arribar ahir al voltant de quarts de dues de la matinada (hora de Barcelona) a Nova Jersey per iniciar una gira que ha de servir a l’equip per continuar posant-se a to i que el portarà per tres ciutats diferents –Nova York, Washington i Miami–, on jugarà tres grans partits contra la Juventus, el Manchester United i el Real Madrid. El Barça es va desplaçar cap a terres americanes amb la il·lusió de l’inici d’un nou projecte però amb una remor de fons inquietant, que afecta el futur de Neymar al club. Hi ha massa soroll al voltant del brasiler, que ha arribat als Estats Units disposat a continuar vestint de blaugrana. En el club també estan tranquils perquè això és el que els ha dit el jugador brasiler i no creuen que hi hagi problemes.

De portes enfora hi ha tranquil·litat si fem cas de les diverses declaracions públiques fetes en aquests últims dies per membres del club. Primer va ser el secretari tècnic, Robert Fernández, que va assegurar que no creia que el PSG fos capaç de pagar els 222 milions d’euros de la seva clàusula de rescissió; després va ser el torn del vicepresident Jordi Mestre, que va afirmar que estava segur “al 200%” que Neymar continuaria al Barça, una frase que seria ratificada pel vicepresident primer, Jordi Cardoner, i ahir, des de l’aeroport, qui va parlar va ser la més alta instància de la junta directiva, el seu president. “Estem molt tranquils, ja hem parlat tots prou”, va dir Josep Maria Bartomeu.

A aquestes declaracions, Neymar respon amb un silenci que no acaba de ser tranquil·litzador per als aficionats. A ell no se’l veu nerviós perquè va aprofitar el dia de descans que els va donar Ernesto Valverde per desplaçar-se a Eivissa i Formentera amb uns amics i on l’esperava el seu pare. En la tornada, de matinada, l’esperaven periodistes a l’aeroport del Prat i quan li van preguntar per la informació que havia sortit al seu país que havia acceptat la oferta del PSG i que aquests pagarien la seva clàusula no va voler comentar res de res. Silenci. Això sí, se’l va veure somrient i fent-se fotografies amb alguns aficionats. Les úniques paraules del brasiler són les que va fer en una entrevista al portal Goal: “L’última va ser la meva millor temporada en el club. Estic molt bé, adaptat a la ciutat, a la institució; estic feliç i això fa millor el meu rendiment. [...] Ara, a treballar perquè la temporada 2017/18 sigui encara més positiva tant a títol individual com col·lectiu.” El mitjà va aclarir, però, que el diàleg va ser a través de correus electrònics i que les preguntes enviades fa set dies van ser respostes dimarts al vespre.

Malgrat això, les informacions sobre el fet que el seu futur al Barça no és clar no han cessat. De fet, RAC 1 va informar que ahir el pare de Neymar havia d’agafar un vol cap a París per reunir-se amb Nasser Al-Khelaifi, el propietari del PSG. Finalment, però, no va viatjar. I el diari anglès The Guardian va informar que aquesta trobada se celebraria avui encara que ja sembla improbable tenint en compte que Neymar sènior no es va desplaçar a la capital francesa. L’estiu passat els Neymar ja es van reunir amb representants del PSG però finalment van acabar renovant amb el FC Barcelona fins al 2021 el 21 d’octubre.

Des del Brasil també van continuar aportant més detalls sobre la suposada oferta que el PSG ha posat sobre la taula a Neymar perquè accepti canviar d’aires. El portal UOL explicava que li ofereixen un contracte per a cinc temporades amb un salari que es podria enfilar fins als 40 milions d’euros anuals si es comptava la prima de fitxatge. Un dels altres punts que destaca la informació és que el PSG vol que Neymar sigui la imatge del club per als seus projectes promocionals i de màrqueting i que també cobraria un plus per aquest concepte. També volen que sigui imatge per als projectes socials i l’últim punt és que Qatar Sports Investment –fins fa poc l’empresa que patrocinava el Barça a través de Qatar Airways– li oferirà la possibilitat de ser la imatge del mundial de Qatar del 2022.

Caldrà veure com prossegueix aquest cas, però el club blaugrana està segur que aquesta temporada, com a mínim, Neymar jugarà al Barça.

NEYMAR PARE

Segons va dir Rac 1 havia d’anar a París però finalment no va viatjar

BARTOMEU

El president va assegurar des de l’aeroport que estan “molt tranquils”

Semedo ahir ja va entrenar amb els companys

El segon fitxatge del FC Barcelona, Nélson Semedo, ahir al matí ja va participar en l’entrenament amb els seus nous companys d’equip. Va ser la seva primera sessió preparatòria després de ser presentat divendres. El lateral portuguès també va formar part de l’expedició que a les quatre de la tarda va viatjar cap als Estats Units per iniciar la gira. Semedo ha renunciat a dies de vacances per poder estar al més aviat possible sota les ordres de Valverde. Qui no es va entrenar amb permís del club i per motius personals és Jordi Alba, així com els lesionats, Gerard Deulofeu i Rafinha, que seran baixa en la gira americana. Segons va informar el club, també van exercitar-se els jugadors del filial Ortolà, Jokin Ezkieta i Aleñà. Rivaldo va presenciar l’entrenament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)