Gira 2017

Neymar brilla en l’estrena de Valverde a la banqueta

Gira 2017. El crac brasiler s’oblida en el camp de tots els rumors sobre el seu futur i fa els dos gols del Barça en la victòria contra la Juventus

juventus 1 barça 2

JUVENTUS:Buffon; Lichtsteiner, Benatia, Barzagli, Asamoah; Marchisio, Khedira; Sturaro, Lemina, Bentancur; Mandzukic. Després del descans han entrat Szczesny, De Sciglio, Chiellini, Rincón i Pjanic. En el minut 59 ho van fer Alex Sandro, Douglas Costa, Dybala, Cuadrado i Higuaín.BARÇA:Cillessen; Aleix Vidal, Piqué, Mascherano, Digne; Samper, Rakitic, Iniesta; Messi, Alcácer i Neymar Després del descans, ha jugat amb el següent equip: Ortolà; Semedo, Marlon, Umtiti, Alba; Sergio Busquets, Sergi Roberto, Aleñà; Arda, Luis Suárez i Denis..GOLS:0-1, Neymar (15’). 0-2, Neymar (25’). 1-2, Chiellini (62’).ÀRBITRE:Edvin Jurisevic. Grogues a Aleix Vidal, Marchisio i Lichtsteiner.PÚBLIC:82.104 espectadors.

Bon partit del Barça en l’estrena d’Ernesto Valverde a la banqueta. Victòria contra la Juventus en el primer partit de la gira americana amb gran protagonisme de Neymar, a qui no ha afectat sobre el terreny de joc tots els rumors sobre el seu futur i ha sentenciat el partit en la primera part amb dos grans gols i una espectacular actuació.

L’expectació era màxima en el MetLife Stadium, l’estadi on habitualment jugant els Giants i els Jets, per veure en acció per primera vegada al nou Barça d’Ernesto Valverde. Hi havia expectació per com jugaria el seu equip, però sobretot per com estava Neymar després de tots els rumors que aquesta setmana l’han situat primer en el París Saint Germain i en les últimes hores de nou en el Barça. Calia veure si la situació havia afectat Neymar, però pel partit que ha fet el brasiler sembla que ben poc.

Recital i espectacle de Neymar en la primera part del partit. El brasiler ha estat el gran protagonista sobre la gespa del MetLife Stadium, amb destacades i nombroses intervencions. I dos gols. Ja en els tres primers minuts ha desequilibrat per banda sense trobar Messi en l’última passada i ha buscat el gol en el llançament d’una falta que ha anat contra la tanca. En el minut 15 ha marcat el primer gol del partit. Ho ha fet després de rebre primer una passada de Messi i combinar amb Alcácer abans d’entrar a l’interior de l’àrea, superant Buffon amb una bona rosca. El segon gol de Neymar, ha arribat després d’una espectacular jugada personal, una jugada molt de Messi, en la que el brasiler ha arribat a marxar de fins a cinc jugadors abans de batre Buffon, jugada que inclús ha fet enfadar els defenses de la Juventus.

Espectacle de Neymar a banda, també Messi ha tingut protagonisme en la primera part. Participació de l’argentí allà on va perdre la final de la copa Amèrica l’estiu passat. No ha pogut marcar tot haver estat prop del gol, especialment en una llançament de falta que ha enviat Buffon a córner. Però no només Neymar i Messi han brillat en una primera part en la que el Barça ha estat molt superior a la Juventus. Destacable participació de Sergi Samper com a mig centre en el 4-3-3 ordenat per Valverde. El del planter ha recuperat pilotes, ha estat ben situat, ha combinat bé amb Iniesta i Rakitic i ha deixat clar que podria tenir un lloc en la plantilla blaugrana.

Han destacat també les penetracions per banda d’un recuperat Aleix Vidal i la manera de jugar del nou Barça de Valverde. Ho ha fet amb el clàssic 4-3-3 blaugrana amb una pressió molt alta, tot i ser el primer partit de pretemporada, per mirar de recuperar la pilota, una manera de fer que havia perdut l’equip l’última temporada.

La segona part ha servit per veure en acció per primera vegada amb la samarreta blaugrana al lateral portuguès Semedo. Precisament una pèrdua de pilota seva ha originat un córner que ha acabat amb un gol de cap de Chiellini. Pèrdua a banda, Semedo s’ha mostrat com un defensa ofensiu, amb dubtes, això sí, pròpies de la lògica adaptació a un estil de joc nou. Oportunitats del Barça han hagut moltes menys que en la primera part, tot i que Luis Suárez i Denis Suárez han buscat el gol sense l’encert necessari en la rematada final.