Barça

Els reforços, una urgència

Sense gol. En els dos partits de la supercopa d’Espanya, el Barça només ha estat capaç de marcar un gol (Messi), i des del punt de penal. L’equip necessita recursos al davant

Neymar va ser el màxim golejador de la pretemporada i un dels futbolistes que més va rendir en els partits amistosos en què va participar. La seva fugida a París, però, ha sembrat el club de dubtes i l’equip encara no se n’ha recuperat. Sergio Busquets reclamava fitxatges en la prèvia, sobretot a la davantera, perquè sembla que l’atac blaugrana, sense el brasiler, ha perdut l’alegria, s’ha tornat inoperant, gairebé inexistent. Nul·la capacitat d’intimidació. Pèrdua de pólvora alarmant. L’equip necessita més recursos ofensius, però dels que marquin diferències.

Al Camp Nou, els jugadors ja van tenir problemes per generar ocasions, i la més clara va ser una de Luis Suárez a passada d’Iniesta. Ahir, sense el manxec, cap migcampista va tenir la clarividència per assortir de pilotes la parella atacant, Luis Suárez i Leo Messi, que durant moltes fases del partit va baixar al mig del camp per intentar organitzar el joc. De fet, el poc futbol que va poder generar el Barça va sortir de les botes de l’argentí. A Luis Suárez, massa sol al davant, se’l cruspien un rapidíssim Varane i Sergio Ramos, els centrals blancs, per a desesperació de l’uruguaià. Les ales del Barça amb prou feines van acompanyar els davanters, que s’havien de barallar sols amb tota l’estructura defensiva del Real Madrid.

En el segon temps, el Barça va tenir la seva millor ocasió del partit, obra de Messi, que va enviar la pilota al travesser. Un xut, però, que va néixer per una pèrdua madridista, no pas per una elaboració blaugrana. En va tenir una de clara Luis Suárez, que va rematar al pal de cap després d’un bon xut llunyà de Messi, i Sergi Roberto va inquietar amb dues bones arribades des de la segona línia. En aquests segons 45 minuts, el Barça va aconseguir tenir més la pilota i el control del partit, però això tampoc es va traduir en moltíssimes ocasions de gol. Més aviat van ser jugades aïllades. Faltaven idees. Deulofeu va entrar per André Gomes, però tampoc va poder revolucionar l’atac dels de Valverde.

Luis Suárez i el genoll

L’uruguaià va preocupar en els últims minuts del partit perquè anava coix i no parava de tocar-se el genoll. No és el millor moment per lesionar-se, ja que el Barça debuta en la lliga el diumenge contra el Betis al Camp Nou i necessitarà gol.

MALA SORT

En dues jugades aïllades, Messi i Luis Suárez van enviar dues pilotes al pal

Debuta Semedo en partit oficial

El defensa portuguès va poder debutar en partit oficial amb el Barça al Santiago Bernabéu. Semedo va entrar en el minut 46 de la segona part al lloc de Piqué, que va marxar amb molèsties. La seva entrada va provocar un canvi de sistema. Del 3-5-2 es va passar al 4-4-2. Semedo va complir en la seva estrena com a blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)