Pretemporada

El Real Madrid també cau

El Barça va acomiadar la gira amb un ple de victòries després de derrotar l’equip de Zidane amb gols de Messi, Rakitic i Piqué en el que possiblement ha estat l’últim partit de Neymar amb la samarreta blaugrana

REAL MADRID 2 BARÇA 3

BARÇA:Cillessen; Aleix Vidal (Semedo, 63’), Piqué (Mascherano, 72’), Umtiti (Vermaelen, 63’), Alba (Digne, 72’); Busquets (Samper, 72’), Rakitic (Aleñá, 72’), Iniesta (Sergi Roberto, 46’); Messi (Denis Suárez, 63’), Luis Suárez (Alcácer, 63’) i Neymar (Arda, 72’). REAL MADRID:Navas; Carvajal (Achraf, 72’), Varane (Vallejo, 46’), Sergio Ramos (Nacho, 46’), Marcelo (Theo, 72’); Casemiro (Marcos Llorente, 72’), Kovacic (Ceballos, 72’), Modric (Isco, 46’); Asensio (Lucas Vázquez, 46’), Benzema (Borja Mayoral, 72’) i Bale (Óscar, 72’). GOLS:0-1, Messi (3’). 0-2, Neymar (7’). 1-2, Kovacic (13’). 2-2, Asensio (37’). 2-3, Piqué (49’).ÀRBITRE:Jair Marrufo. Grogues a Varane, Carvajal, Luis Suárez i Samper.PÚBLIC:65.000 espectadors.

El Barça va acomiadar la gira de matinada amb una nova victòria, tres de tres. Aquesta, d’enorme prestigi, contra el Real Madrid, el rival contra el qual l’equip d’Ernesto Valverde es jugarà el primer títol de la temporada d’aquí un parell de setmanes. En aquells partits, en la supercopa, és més que possible que no hi sigui Neymar, que possiblement va jugar a Miami l’últim partit amb la samarreta del Barça.

Que el clàssic mai és un partit amistós ho van demostrar les alineacions que van fer tant Ernesto Valverde com Zinédine Zidane. El Barça, amb el seu onze de gala, amb Aleix Vidal i no Semedo al lateral dret i Neymar com a titular tot i la més que possible i imminent marxa del brasiler. El Real Madrid, només amb les absències de Cristiano Ronaldo, encara de vacances, i Kroos per lesió, però amb el debut de Sergio Ramos en la pretemporada.

L’inici de partit del Barça va ser espectacular, amb dos gols els primers set minuts. Messi va obrir el marcador després d’una gran jugada individual i el segon gol va fer-lo Rakitic amb un bon xut des de la frontal després d’una bona jugada de Neymar. El Barça va passar per sobre del Real Madrid i va aixecar l’admiració dels seus aficionats. Va ser tanta la superioritat blaugrana en aquest inici de partit que Rakitic i Luis Suárez van poder ampliar el marcador abans del minut 10 i Sergio Ramos va haver de fer quatre crits per despertar els seus.

El Barça va jugar molt còmode i això va provocar inclús massa riscos en la passada. Una pèrdua de Busquets va canviar, de fet, el signe del partit, quan en el minut 13, Kovacic va superar per potència el mig del camp i la defensa blaugrana i va batre Cillessen amb un bon xut.

El gol de Kovacic va animar els blancs i va provocar que el partit passés a jugar-se com li agrada més al Real Madrid i ben poc a Valverde. Es va trencar, les línies es van separar i les oportunitats van arribar a les dues porteries. Valverde no s’ha cansat de repetir des de la seva arribada que vol que l’equip ataqui i defensi junt, però no va ser possible durant molts minuts. Això va provocar una bona oportunitat de Benzema en una àrea i de Neymar i Messi en l’altra. Especialment clara va ser la de l’argentí, que va arribat després d’una bona pressió, però hi va respondre bé Navas. Amb el partit trencat i els jugadors molt cansats per l’esforç realitzat, va arribar una errada imperdonable per part blaugrana. En un córner a favor van permetre un contraatac blanc que va resoldre Asensio fent el gol de l’empat. Segura esbroncada de Valverde.

A diferència dels dos partits anteriors, Valverde només va fer un canvi en el descans. El clàssic així ho exigia. I la segona part va començar com la primera, amb el Barça molt superior. Només s’havien disputat quatre minuts quan Piqué va tornar a avançar els blaugrana després d’un llançament de falta de Neymar, que poc després va tenir dues bones oportunitats per augmentar la diferència. Va ser especialment clara la primera, després d’una magistral passada de Messi, però al brasiler se li va fer de nit. Una altra bona oportunitat d’Umtiti va deixar pas a un carrusel de canvis en el Barça. 63 minuts van durar al terreny de joc, per exemple, Messi i Suárez. Sense ells, el camp es va inclinar més cap a la porteria blaugrana, però va aparèixer Cillessen per evitar els gols de Bale i Isco. Quina gran pretemporada que està fent el porter holandès.

En el minut 72 també va marxar Neymar, que podria haver jugat els seus últims minuts en el Barça, del qual es va acomiadar amb una victòria contra el Real Madrid.

Espectacle abans i en la mitja part

El clàssic no va ser només un partit de futbol. Va ser tot un espectacle, com passa als Estats Units en la majoria d’esdeveniments esportius. Prince Royce va cantar l’himne dels Estats Units i Marc Anthony va actuar en la mitja part, com si de la final de la Superbowl es tractés. De fet, la mitja part va durar més del que és normal. Es van aixecar també dos tifos, un de cada equip darrere de les porteries. El missatge del del Barça va ser: “Creiem en el nostre estil”. Es va poder veure sobre el terreny de joc abans de l’inici del partit el jugador dels Golden State Warriors Draymond Green amb una samarreta del Barça amb el nom i el número de Neymar. Green, reconegut aficionat del Barça, va poder saludar personalment el davanter brasiler.