Barça

Retorn al Nou Estadi

Sense estrelles. El Barça s’enfronta avui (20 hores) al Nàstic amb les baixes dels homes importants de l’equip. El club blaugrana torna a Tarragona deu anys després de l’última visita

El Barça tornarà a trepitjar avui (20 hores, Barça TV) la gespa del Nou Estadi de Tarragona, deu anys després. Amb l’adeu de Neymar encara sobrevolant l’actualitat blaugrana, el vestidor i el cos tècnic tanquen files respecte a la marxa del brasiler i centren tots els focus en la faceta esportiva per arribar a la supercopa contra el Real Madrid amb les millors sensacions possibles.

Aquesta tarda, el conjunt de Valverde disputarà contra el Nàstic el quart partit amistós de la pretemporada després de tornar de la gira americana. El matx contra el conjunt dirigit per Lluís Carreras servirà per repartir minuts entre els jugadors amb menys participació durant la pretemporada. Ahir a la tarda, el tècnic blaugrana va donar a conèixer la convocatòria per al partit, en què no hi haurà les grans estrelles de l’equip. Dels teòrics titulars, tan sols jugaran Ter Stegen, André Gomes –els dos debutaran en aquesta pretemporada després d’haver-se incorporat el dimecres passat als entrenaments amb el grup– i Jordi Alba. Sí que hi haurà, però, les dues noves cares de la temporada –Semedo i el recuperat Deulofeu–, que també s’estrenarà sota les ordres de Valverde. Per la seva banda, Douglas serà al Nou Estadi però caldrà veure si finalment juga, ja que la seva sortida del club és propera.

No s’han complert, per tant, els desitjos del president del Nàstic, Josep Maria Andreu, qui va expressar ahir a la tarda que esperava poder veure en acció els Messi, Suárez i Iniesta al Nou Estadi: “El contracte del partit que tenim firmat amb el Barça és perquè vingui amb el primer equip, confio que vindran tots, encara que sigui a jugar una estona.” Finalment no serà així, i l’afició grana haurà d’esperar fins a una altra ocasió. Tot i això, el Barça presentarà un equip de garanties i amb jugadors internacionals com ara André Gomes, Mascherano, Semedo, Ter Stegen i Jordi Alba sobre la gespa. L’encontre serà una de les últimes oportunitats de jugadors com Alcácer, Denis Suárez o Samper per tractar de convèncer el tècnic blaugrana abans del Joan Gamper i de l’inici de la competició oficial amb la supercopa d’Espanya.

Per al Nàstic i els seus jugadors, aquest partit serà un premi, i també una oportunitat de continuar mostrant les bones sensacions que va deixar en la victòria contra l’altre equip de primera divisió, el Vila-real (2-0), en l’estrena de Lluís Carreras a la banqueta grana. Després, durant l’estada a Santa Coloma de Farners, el Nàstic va vèncer de manera contundent l’Olot i el Farners per un doble 5-0. Bon inici de pretemporada per als grana en un any en el qual han remodelat bona part de la plantilla per evitar lluitar pel descens com l’any anterior, i intentar aspirar a reptes de major envergadura com seria un possible ascens. Amb l’arribada de Lluís Carreras a la banqueta, s’aposta per un estil de joc més associatiu. Junt amb ell, han arribat ja 8 reforços a Tarragona, entre els quals Maikel Mesa, Omar Perdomo i Javi Jiménez. La notícia negativa és la marxa del lateral Mossa cap a l’Oviedo.

Festa a Tarragona

El partit d’aquesta tarda serà un gran esdeveniment per a la ciutat i per al Nàstic. L’expectació és màxima. Deu anys feia que el Barça no visitava Tarragona, i ja no queden entrades per al partit. Per al president del club, la visita de l’equip blaugrana “és tota una festa. Els aficionats de la ciutat podran veure els jugadors del Barça jugar a la gespa del Nou Estadi; tindrem un camp absolutament ple.” Aquest amistós es va pactar el 2011 amb motiu de la celebració dels 125 anys del Nàstic, i Josep Maria Andreu va voler “agrair al Barça que vinguin a Tarragona, ja que és un equip que té molts compromisos i juga moltes competicions. Vam pactar fa molt de temps aquest amistós i finalment enguany s’ha pogut realitzar.”

A més, el president va recomanar que els aficionats “arribin d’hora a l’estadi” perquè s’estan fent obres en totes les zones del camp. “Intentarem tenir-ho gairebé tot enllestit per al partit, però la previsió és acabar-ho tot per a l’inici de lliga”, va sentenciar Andreu en la prèvia del retorn del Barça al Nou Estadi.

TOT VENUT

Ja no queden entrades per al partit d’aquesta tarda, que serà tota una festa

DEBUTS

Deulofeu, ja recuperat, i Ter Stegen i André Gomes tindran els primers minuts

A Tarragona es va escapar la lliga 2006/07

El Barça no guarda bons records de l’última visita al Nou Estadi de Tarragona, ja que allí es va escapar la possibilitat de guanyar el títol de lliga de la temporada 2006/07 en l’últim partit, i el títol va ser per al Real Madrid. Els de Rijkaard van fer el que havien de fer i van vèncer per 1-5 el Nàstic amb gols de Puyol, Zambrotta, Ronaldinho i dos de Messi, però necessitaven que el Mallorca arranqués algun punt al Santiago Bernabéu i no va ser així. El club blanc entrenat per Capello va guanyar per 3-1 els balears i es va alçar amb el trofeu de lliga amb 76 punts, els mateixos que el Barça. Al conjunt blaugrana se li va esfumar per culpa del goal-average un dels títols més disputats que es recorda. D’aquell enfrontament tan sols romanen a la plantilla Messi i Iniesta, tots dos ara capitans i grans estrelles de l’equip, però que avui no seran sobre la gespa del Nou Estadi, ja que Valverde els ha donat descans junt amb bona part dels titulars pensant en el trofeu Joan Gamper que el Barça disputarà el dilluns contra el Chapecoense brasiler.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)