Homenatge abans del clàssic

El nou Barça d’Ernesto Valverde mostra la seva fam i s’endú el seu 40è Gamper en golejar el Chapecoense

Abans i durant el partit el públic va mostrar el seu suport al conjunt brasiler

BARÇA 5 CHAPECOENSE 0

CHAPECOENSE:Elias; Apodi, Otávio, Víctor Ramos, Reinaldo; Moisés Ribeiro, Ruschel; Nenén, Mineiro, Lourency i Paulista.També van jugar:Guerrero, Penilla, Túlio, Nadson, Moisés, Luiz Antonio, Caike, Moraes, Zeballos, Grolli, Bruno, Khevin i Dodó. BARÇA:Ter Stegen (Cillessen, 46’), Aleix Vidal (Semedo, 71’), Piqué (Marlon, 78’), Umtiti (Mascherano, 61’), Jordi Alba (Digne, 78’), Busquets (Samper, 78’), Rakitic (Aleñá, 78’), Iniesta (Sergi Roberto, 61’), Messi (Munir, 78), Deulofeu (Denis, 46’) i Luis Suárez (Alcácer, 78’). GOLS:1-0 (6’) Deulofeu. 2-0 (11’) Busquets. 3-0 (28’) Messi. 4-0 (55’) Luis Suárez. 5-0 (74’) Denis Suárez.ÀRBITRE:Álvarez Izquierdoxt.Targetes grogues:al jugador del Chapecoense Mineiro.PÚBLIC:64.705 espectadors.

Ahir tocava retre un gran homenatge al Chapecoense, un club que des del novembre passat tots portem una mica al cor, però també, és clar, tocava que el Barça carregués les piles de la il·lusió, després del cop que va patir l’afició en veure com Neymar abandonava inesperadament la causa blaugrana. I el Barça ho va aconseguir, ja que, malgrat que el nivell del rival no fos gaire alt, l’equip de Valverde va convèncer per la seva actitud competitiva, la fam ideal per rebre diumenge el Real Madrid. I és que, per començar, el nou tècnic es va deixar d’experiments i va optar per alinear el teòric onze de gala, amb Gerard Deulofeu –ja recuperat de les molèsties que el van deixar fora de la gira– en el lloc de Neymar i amb Vidal al lateral dret, fet que fa preveure que el de Puigpelat ha guanyat la partida a Semedo. I la resposta de l’equip, tot i ser un Gamper d’homenatge al Chapecoense i malgrat la intensa calor que va fer ahir al Camp Nou, va ser molt encoratjadora, ja que el Barça va sortir a totes, amb les línies juntes i pressionant molt amunt, una actitud competitiva que ràpidament es va traduir en ocasions de gol. La primera, en el minut 3, es va iniciar precisament amb una recuperació de Busquets en la sortida del Chapecoense, una acció que Messi, molt actiu des del primer moment, va finalitzar amb un fort xut que Elias va enviar a córner. I tot seguit ja va arribar l’1-0, en una excel·lent combinació entre Vidal, Rakitic i Luis Suárez que Deulofeu va arrodonir a porteria buida (6’). I el de Riudarenes va tornar a aparèixer en el segon, en una deixada enrere que Busquets va finalitzar amb un espectacular xut a l’escaire (11’). Tot i el 2-0 en poc més de deu minuts, el Barça, molt centrat, va seguir a la seva, amb Messi i Deulofeu com a principals actius ofensius. De fet, el 3-0 va tenir els dos jugadors com a protagonistes, ja que l’extrem va centrar i l’argentí va rematar al fons de la xarxa (28’). Faltava, però, l’aparició de la tercera punxa del nou trident, Luis Suárez, que va liderar les principals ocasions abans del descans. Primer, amb un xut massa centrat després d’una deixada amb el taló de Messi. I, després, amb una espectacular volea que Elias va desviar amb una estirada fantàstica.

I la dinàmica del partit es va mantenir després de la represa, amb el Barça molt centrat i ofensiu contra un Chapecoense que era incapaç d’acostar-se a la porteria blaugrana. El 4-0, doncs, era qüestió de temps, i va arribar en el minut 55, després d’una excel·lent combinació entre Messi i Luis Suárez que l’uruguaià, ara sí, va acabar amb èxit. I l’astre argentí també va ser l’assistent del 5-0, obra de Denis Suárez, que va superar el porter dels brasilers amb un xut creuat (74’). Ja només quedava un quart d’hora, moment que Valverde va aprofitar per fer el tradicional carrusel de canvis en què, curiosament, els únics que no van jugar, a banda dels lesionats Vermaelen, André Gomes i Rafinha, van ser Douglas i Arda Turan, fet que sembla indicar que tots dos podrien estar a punt de sortir de l’equip. Òbviament, l’entrada més destacada va ser la de Semedo, que va poder jugar els seus primers minuts al Camp Nou, temps suficient perquè el nou lateral dret del Barça forcés un penal, una pena màxima que Paco Alcácer va fallar.

És evident que del partit d’ahir, pel seu caire solidari i pel potencial del rival, no es poden treure gaires conclusions de com estan els engranatges del Barça de Valverde. Això sí, del que no va quedar cap dubte és que aquest equip té fam per mirar de recuperar el tron perdut. I quina millor manera que certificar-ho diumenge contra el Madrid. I és que els amistosos s’han acabat.

Messi, pitxitxi en solitari

Leo Messi es va convertir ahir en el màxim golejador en solitari del trofeu Joan Gamper, una nova fita per al currículum que va assolir en marcar el 3-0, després d’una bona assistència de Gerard Deulofeu. Amb aquest gol, Leo Messi n’acumula ja vuit en el torneig, un més que Asensi, Stòitxkov i Txiki Begiristain. L’argentí es va estrenar en el Gamper del 2011, en què va fer dos gols contra el Nàpols (5-0), i després va marcar contra el Santos, el Club León, la Roma i la Sampdoria, en el qual va fer dues dianes. Malgrat això, l’astre argentí no es va endur ahir el premi Estrella Damm com a millor jugador del partit, un guardó que va ser per a Sergio Busquets.

UN MVP INUSUAL

El premi Estrella Damm al millor jugador se’l va endur Busquets, autor d’un golàs

DEULOFEU AGRADA

L’extrem, titular, va marcar l’1-0 i va fer les assistències dels dos gols següents

FET SIMPTOMÀTIC?

Douglas i Arda Turan van ser els únics disponibles que no van jugar ni un minut

NOVA FITA

Messi va marcar un gol i ja és el pitxitxi en solitari del torneig, amb vuit dianes