Barça

L’any de l’eclosió definitiva

El rival. En el segon curs de Mourinho, el United aspira a guanyar la Premier i oferir una bona imatge en la seva tornada a la Champions. Lukaku i Pogba són les grans estrelles del nou projecte

El Manchester United serà aquesta matinada el segon rival del Barça en la gira americana, amb l’imponent FedExField de Washington com a escenari. Després de la inicial victòria contra la Juventus, el segon test servirà per mesurar les forces contra un conjunt també destinat a lluitar per la Champions League, i que acumula més rodatge en aquesta fase preparatòria. Els blaugrana es retroben per primer cop amb un vell enemic com és Mourinho, ara molt més relaxat i tranquil que en la seva etapa a la banqueta de l’etern rival, el Real Madrid.

El primer any amb els red devils, l’entrenador portuguès ha aconseguit retornar la Champions a Old Trafford gràcies a la consecució de l’Europa League, ja que per la via de la Premier l’equip de Manchester no s’hi va classificar per la irregularitat demostrada en la competició domèstica. Per a aquest segon projecte la gran aposta de Mourinho ha estat el davanter belga Romelu Lukaku, una de les grans estrelles del campionat anglès, per qui els red devils han pagat al voltant dels 85 milions d’euros a l’Everton. Juntament amb Pogba, els dos seran les grans estrelles, aquest any, que han de servir als d’Old Trafford per explotar definitivament sota les ordres del tècnic portuguès. Després de l’adeu de Wayne Rooney i el d’Ibrahimovic –tot i que no es descarta que el suec torni al club anglès al gener, una vegada s’hagi recuperat de la seva lesió–, Lukaku serà l’home de referència en l’atac, acompanyat pel francès Martial i també pels joves de la casa Jesse Lingard i Marcus Rashford. El potent davanter internacional està sent amb Bèlgica el millor jugador en aquesta gira americana, on ja s’ha estrenat com a golejador i en la qual ha centrat tots els focus mediàtics. Tot i això, la secretaria tècnica continua buscant noves peces per a l’atac.

On també s’hauran de moure per buscar reforços és a la zona defensiva, i especialment a la de lateral dret. El suec Victor Lindelof ha estat l’altre fitxatge que ha fet el Manchester United. El jove central procedent del Benfica –a canvi de 22 milions d’euros– ha arribat a Manchester amb l’objectiu de ser un home clau en la defensa dels red devils, on formarà parella amb un altre prometedor central, Eric Bailly.

Com el Barça, fins ara el conjunt de Mourinho tan sols s’ha reforçat amb dos jugadors, tot i que s’espera que abans que es tanqui el mercat els d’Old Trafford facin més incorporacions, tenint en compte que a les exigències de la Premier s’hi ha afegit la lliga de campions. També és cert, però, que les sortides tampoc han estat gaires, ja que a part de Rooney i d’Ibra tan sols ha abandonat el club l’extrem dret Januzaj, qui ha signat per la Real Sociedad. Els que no es mouran segur, malgrat els rumors de l’inici de l’estiu, són De Gea, Ander Herrera i Mata, tres futbolistes vitals en els esquemes de Mourinho que van ser claus en la consecució del títol de l’Europa League de la darrera temporada. A aquests jugadors s’hi ha d’incloure l’aportació de futbolistes com ara Mkhitaryan, Valencia o Fellaini. Malgrat gaudir d’una plantilla força competitiva, tot apunta que encara falten algunes incorporacions per fer i s’espera que no hi falti el clàssic fitxatge mediàtic.

LUKAKU

El davanter belga és la gran aposta de Mourinho en la temporada del retorn del United a la Champions

POCS MOVIMENTS

Com el Barça, el Manchester United només ha incorporat dos jugadors en aquest mercat

Amb la supercopa entre cella i cella

Amb quatre partits ja a les cames, el United arriba molt més rodat que el Barça a aquest matx. El motiu és la disputa de la supercopa d’Europa, que jugarà contra el Real Madrid el 8 d’agost, una competició que Mourinho té entre cella i cella, motiu pel qual va optar per començar ben aviat la pretemporada, per afrontar amb les màximes garanties la disputa de la primera competició oficial del curs. Tot i que la final de Macedònia s’intueix que serà molt diferent, el United va agafar moral en el seu últim amistós, en què va superar el Real Madrid en la tanda de penals. En els altres tres amistosos de l’estiu, els de José Mourinho van vèncer Los Angeles Galaxy (5-2), el Real Salt Lake (2-1) i el Manchester City (2-0).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)