Barça

Dimecres, retorn a la feina amb doble sessió i reforços

Decepció amb Neymar. L’expedició blaugrana va aterrar ahir a la tarda a Barcelona sense el crac brasiler, amb el qual l’equip s’ha anat distanciant ja que entén que no ha estat clar amb ells

L’expedició del Barça va aterrar ahir cap a dos quarts de cinc de la tarda a l’aeroport del Prat procedent de Miami, amb un xic de retard respecte de l’horari previst, després d’una estada de dotze dies als Estats Units, i avui i demà gaudirà de descans, fins dimecres. Serà llavors quan l’equip tornarà a la feina, amb una doble sessió d’entrenament, a dos quarts de deu del matí i a dos quarts de set de la tarda, a la ciutat esportiva Joan Gamper. En el viatge de retorn a Barcelona no hi era Neymar, que va volar directament a la Xina i cada cop és més a prop del PSG. L’actitud adoptada els últims dies pel crac brasiler, de mantenir silenci, així ho evidencia, i tot plegat no ha agradat gens a la plantilla, que a poc a poc també s’ha anat distanciant d’ell, ja que entén que Neymar no ha estat mai clar amb ells i ha jugat a dues bandes. Cap jugador ho ha mostrat públicament, tampoc sobre el terreny de joc, on els companys han continuat entrenant-se i jugant en un bon ambient –a banda del capítol de la picabaralla entre Semedo i el mateix Neymar– però el malestar amb el brasiler ha existit. Un dels jugadors que més s’ha distanciat de Neymar és de fet un dels seus aliats a la davantera, ni més ni menys que Leo Messi. El capità, Andrés Iniesta, també va demanar en roda de premsa a Neymar que es pronunciés, símptoma que l’equip ja començava a estar cansat de tota la incertesa sobre el tema.

Tot fa pensar, doncs, que el brasiler ja no tornarà a treballar amb els que han estat els seus companys al Barça. Els que sí que ho faran, a partir d’aquest dimecres, són André Gomes i Marc-André Ter Stegen, que no van viatjar a terres nord-americanes ja que van participar en la copa Confederacions i van gaudir de més dies de vacances. Demà, però, es preveu que passin les pertinents proves físiques i mèdiques i dimecres, doncs, ja treballin amb normalitat amb la resta de la plantilla, i per primer cop a les ordres d’Ernesto Valverde.

Faltarà veure si també Gerard Deulofeu, que no va viatjar als Estats Units per culpa d’unes molèsties a l’adductor de la cama dreta, ja està totalment recuperat i es pot exercitar o no amb la resta del grup. L’altre jugador del primer equip que tampoc va viatjar a la gira per lesió, Rafinha, continua el seu procés de recuperació de la lesió que es va fer a l’abril i que el va obligar a sotmetre’s a una artroscòpia al genoll dret per solucionar els problemes al menisc intern. El temps de baixa que se li va pronosticar aleshores va ser de quatre mesos, que ja estan molt a prop de complir-se.

Divendres, nou amistós

Abans d’afrontar d’aquí menys de dues setmanes l’inici de la temporada, amb la disputa de la supercopa d’Espanya –l’anada al Camp Nou serà el diumenge 13 d’agost i la tornada, al Santiago Bernabéu, tres dies més tard, el dimecres 16–, el Barça encara jugarà dos amistosos més. El més immediat i quart d’aquesta pretemporada després dels disputats, tots tres amb victòria, contra el Juventus, el Manchester United i el Madrid, serà aquest mateix divendres (20 hores), al Nou Estadi de Tarragona contra el Nàstic de Lluís Carreras, i que permetrà complir el compromís adquirit temps enrere per Sandro Rosell de visitar el camp del club grana, amb motiu del 125è aniversari. El següent serà ja el dilluns 7 d’agost, amb motiu de la 52a edició del trofeu Joan Gamper, contra el Chapecoense, i que servirà per presentar-se davant de l’afició blaugrana.

MALESTAR INTERN

L’actitud de Ney no ha agradat i tot i no mostrar-ho al camp, Messi se n’ha distanciat
André Gomes i Ter Stegen començaran a treballar a les ordres de Valverde
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)