Barça

El xou dels Neymar

Piqué anuncia que el brasiler es queda després d’un dia molt intens

El pare del jugador havia explicat dissabte al president, Josep Maria Bartomeu, que si marxava no era per diners i ahir Raül Sanllehí es va reunir amb els Neymar per convèncer el brasiler que no marxés

Neymar s’està convertint en un especialista a muntar xous dins del terreny de joc i també a fora. El brasiler va demostrar que és un dels millors futbolistes del planeta en el primer partit de pretemporada contra el Juventus. Neymar va brillar en una gran primera part en què va fer els dos gols de l’equip d’Ernesto Valverde i va fer parar boja tota la defensa de l’equip italià que, tot i ser un partit amistós, el va mirar d’aturar a còpia de patacades. Neymar va ser escollit millor futbolista del partit, un reconeixement que sembla que vol per sempre, i que era un dels motius de la seva possible marxa del Barça: que volia ser ja el número u i al Camp Nou sap que encara ha de viure uns anys a l’ombra de Messi.

L’espectacle que va donar sobre la gespa del MetLife Stadium l’ha acompanyat durant totes les hores posteriors fora del camp, fins el punt que cap a les cinc de la tarda d’ahir a Nova York, Gerard Piqué va anunciar en les xarxes socials la continuïtat del brasiler, un anunci que no va fer oficial més tard ni el club ni el propi Neymar i que no va agradar massa a membres de la junta directiva perquè consideren que qui havia de manifestar-se era Neymar i no Piqué. El central va acompanyar l’anunci d’una fotografia seva al costat de Neymar, una fotografia d’aquell mateix moment, que es van fer en algun lloc de Manhattan aprofitant que Ernesto Valverde els hi havia donat la tarda lliure.

El xou extern al terreny de joc de Neymar en el que també va participar ahir Piqué, durava des de feia moltíssimes hores. I un altre dels actors que hi va prendre part va ser el pare del jugador, que va arribar a Nova York hores abans del partit contra el Juventus. Neymar pare es va trobar amb el president del club, Josep Maria Bartomeu, a l’aeroport de Newark, aprofitant l’arribada de qui és representant de Neymar i que el president del Barça tornava cap a Barcelona. I la trobada va anar pitjor del que s’esperava. Neymar havia estat molt a prop hores abans de deixar el Barça i acceptar que el PSG pagués els 222 milions d’euros de la seva clàusula de rescissió, però converses del seu pare amb Bartomeu i altres executius del club i també la pressió que havien exercit sobre el jugador alguns dels pesos pesants de la plantilla, com Messi, Luis Suárez i Gerard Piqué, semblava que havien fet canviar d’opinió el futbolista, que havia dit a algun dels seus companys que estava més a prop de quedar-se que de marxar del club al qual va arribar l’any 2013.

L’optimisme de la junta directiva blaugrana abans de l’arribada del pare de Neymar a Nova York, perquè el jugador els havia donat motius perquè aquell fos el seu estat d’ànim, es va convertir en pessimisme quan es van trobar cara a cara amb Neymar pare. El representant del jugador va fer saber a Bartomeu la multimilionària oferta que els ha fet arribar Nasser al-Khelaifi, però va explicar al president del Barça que si decidien marxar no serà per diners, que ell preferia que el seu fill es quedés al Camp Nou, però que el jugador tenia ganes de volar lluny de Messi per liderar un projecte que li ha sabut vendre molt bé Dani Alves. Neymar pare, després de parlar amb Bartomeu, es va dirigir al MetLife Stadium, on va veure l’exhibició del seu fill abans de passejar-se per davant dels periodistes sense obrir la boca quan l’abandonava. Ho va fer amb tots els directius del Barça desplaçats als Estats Units i amb ells va pujar a un autocar que els va traslladar a un còctel que s’oferia al Barça al Rockefeller Center. També va pujar a l’autocar Raül Sanllehí, director de l’àrea de futbol del club, gran negociador i persona que coneix perfectament els Neymar, ja que ell va ser un dels artífexs que fitxés pel Barça.

Fins al Rockefeller Center també hi va anar Neymar, que va continuar el xou del MetLife Stadium, ara fora del camp. Com si tot el que està passant amb el seu futur no anés amb ell, Neymar es va fotografiar amb la cantant i actriu Demi Lobato i va utilitzar després l’Instagram per mostrar la seva felicitat al costat de Douglas des del Rockefeller Center, des d’on va admirar les vistes de Nova York.

Xou dels Neymar i molt nerviosisme entre la directiva, perquè el que havia estat negre i s’havia tornat blanc, tornava a canviar de color i a enfosquir-se. Calia una nova reunió per mirar de reconduir la situació i evitar la marxa de qui està cridat a ser el millor jugador del món quan es retiri Messi. La trobada va tenir lloc ahir al migdia a Nova Jersey, a l’hotel de concentració dels jugadors, el Sheraton Parsipanny. Valverde, després de l’entrenament del matí, va donar la tarda lliure als jugadors. Molts van marxar de seguida, però Neymar no ho va fer fins una estona després acompanyat de Douglas i alguns dels Tois. Abans s’havia trobat amb el seu pare i Sanllehí. El club volia saber les intencions del jugador després del que havia transmès el seu pare a Bartomeu. Sanllehí va traslladar a Neymar i al seu pare la idea del club. Pel que fa a la part econòmica, els va deixar clar que no hi hauria una nova renovació tenint en compte que l’última va ser l’octubre de l’any passat. Pel que fa a la part esportiva, va intentar fer veure al davanter que no estarà enlloc millor que en el Barça, que allà on vagi no guanyarà els títols que ha guanyat vestit de blaugrana i que d’aquí uns anys, ell serà el líder del projecte. De la trobada, tothom en va sortir amb el rostre seriós, però segons va anunciar Piqué, va tornar a ser favorable als interessos del Barça. Neymar va marxar cap a Manhattan, on es va trobar amb alguns dels seus companys. Un d’ells era Piqué, que va anunciar la continuïtat del brasiler.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)