Barça

Barça

Primera divisió

Trencaclosques per començar

Valverde ha de decidir com suplir contra el Betis l’absència de Luis Suárez i les més que probables baixes de Piqué i d’Iniesta, tres maldecaps que s’afegeixen als dubtes que va deixar el Barça en el clàssic del Bernabéu

A Ernesto Valverde se li ha girat feina, i molta, a l’hora de preparar el debut de demà del Barça en la lliga. I és que als dubtes evidents que va generar el seu sacsejador 3-5-2 del Santiago Bernabéu, s’hi han afegit els problemes físics de Luis Suárez i Piqué, a banda dels que ja arrossegava Iniesta, fins al punt de convertir un aparentment assequible partit contra el Betis en un autèntic trencaclosques. El que sembla més clar és que Valverde recuperarà el clàssic 4-3-3, tant perquè l’equip va demostrar a Madrid que encara no ha assimilat bé els conceptes de l’altre sistema com perquè molt probablement Gerard Piqué serà baixa, cosa que impossibilitaria l’opció d’una línia de tres centrals. Tot i que el 3 blaugrana encara no està descartat, el fet que tant ell com Iniesta no s’entrenessin ahir amb el grup fa preveure que Valverde no els forçarà demà per evitar una possible lesió més greu. Sense Piqué, doncs, tot apunta que l’eix el formaran Mascherano i Umtiti, i amb Jordi Alba ocupant el lateral esquerre. A l’altra banda, en canvi, està per veure si Valverde aposta per Aleix Vidal que, tot i deixar molts dubtes en el clàssic del Camp Nou, arriba al partit contra el Betis descarregat d’esforços, o si per contra dona l’alternativa a Nelson Semedo, el teòric lateral dret titular que al Santiago Bernabéu va deixar bones impressions en els 40 minuts que va jugar.

I encara més incògnites aixeca el fet de com resoldrà Valverde la baixa d’Iniesta, ja que a l’entrenador se li acumulen les alternatives. Amb Sergio Busquets com a peça inamovible en el pivot, està per veure si el Txingurri torna a alinear un Rakitic que, amb la temporada recent encetada, ja acumula molta càrrega de treball. Si fos així, en l’altre interior podrien jugar Sergi Roberto, Denis Suárez o André Gomes, donant per fet que Arda Turan no entra en els seus plans i que Paulinho encara està verd per debutar en un onze titular. De tots ells, el que té més números per formar part de l’onze inicial de jugar és Sergi Roberto, ja que André Gomes va deixar molt males sensacions al Bernabéu i sembla que per a Valverde Denis Suárez parteix com a extrem esquerre.

Atac sota mínims

I mentre que en el centre del camp s’acumulen les opcions, en la zona ofensiva succeeix tot el contrari, a l’espera que el club fitxi el substitut de Neymar i amb la baixa de Luis Suárez. I el pitjor és que aquesta situació no serà momentània, ja que l’uruguaià en té per a quatre setmanes. Amb Leo Messi com a únic component disponible de l’extingit trident, la lògica diu que Paco Alcácer ocuparà el lloc de Luis Suárez, mentre que l’extrem esquerre serà o bé per a Gerard Deulofeu o per a Denis Suárez. El primer, que va deixar dubtes en el clàssic del Camp Nou, tindria una enorme oportunitat de reivindicar-se abans que arribi el fitxatge reclamat, mentre que Denis Suárez, que després de jugar uns molt bons minuts en l’anada de la supercopa es va quedar sense jugar en la tornada, aportaria una major presència blaugrana al centre del camp, un factor rellevant si es té en compte que al davant hi haurà el Betis de Quique Setién, un entrenador que amb Las Palmas ja va demostrar apostar per combatre la possessió de tu a tu al gegant blaugrana.

El nou Barça de Valverde, doncs, encetarà demà la lliga amb un partit farcit d’incògnites, una autèntica prova de foc a mitjans d’agost. Perquè, tot i que els nous projectes sempre necessiten un període d’assentament, el cert és que les males sensacions que va deixar l’equip en la supercopa d’Espanya, i especialment en la primera meitat del Bernabéu, han engegat ja algunes alarmes, i més encara després de veure la improductivitat de la secretaria tècnica a l’hora de tancar les incorporacions que tothom reclama, incloent-hi els mateixos jugadors del primer equip. Perquè és evident que això tot just acaba de començar, però també ho és que feia moltes temporades que el Barça no encetava una campanya amb tants dubtes al sarró, una situació altament volàtil que només millorarà si l’equip de Valverde deixa enrere els imprevistos i comença a sumar de tres en tres i, si pot ser, deixant impressions positives.

RETORN AL SISTEMA

Tot apunta que després del fracàs del 3-5-2 el tècnic recuperarà el clàssic 4-3-3

POCS NÚMEROS

Piqué i Iniesta no es van entrenar ahir i sembla que Valverde no els forçarà

BONA OPORTUNITAT

Sergi Roberto té molts números de ser l’escollit per suplir Iniesta en l’interior

POQUES ALTERNATIVES

Amb Messi i Alcácer com a fixos, el trident el completaran Denis o Deulofeu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)