Barça

futbol

barça

Queda molt per fer

Tant als despatxos com al camp, el Barça reconeix que encara té molta feina a fer perquè la negociació pels fitxatges de Dembélé i Coutinho s’allarga i les sensacions que transmet l’equip de Valverde no són les més positives

El FC Barcelona debuta diumenge en la lliga contra el Betis al Camp Nou. Hi arriba en un moment complicat, ple de dubtes en l’àmbit esportiu i amb els ànims caldejats en l’institucional. Ni el club ni l’equip s’han refet encara de la sacsejada que va provocar la marxa de Neymar al PSG, un adeu que tothom esperava que colpiria la institució, però no amb la magnitud amb què ho està fent. La fugida del brasiler ha deixat l’equip sense un dels membres del trident i molt disminuït esportivament. En els dos partits de la supercopa d’Espanya contra el Real Madrid, ja s’ha vist que calen reforços d’alt nivell a la zona ofensiva. Ho reclama la realitat i també els mateixos jugadors.

Sense Neymar, a la institució també se li han vist les vergonyes a l’hora de reaccionar. Queden quatre dies per iniciar el campionat de lliga i els dos jugadors il·lusionants que han de substituir el brasiler segueixen sense arribar. Les sensacions, a més, són contradictòries. Des de Barcelona tot sembla que vagi bé, com va expressar Pep Segura al Santiago Bernabéu. “Els fitxatges de Dembélé i Coutinho estan a prop, però fins que no estiguin tancats, no es pot dir res”, va assegurar. La resposta des d’Alemanya i Anglaterra no es va fer esperar. De nou, un cop de porta que fa sospitar que encara queda molta feina per fer i que les negociacions encara es poden allargar uns dies. El director general del Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke, va ser molt clar en unes declaracions que va recollir la revista Kicker: “El Barça diu que vol Dembélé, però la seva proposta no s’ha mogut ni un mil·límetre.” A més, el dirigent alemany va voler furgar en la ferida encara oberta del Barça per la derrota en la supercopa d’Espanya afirmant que les paraules de Pep Segura segurament es devien al fet que el Madrid “maregés” el Barça al Bernabéu. Com ja se sap, la proposta que el Dortmund va refusar del club blaugrana era d’un fix de 80 milions d’euros i 30 de variables. Una proposta considerada insuficient pel club alemany, perquè, segons va dir, no s’ajustava a la qualitat de Dembélé ni a la situació del mercat actual, que com ja se sap, és brutalment inflacionista. A Anglaterra, les informacions sobre Coutinho, si fa no fa, són similars. El Liverpool no ha fixat cap preu pel brasiler i segueix esperant una oferta millor del Barça.

Ahir, el secretari tècnic, Robert Fernández, va reconèixer que segueixen treballant per incorporar aquests dos futbolistes, que són els objectius prioritaris. “Dembélé i Coutinho ens agraden molt, però no ve d’ara. L’adaptació al Barça seria bona. Estem negociant, aquesta és la realitat, però els clubs decideixen si venen o no”, va afirmar. Va admetre que aconseguir el fitxatge d’aquests dos futbolistes és molt complicat perquè els clubs d’origen no tenen necessitats econòmiques i no estan subjectes a cap clàusula, com sí que n’hi havia en el cas de Neymar. “Fitxar no és fàcil per a cap club. En el mercat no hi ha clàusula de sortida, i això ho complica tot una mica més. Estem parlant amb diversos clubs.”

Robert també va defensar que la planificació esportiva de la temporada no havia rebut cap modificació malgrat la derrota en la supercopa d’Espanya contra el Real Madrid. “Un resultat no és motiu per canviar-la. Hem de fer una sèrie de coses i hi estem treballant.” “Tots estem molt fastiguejats, els jugadors i l’entrenador els primers, però cal estar al costat d’aquest equip, que ens ha donat moltes coses”, va afegir.

El m oment esportiu del club és complicat i Ernesto Valverde té molta feina a fer abans que comenci la lliga. El mateix Gerard Piqué reconeixia després del duel al Bernabéu que es va sentir inferior per primer cop a l’etern rival després de molt temps. “Això és molt llarg i hi ha marge de millora..., però en nou anys que fa que soc aquí, és la primera vegada que em sento inferior al Madrid.” Piqué, que ja ha tancat personalment la polèmica amb Pep Segura després del clàssic de Barcelona, va demanar unitat entre directiva i equip per tal de superar el moment negatiu en que està immers el club. “No estem en el millor moment ni com a equip ni com a club. Hem d’estar tan junts com sigui possible i remar cap a endavant”, va dir.

La situació és tan complicada que en les xarxes socials s’està demanant la dimissió del president, Josep Maria Bartomeu. Ahir, fins i tot el vicepresident esportiu, Jordi Mestre, va parlar sobre aquest assumpte. “Que dimiteixi no em consta en absolut. Segur que hem passat moments millors en els mandats, però ja hem tingut moments difícils altres vegades i s’ha millorat. Hem de tenir paciència i l’esperança que la cosa funcioni bé”, va assenyalar. Mestre va comentar que respecten qualsevol opinió que puguin tenir els socis del Barça sempre que siguin crítiques sense insults.

Per capgirar aquesta situació i recuperar una mica de normalitat, el Barça necessita continuar treballant de valent per tal d’aconseguir els reforços que l’equip necessita. La lliga està a punt de començar i les sensacions no són, avui dia, les més positives. Jugadors, entrenadors, executius i directius s’han de posar les piles perquè encara queda molta feina per fer si no es vol que aquesta temporada comenci malament.

LES FRASES

El Barça diu que vol Dembélé, però la seva proposta no s’ha mogut ni un mil·límetre
Hans-Joachim Watzke
director general borussia

ROBERT FERNÁNDEZ

Estem negociant per ells, aquesta és la realitat, però els clubs decideixen si venen o no
Robert Fernández
secretari tècnic del barça

JORDI MESTRE

En nou anys que fa que soc aquí, és la primera vegada que em sento inferior al Madrid
Gerard Piqué
defensa del barça

PIQUÉ

Va afirmar que la planificació esportiva no ha canviat per haver perdut la supercopa
Diu que el president no té previst dimitir i que respecta les crítiques si són respectuoses
Va reclamar unitat entre tots els estaments per tal de posar fi al mal moment

Mestre i la sortida de Neymar

Jordi Mestre no va voler dir ahir que la renovació de Messi estava assegurada al 200% després del que li va passar amb la continuïtat de Neymar. “Aquell dia, amb Neymar, em vaig deixar la part del 22 i em vaig quedar només amb el 200.”El vicepresident esportiu va defensar els motius pels quals va dir aquelles paraules. “No em penedeixo d’haver-ho dit. Al juliol no teníem cap indici que pogués marxar. Com que no es definia era lògic que ho digués. Després, durant la gira, seguia sense definir-se, i van començar els dubtes. Que els jugadors diguessin que ho sabien és un altre tema. Si ho sabien pel casament de Messi, és per un detall que Neymar va tenir amb els companys, però a nosaltres no ens afectava en absolut. Nosaltres l’hi vam preguntar i no ens en va dir ni piu”, va afirmar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)