Barça

Samper, més que notable

Gira 2017. El del planter, que lluita per guanyar-se un lloc en la plantilla del primer equip després de tornar de la cessió al Granada, va brillar en la posició de Busquets contra el Juventus

Completíssims van ser els 45 minuts que Sergi Samper va disputar contra el Juventus en el seu retorn al FC Barcelona després d’un any de cessió al Granada en què el migcampista del planter no va jugar gaire. Ernesto Valverde, el nou entrenador blaugrana, el va fer sortir en l’onze titular en la posició de migcentre, allà on acostuma sempre a brillar un altre Sergio, Busquets, i l’aportació de Samper a la victòria blaugrana va ser més que notable, protagonista inclús en una primera part en què Neymar i Messi van acaparar tots els focus i elogis per la seva actuació.

Samper va jugar envoltat de Rakitic i Iniesta, va ser capaç de mantenir junt l’equip, va avançar línies en la pressió, va estar ben col·locat en defensa per recuperar pilotes i va ser capaç després d’iniciar la jugada. Va intervenir 47 vegades en el joc i va completar 42 passades amb èxit, superat en aquesta faceta només per Andrés Iniesta. “Ha estat bé, en la línia de la resta de l’equip. És cert que ve d’una temporada difícil, però li donarem oportunitats i prendrem una decisió a mesura que vagi avançant la pretemporada. En parlarem amb ell i veurem quines possibilitats hi ha i quina és la millor. Si era una prova per a ell? Pot ser, però com per a tots, cada partit és una prova. Cada dia ha de rendir bé i ho ha fet molt bé en aquest partit. Ens alegrem per ell”, va dir Valverde després del partit que obria la pretemporada blaugrana.

Samper va brillar contra el Juventus i el jugador espera que li serveixi per fer-se un lloc en la plantilla del primer equip. Aquest és l’objectiu que s’ha marcat en aquesta pretemporada després d’haver marxat cedit un any al Granada. “Estic molt content del partit després d’haver passat un any complicat. La meva intenció és quedar-me aquí. Espero aprofitar cada minut que tingui per demostrar que estic preparat per jugar en el primer equip del Barça”, deia després del partit un somrient Samper, que explicava que encara no ha parlat amb Valverde sobre el seu futur immediat.

El migcampista de Barcelona, que va debutar en el primer equip 17 de setembre del 2014, és conscient que hi ha molta competència –overbooking, en podríem dir– en el mig del camp, però espera que el pugui ajudar a quedar-se el fet que en la posició de Sergio Busquets no hi ha ningú a banda del de Badia. “Espero que em pugui ajudar aquesta circumstància, però he de pensar a treballar en els entrenaments i aprofitar els minuts que tingui per aconseguir l’objectiu que m’he marcat, quedar-me aquí”, va dir el jugador, que el 20 de gener va fer 22 anys.

Sense participació dels altres cedits

Ernesto Valverde, en la prèvia del partit contra el Juventus, ja va avisar que no tots els jugadors desplaçats fins als Estats Units participarien en el partit. Són 26 els futbolistes que estan fent la gira americana i, com era d’esperar, van ser els jugadors a qui es busca una sortida del club els que no van jugar. Valverde va fer dos equips totalment diferents en cada part i va utilitzar 22 jugadors. Munir, Vermaelen i Douglas, que el curs passat van jugar com a cedits en el València, el Roma i l’Sporting de Gijón, respectivament, van ser els futbolistes, a més del tercer porter, Jokin Ezkieta, que no van jugar. Tots quatre van entrenar-se una estona sobre la gespa del MetLife Stadium una vegada el partit es va acabar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)