Barça

L’alumne avantatjat

Gran progressió. Aleñá, l’únic jugador de camp del filial que ha participat en la gira, ha demostrat amb les seves bones actuacions que està cridat a ser una peça important del primer equip del futur

Les pretemporades solen ser grans aparadors per als jugadors del filial: entrenaments i amistosos en què les perles escollides poden mostrar-se davant del tècnic del primer equip i de l’afició, per començar a guanyar-se un lloc en les preferències de futur. Enguany, però, les circumstàncies van reduir el nombre de privilegiats a la mínima expressió, fins al punt que l’únic jugador de camp amb fitxa del Barça B que va entrar en la llista de convocats per a la gira pels Estats Units va ser Carles Aleñá, a banda dels porters Ortolà i Ezkeita. Cucurella, Palencia i Vitinho, els altres tres que van iniciar la pretemporada a les ordres de Valverde, en van quedar fora, a causa de les 27 fitxes que té el Barça en la primera plantilla i pel fet de ser un estiu en què no s’ha disputat ni l’Eurocopa ni el mundial, que habitualment provoquen que els internacionals s’incorporin més tard.

I acabada la gira, no hi ha dubtes que Carles Aleñá ha aprofitat d’allò més bé l’oportunitat, i ha demostrat que té tot el necessari per ser una peça fonamental del Barça del futur. La primera prova, contra la Juventus, la va superar amb nota, i això que va jugar la segona meitat, en què Valverde va apostar per una alineació blaugrana farcida de suplents –dels teòrics titulars només hi havia Alba, Busquets i Luis Suárez– contra un conjunt bianconero ple de titulars. Per aquest motiu, van ser 45 minuts de domini italià, però tot i així es va poder veure un Aleñá força participatiu i valent, situat a l’interior esquerre, fins a erigir-se en un dels blaugrana més destacats.

Superada la primera prova, Ernesto Valverde li va donar una altra oportunitat en el segon amistós de la gira, contra el Manchester United, i en aquesta ocasió formant part de l’onze titular, amb Sergio Busquets i Rakitic com a companys al centre del camp, el trident al davant i Pogba i Carrick com a rivals a la seva zona. I la resposta d’Aleñá a la revàlida encara va ser més positiva que en el duel contra la Juventus, ja que el mataroní va assumir els galons i va demostrar tota la seva qualitat, amb conduccions, passades al primer toc i una posició al camp només a l’abast d’aquells jugadors de gran qualitat que ja tenen més que interioritzat el genuí estil de joc del Barça. “Ser titular amb el trident és un somni fet realitat, em sento molt a gust jugant amb ells, al seu costat és tot més fàcil”, va afirmar Aleñá després del partit contra el United. “Iniesta, Rakitic i Busquets m’estan ajudant moltíssim. El consell que més em repeteixen és que els escolti”, hi va afegir.

I va arribar el partit més esperat, el clàssic de Miami, en què Valverde ja va avançar que ja hi hauria jugadors que disputarien més de 45 minuts. I és clar, com s’intuïa, Carles Aleñá va veure escurçada la seva presència damunt del rectangle de joc, ja que només va participar en els darrers 17 minuts de l’enfrontament. Tot i així, i com va succeir en el partit contra la Juve, el migcampista del planter va tornar a aprofitar l’oportunitat per oferir pinzellades de la seva qualitat, i va demostrar que la seva evolució es manté inalterable, a l’espera que en un futur no gaire llunyà li toqui reforçar definitivament el primer equip.

De peus a terra

Malgrat el bon rendiment que ha mostrat Carles Aleñá en la gira pels Estats Units, tant els tècnics com el mateix jugador no volen que es repeteixi el que va succeir en la segona volta de la temporada passada, en què el migcampista maresmenc pràcticament no va disputar minuts de competició, en entrenar-se a les ordres de Luis Enrique –pel cúmul de baixes al centre del camp del primer equip–, però sense participació posterior en els partits. Des del febrer fins al play-off del Barça B, de fet, Aleñá només va acumular 384 minuts de joc, una inactivitat que després va pagar molt cara, ja que durant les eliminatòries d’ascens del filial va mostrar un nivell ben allunyat de la seva millor versió.

“Ernesto està content amb mi, però soc conscient que soc jugador del filial”, va admetre Aleñá durant la gira. I és que, amb només dinou anys, l’objectiu ara és que l’alumne més avantatjat del planter faci el rodatge en una categoria tan exigent i complexa com és la segona divisió A, l’experiència ideal per finalitzar una formació que ha d’acabar amb Carles Aleñá sent una peça important del primer equip del Barça del futur.

UN MÉS DE L’EQUIP

Ha disputat 107 minuts en la gira i contra el United, el seu millor partit, va ser titular

NOMÉS PER AL FILIAL

L’objectiu és que agafi experiència a segona A, una categoria ideal per créixer

Hi ha Carles Aleñá per a molta estona

“Soc molt feliç. Sempre he volgut quedar-me. Ara he de seguir treballant per complir el meu somni.” Així va reaccionar Carles Aleñá, el 28 de juny passat, a la notícia que les negociacions de Puyol i De la Peña, els seus representants, amb el club per a la seva renovació havien acabat positivament, fent anar en orris els temors sobre la sortida del Barça d’un dels jugadors més esperançadors del planter, i més després de la marxa inesperada de Jordi M’Boula al Mònaco. Amb l’acord, Carles Aleñá passava a tenir un contracte com a futbolista del Barça B fins al 30 de juny del 2020, que s’ampliarà automàticament fins al 2022 si en qualsevol moment el club decidís fer-lo pujar al primer equip. En aquest cas, la seva clàusula passaria a ser de 75 milions d’euros. El futur, doncs, és als seus peus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)