Barça

Neymar podria denunciar el Barça a la FIFA

Situació encallada. El jugador brasiler vol cobrar ja els 26 milions d’euros de la prima de renovació

La història sobre la marxa de Neymar encara no ha arribat al capítol final. L’entorn del futbolista brasiler estudia la possibilitat de denunciar el Barça a la FIFA si no acaba ingressant els 26 milions que va pactar el seu pare amb el club com a prima de renovació en l’últim contracte que va firmar el mes de març passat. El club blaugrana va dipositar els diners en una notaria amb la finalitat que Neymar sols cobrés els 26 milions si continuava a Barcelona. El club considera que no ha d’abonar aquesta quantitat perquè el jugador va trencar l’acord de renovació firmat fa menys d’un any, i va forçar la sortida al PSG.

El jugador insisteix que, tal com estava estipulat al seu contracte, ell i el seu pare han de cobrar els 26 milions que se li havien d’abonar l’1 d’agost de manera automàtica. El mateix jugador va notificar oficialment al club que havia de cobrar la prima de la renovació, però el Barça tan sols està disposat a pagar una part proporcional de la quantitat total des que es va firmar l’acord de renovació. Amb la situació força encallada, els Neymar estudien recórrer a la FIFA per aclarir aquesta situació. L’organisme mundial de futbol és l’encarregat de resoldre aquests casos si no s’arriba a un acord entre les parts.

L’entesa entre el Barça i els Neymar sembla una utopia després de les formes amb què el jugador ha abandonat el club. Per tant, l’opció que sigui la FIFA la que dicti sentència en aquest enrenou podria ser l’única solució possible si l’entorn del jugador opta per denunciar el cas a l’organisme mundial de futbol.

El debut es pot retardar

El PSG continua sense rebre el certificat de transferència internacional de Neymar i, per tant, el jugador brasiler continua sense estar inscrit en la Ligue 1. El club blaugrana va comunicar a l’equip parisenc que encara no ha ingressat els 222 milions de la clàusula, i fins que no compti amb els diners del xec, no donarà llum verda perquè la FEF enviï el transfer a la federació francesa. A més, el Barça vol estudiar al detall tota la documentació aportada pel PSG.

Neymar ja es va perdre el primer partit de lliga, i ara mateix és probable que tampoc pugui debutar en la segona jornada. Tot i que es podria demorar una mica, a França no tenen cap dubte que el transfer arribarà, i així ho va explicar Noel Le Graet, president de la federació francesa: “La documentació està completa i no hauria de trigar gaire. Els nostres serveis estan en contacte amb la FEF i no hi ha cap raó per al bloqueig.”

FERMS

El Barça tan sols està disposat a pagar una part proporcional dels 26 milions

FIFA

L’organisme mundial seria l’encarregat de dictar sentència si no hi ha acord

Crítiques d’Aulas i Rummenigge al PSG

El fitxatge de Neymar pel PSG continua sent actualitat en el món del futbol. Ahir mateix el president de l’Olympique de Lió, Jean-Michel Aulas, i el president del consell directiu del Bayern, Karlheinz Rummenigge, van criticar l’elevat preu del fitxatge del brasiler. El directiu francès va afirmar que els 222 milions pagats per Neymar són “desorbitats”. A més, considera que “aquest fitxatge desestabilitzarà el futbol. Pot generar una bombolla que pot esclatar en qualsevol moment”. Per la seva banda, Rummenigge també va destacar: “L’operació Neymar ha costat més que l’Allianz Arena, i per a nosaltres és més important un estadi.” “El Bayern té una altra filosofia, no volem entrar en aquesta bogeria.” A més, el directiu alemany va afegir que és el moment d’introduir “més racionalitat” en el món del futbol i va suggerir “establir un límit econòmic per fitxar cada any, si no, l’opinió pública i els aficionats no acceptaran el que hi està passant”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)